O casă sănătoasă în  Faceți 2013

Cămin sănătos

Vrei să-ți faci o casă sănătoasă în 2013? În Anul Nou ne promitem cu toții că suntem mai buni, mai productivi, mai fericiți și mai sănătoși. Nu ar trebui să facem același lucru pentru casele noastre? La urma urmei, o mare parte din fericirea, sănătatea și bunăstarea noastră provin din interiorul (și din exterior) zidurile care ne protejează de furtunile vieții.

Ne mândrim și ne întreținem casele, alegând cu atenție culoarea pereților noștri, covoarele de pe podele, aparatele noastre, mobilierul și unde anume și cum ar trebui să fie agățată fiecare operă de artă. Casele noastre sunt într-adevăr o reflectare a noastră … ele reflectă interesele, pasiunile și stilurile noastre de viață. Sunteți locul în care revenim mereu la sfârșitul zilei.

Tu ești mângâierea și bucuria noastră. Și acestea sunt adesea cauza bolilor, rănilor, alergiilor și stării de rău. De multe ori nici nu știm. Trebuie să privim deasupra suprafeței pentru a ne asigura că locuințele noastre sunt sănătoase și pentru a ne asigura că familiile noastre sunt sănătoase. Nu durează mult și pașii sunt adesea simpli. Există câțiva pași simpli, dar foarte importanți, pe care îi putem face pentru a ne asigura că locuințele noastre pot deveni cât mai sănătoase. Să promitem cu toții că locuințele noastre vor fi mai sănătoase în 2013 !

Conform Lista RX majoritatea dintre noi trăim în case nesănătoase fără să știm. Radonul se află într-una din cele 16 case. Scurgerile de apă există în 1 din 10 case. Probleme structurale pot fi găsite în 1 din 6 case, în timp ce vopseaua cu plumb și alarmele de fum care nu funcționează pot fi găsite într-o uimitoare 1 din 4 case. Să trecem peste casele noastre și să vedem ce putem face pentru a ne menține familiile în siguranță.

Bucătării:

Casă sănătoasă

O casă sănătoasă începe cu bucătăria. Poate părea evident, dar nu folosiți niciodată cuptorul sau aragazul pentru a vă încălzi casa! Asigurați-vă că bucătăria este permisă cu ventilator sau hota și că orificiile de ventilare sunt montate în exterior. Acest lucru trimite fum, umezeală suplimentară și toxine în aer liber, în loc de acasă. Sigilați toate găurile și crăpăturile pentru a menține insectele și rozătoarele bolnave departe de casă. Ștergeți orice scurgeri și asigurați-vă că toate alimentele sunt bine sigilate și conținute. Filtrează-ți apa potabilă și când folosești mai multe materiale precum cuprul și pluta care au proprietăți antimicrobiene. S-ar putea să pară că este de la sine înțeles, dar o bună curățare profundă ici și colo, uneori, singurul lucru pe care trebuie să-l scapi este să păstrezi umezeala și reziduurile lipicioase, bug-urile și mucegaiul.

Baie:

casă sănătoasă

Asigurați-vă că toate băile sunt bine ventilate și că toate ventilatoarele sunt în reparație și aerisite corespunzător. Ventilatoarele trebuie șterse și curățate de praf în mod regulat. Este important să scăpați de cât mai multă umiditate cu cât această cameră și umezeala vor crește mucegai, așa că ștergeți cât de mult puteți după duș. Verificați periodic mucegaiul și mucegaiul și îndepărtați-le cu un detergent ușor, non-toxic. Mucegaiul și mucegaiul pot apărea în baterii și în jurul bateriilor, precum și în turnarea dușului. Nu este o idee rea să ții ferestrele deschise puțin, astfel încât excesul de abur să poată scăpa.

Pentru măsuri de siguranță, ar trebui adăugate bare de prindere pe pereții toaletei, în dușuri și toaletă pentru a preveni căderile, mai ales dacă există persoane în vârstă sau copii în casa ta. Din nou, poate părea evident, dar trebuie să vă asigurați că toate medicamentele sunt în siguranță la îndemâna copiilor și, dacă dulapul dvs. pentru medicamente este blocabil, păstrați-l întotdeauna blocat

Scări și holuri:

casă sănătoasă

Când vă verificați camerele de zi și dormitoarele pentru vopsea cu plumb, faceți acest lucru pe holurile și scările dvs. și în orice altă încăpere. Dacă aveți copii mici în casa dvs., este important să păstrați ușile de siguranță în partea de sus și de jos a scărilor pentru a preveni căderile și rănirea gravă. Covoarele trebuie instalate pentru a preveni alunecarea. Asigurați-vă că rămân în siguranță și ferme. La fel ca în cazul covoarelor din alte zone ale casei dvs., covoarele de pe scări trebuie curățate în mod regulat de praf și acarieni. Covoarele vechi și zdrențuite ar trebui să fie smulse și înlocuite. Șinele de mână ar trebui instalate pe ambele părți, în special în acele case în care se află vechiul și foarte tânărul..

