Pe lângă igiena confortabilă și tendința de viață lentă durabilă în ceea ce privește locuința și mobilierul, stilul retro popular rămâne absolut înăuntru. Modelele florale stilizate, ornamentele grafice interesante și sugestia futuristă din anii 70 nu și-au pierdut în niciun caz fascinația. Dimpotriva! Spiritul de optimism care este caracteristic acestui deceniu întâlnește și astăzi zeitgeistul în diferite moduri. De aceea este folosit din nou și din nou de mulți designeri. Puteți vedea asta în cea mai mare parte în imaginile de fundal de design modern. Proiectate în stil retro-șic și implementate pe materiale inovatoare și de înaltă calitate, tapetele în stilul anilor 70 sunt elemente cheie la modă în fiecare design interior de succes.

tapet design retro model floral

Arta tapetului de primă clasă ca decor de perete la modă

Tapetul revine de ceva timp. Concepute de designeri creativi, cu experiență, acestea sunt decorațiuni de pereți reale, uluitoare, cu un factor final de individualitate care conferă camerelor un anumit caracter. Nu numai camera de zi și holul pot fi decorate elegant cu ea. Acest lucru oferă, de asemenea, dormitoarelor, camerelor copiilor și chiar bucătăriilor și băilor structura dinamică sau relaxată dorită. O imagine de fundal elegantă, ca perete de accent, devine oricum o atracție clară în orice cameră.

Din fericire, pot fi moderne Proiectați imagini de fundal Cea mai bună calitate nu numai în magazinele locale de specialitate, ci și în mod convenabil online. Furnizorii de înaltă calitate au întotdeauna o gamă largă de modele și modele clasice, romantice, minimaliste și moderniste, inclusiv imagini de fundal retro.

imagini de fundal osiris retro chic design

Ce este important atunci când vine vorba de proiectarea imaginilor de fundal în stil retro?

Ce modele și motive iconice sunt caracteristice imaginilor de fundal din acest aspect? De unde vin și ce transmit? Am dori să aruncăm o privire mai atentă la toate acestea aici:

  • Tapet floral din anii ’70

Anii șaptezeci sălbatici au fost cu siguranță timpul mișcării hippie la nivel mondial. Generația revoluționară Flower Power s-a opus tuturor normelor sociale conservatoare și cu voce tare: "Fa dragoste nu razboi!" a tipat. Chiar și atunci, toate florile erau considerate un simbol neoficial al mișcării, care tânjea după pace și libertate deplină. Imaginile de fundal de design cu flori stilizate în culori ușor mai puternice sunt, prin urmare, cu siguranță creații retro care aduc flerul anilor 70 cu ele. Puse în scenă cu abilitate, ele nu se potrivesc doar într-o casă în acest stil, ci practic în oricare.

  • Tapet de design pentru epoca spațială

Pe lângă modelele înflorite, așa-numitele modele spațioase sunt, de asemenea, foarte tipice pentru designul retro. Acestea transmit viziunile futuriste pe care le-au avut artiștii, oamenii de știință și designerii din anii 60 și 70. Nu este deloc întâmplător că unele dintre icoanele de design precum George Nelson, Verner Panton, precum și Ray și Charles Eames au fost active în acest timp. Ați proiectat numeroase obiecte clasice de mobilier care sunt și astăzi iconice. Aici, la fel ca și modelele în sine, formele geometrice sunt schimbate și reutilizate imaginativ. Culorile strălucitoare, precum și luciul metalic și efectele 3D sporesc efectul și sugerează o epocă spațială imaginară.

tapet design sinon retro

  • Modele psihedelice și febră disco

Disidența, care creează iluzii optice și poate uimi sau chiar hipnotiza privitorul, nu este mai puțin concisă pentru aspectul retro. Astfel de tipare sunt încă numite psihedelice. Scopul lor în anii 1970 a fost extinderea conștientizării prin simțuri. Care a fost și una dintre principalele aspirații ale majorității contemporanilor de atunci.

Și apoi a venit … pop-ul. La sfârșitul anilor 70, febra disco a crescut în principal datorită filmului cult "Unsoare" Răspândiți-vă la viteza fulgerului și cu ea glamour și glamour. Efectele cele mai jucăușe și sclipitoare care pot fi găsite pe unele imagini de fundal retro provin din acest moment.

imagini de fundal matuta design retro

Materiale de înaltă calitate și tehnici inovatoare de imprimare

Chiar și cele mai bune modele și efecte arată pur și pur și simplu depășite pe imaginile de fundal învechite. Prin urmare, imaginile de fundal de înaltă calitate sunt întotdeauna tipărite pe cele mai bune materiale inovatoare sau implementate cu o tehnică diferită. Acoperite cu vinil și fin structurate, realizate din materiale naturale precum plută și bambus sau din folie de metal subțire, prevăzută cu fibre de turmă, diverse textile, mărgele de sticlă sau folii de efect. Imaginile de fundal moderne și de înaltă calitate sunt prima alegere atunci când vine vorba de lumini optice originale. În plus, au scoruri cu alte proprietăți practice foarte importante, precum rezistența ridicată la spălare și lumină. În același timp, sunt ignifuge și, în multe cazuri, foarte ușor și complet uscate de dezlipit.

Faceți-vă propria alegere și transformați-vă casa într-o adevărată oază de bunăstare, cu un factor wow garantat, cu imaginea de fundal potrivită!

   tapet cu design retro geometric