Det finns flera alternativ för uppvärmning idag, varav de flesta är effektiva och billiga. Ingen lider av de låga vintertemperaturerna, utan åtnjuter snarare värmen och komforten från sina egna fyra väggar maximalt. Många husägare saknar den sprakande elden i spisen och den flammande lågan i spisen och minns med glädje mormors tid när hela familjen firade jul och tillbringade många romantiska och mycket mysiga timmar tillsammans. Av nostalgiska skäl (eller snarare av praktiska skäl!) Har många människor minst en dekorativ öppen spisskonsol hemma, som de gärna dekorerar och gör till ett riktigt blickfång i rummet. Om detta sticker ut i färg från väggen lockar det omedelbart uppmärksamhet. Kaminen har en obegränsad potential när det gäller dess dekoration. Speciellt vid jul är designalternativen oändliga. I det följande vill vi presentera några bra alternativ för hur du kan dekorera spiskonsolen till jul och göra det till en speciell höjdpunkt.

 Den festliga dekorationen kan också göra den blygsamma spiskonsolen till ett riktigt blickfång.

Dekorera spiskonsolen till jul

  • Lite tidigare information om spiskonsolen gör aldrig ont

Naturligtvis kan du hitta spisfästen i olika bredder och höjder i specialbutikerna och välja dem i olika utföranden och färger. De mest populära modellerna bland köpare är de i minimalistisk stil. Deras raka linjer är ofta parade med subtila färgnyanser.

Vitt är särskilt dominerande eftersom denna färg är underbart del av varje inredningskoncept. Moderna spisfästen är huvudsakligen gjorda av gips och kan enkelt fästas på väggen. Detta kan till och med enkelt flyttas till ett annat rum när lägenheten är omgjord.

 Denna vita spiskonsol sticker ut utmärkt mot den mörkblå bakgrunden

Vit spiskonsol

 Konsolen står i kontrast med den vinröda väggen och fåtöljen framför

Eldstadskonsol vit

Vanligtvis är bakgrunden målad en mörk färg, som du kan se i vårt fotogalleri. Naturligtvis görs detta helt medvetet så att den vita spiskonsolen sticker ut bättre och omedelbart stjäl showen i rummet. Men det finns också konsoler som se Titta avgjort retro och passa in i en lantlig atmosfär. Dessa är mestadels gjorda av trä eller dess imitationer och passar bra i vintage -rum eller sticker ut i moderna rum. Allt beror verkligen på ditt designkoncept och vilken typ av visuell effekt du vill uppnå.

 Denna öppen spisskonsol i trä kompletteras med andra dekorativa element i lantlig stil

Eldstadskonsol av trä

  • Dekorera spiskonsolen till jul – bra tips och många idéer

Nu kommer vi till vårt grundprojekt och vill ge dig bra idéer och mycket inspiration för juldekorationen av en eldstadskonsol hemma. Men det måste sägas i förväg att de flesta konsoler redan är dekorerade. Vissa har eleganta metallbeslag, andra visar intressanta sniderier. Men bara rätt julpynt gör dem till ett riktigt blickfång i rummet! Många människor hänger en stor spegel över konsolen och vill använda den för att göra hela arrangemanget ännu snyggare.

 Vad stjäl showen här? Spegeln eller spiskonsolen?

Eldstadskonsol blandat trä vit

 Den vackert dekorerade julgranen står bredvid spisen och kompletterar hela juldekorationen i rummet

Julgran eldstadskonsol

Mittpunkten i varje juldekoration är naturligtvis julgranen. Dess plats är förutbestämd bredvid spisen. Båda ser perfekta ut som ett par och utstrålar julstämning runt om. Själva konsolen erbjuder gott om plats för andra typiska dekorativa element till jul. Du kan hänga kransar av grangrön eller ekollon på den, sätta ett par ljusstakar på den och lägga till söta figurer till denna dekoration, som du kan se på nästa bild.

Julklappar, grangarlander och vackra dekorativa figurer kompletterar utseendet

dekorera öppen spis konsol julklappar

Det som är bra med vilken eldstadskonsol som helst är att du kan dekorera den beroende på säsong. Men julen är fortfarande det bästa tillfället att dekorera dem skickligt. Strax före Sankt Nikolaus dag kan du hänga upp julstrumpor där och ge speciell glädje åt barnen i familjen. En julkrans, grangrönska och kransar, till och med en julstjärna i en vacker blomkruka framför den, satte genast eldstaden i rampljuset.

 Den här juldekorationen runt kaminen är klar

Eldstadskonsol girlander gröna julstjärna

De enkla juldekorationerna kan också vara härliga och snygga. De kommande fotoexemplen bevisar detta utmärkt. Men ibland är mindre mer, som minimalisterna säger. Två eller tre mjukt lysande stjärnor och ett trevligt budskap räcker och juldekorationen är klar.

 Minimalistisk julpynt är mer än tillräckligt i många fall

Minimalistisk julpyntspisskonsol

 Skapa en mysig sittgrupp framför den festligt inredda spiskonsolen och gör dig bekväm

Juldekorera öppen spis konsol vit

 Om du dekorerar en vit spiskonsol i minimalistisk stil kan du åtminstone lägga till några färg accenter här och där

Dekorativ öppen spis omger vitt

 Veden här kompletterar den minimalistiska designen

Vedkonsol för ved

 Mindre är ofta mer

 Öppen spis konsol dekoration

 Allt vet – en eldstadskonsol som utstrålar julcharm

Eldstadskonsol helt i vitt

 Den vita, enkelt dekorerade konsolen uttrycker din stil och smak

öppen spis omgiven av trä

Men eldstadsfästen i retrostil kan också dekoreras till jul och göra dem till ett fantastiskt blickfång. Komplettera ditt arrangemang med andra vintageartiklar och slutför dekorationen! Följande visar hur minimalism och retrostil kan bringas i full harmoni.

Eldstadskonsol i retrostil och enkelt dekorerad är också iögonfallande!

Eldstadskonsol retrostil

 Denna vintage spiskonsol erbjuder mycket lagringsutrymme och är utmärkt att dekorera till jul

Vintage spiskonsol

 En hörnkamin och många ljus lyser upp det mörka hörnet i rummet

Skorstenens surround

  • Vid jul lyser kaminen i en fantastisk prakt

Sist men inte minst vill vi uppmärksamma belysningen av kaminen, eftersom det är välkänt att festliga dekorationer och vacker glöd alltid går hand i hand. Du behöver inte nödvändigtvis brinnande lågor i spisen för att skapa en god stämning i ditt hem. Dekorera konsolen generöst med klassiska ljusstakar och med pelarljus i olika storlekar och du har redan bjudit in festens anda i huset. Låt sagoljusen brinna och njut av din kreativa dekoration. Nu har tiden kommit och du kan redan nu tänka på gästlistan och julmenyn.

Vår redaktion önskar dig en god jul!

 Ett mycket snyggt exempel på en julpyntad öppen spisskonsol, eller hur?

 Eldstadskonsol dekorerad till jul

 Den vita färgen dominerar här

Vit dekorativ öppen spisskonsol

 Skandinavisk design och enkel julpynt i ett

Skandinavisk design kaminkosole idéer

 En kedja av ljus kompletterar juldekorationen på den vita spiskonsolen

Eldstadskonsol dekorerad till jul

Det lyser som en julgran här! Vita pelarljus, klassiska ljusstakar och en vacker lampa lyser upp eldstaden

Dekorera spiskonsolen

 Julen kommer snart!

Vintage eldstadskonsol idéer

 Låt alla ljus brinna!

Eldstadskonsol för idéer för juldekoration