Subsol, spațiu accesibil și spații de spălat:

casă sănătoasă

Schimbați regulat filtrul din cuptor și aparatele de aer condiționat. Setați cazanul la 120 de grade pentru a evita opărirea. Verificați periodic aparatele și aragazele pe gaz pentru a vă asigura că nu există scurgeri de monoxid de carbon. La fel ca în orice încăpere din casa ta, toate toxinele și otrăvurile ar trebui să fie blocate în siguranță și ținute la îndemâna copiilor. Acestea includ articole pentru curățarea mașinilor, grădinărit și controlul dăunătorilor. În plus, în casele mai vechi, azbestul era adesea folosit ca izolație și înfășurat în jurul conductelor. Aceste țevi par a fi înfășurate în tencuială din Paris

Camera de zi și dormitor:

casă sănătoasă

Alarme de fum ar trebui instalate în afara fiecărui dormitor și ar trebui să existe cel puțin una pe fiecare nivel al casei. Acestea ar trebui verificate în mod regulat. Unii experți sugerează cel puțin o dată pe lună. Bateriile trebuie verificate și schimbate, dacă este necesar, de două ori pe an. Detectoarele de monoxid de carbon ar trebui să fie, de asemenea, la fiecare nivel și în apropierea fiecărui dormitor și ar trebui, de asemenea, verificate în mod regulat. Intoxicația cu monoxid de carbon este cea mai frecventă în lunile mai reci, când șemineele și sobele sunt în uz constant. Monoxidul de carbon este un ucigaș silențios, deoarece nu are miros. Ambele Deși.

 Șoarecii și alte rozătoare caută căldură și refugiu acolo unde există dezordine.

Păstrați covoarele curățate în mod regulat, astfel încât să fie libere de praf și acarieni sau alergeni. Înlocuiți covoarele vechi cu altele noi sau, mai bine, construiți podele superbe din lemn de esență tare și aruncați covorul definitiv! Verificați dacă pereții nu au plumb. Vopseaua care conține plumb a fost interzisă în 1978 (SUA). Dacă casa ta este mai veche de atât, poate este o idee bună să îndepărtezi toată vopseaua. Și doar pentru că pereții tăi au fost vopsiți de mai multe ori nu înseamnă că plumbul nu este acolo, probabil că rămâne doar mascat. Deci, verificați-vă de două ori pereții pentru a nu se vopsi. Dacă aveți copii mici în casa dvs., asigurați-vă că vă testați vopseaua. Dacă efectiv faceți acest lucru, ar trebui să vă consultați cu un profesionist calificat. Intoxicația cu plumb este asimptomatică și poate provoca leziuni cerebrale permanente la copii.

Mansarde:

casă sănătoasă

Verificați acoperișurile pentru fisuri și scurgeri. Asigurați-vă că mansarda este ventilată corespunzător și că ventilatorul este în stare de funcționare. Toate golurile ar trebui să fie sigilate pentru a ține rozătoarele și insectele în afară. Izolația trebuie verificată. În casele mai vechi, izolația conține adesea azbest care este cancerigen. Doar pentru că azbestul este în casă nu înseamnă că trebuie înlocuit automat. Dacă azbestul nu este în aer, acesta poate rămâne în casa ta.

Garaje:

casă sănătoasă

Păstrați tomberoanele bine închise în orice moment și curățați coșurile de gunoi în mod regulat cu detergent și înălbitor pentru a preveni infestarea insectelor. Păstrați-vă departe de dezordine și verificați locurile în care se pot ascunde lucrurile vii. Pungile, pantofii, cizmele și alte obiecte neutilizate sau rareori folosite trebuie să fie verificate în mod regulat sau în recipiente bine închise. Păstrați toate otrăvurile și toxinele pe rafturi la îndemâna copiilor mici.

Acoperișuri, coșuri de fum și drenuri:

casă sănătoasă

O casă sănătoasă nu înseamnă doar în interior, ci și în exterior. Verificați-vă acoperișul pentru dale libere sau lipsă, care pot duce la scurgeri și reptile în casa dvs. Îndepărtați ramurile și resturile. Îndepărtați jgheaburile și jgheaburile pentru a păstra apa și umezeala. Coșul de fum trebuie curățat și inspectat anual. Îndepărtați orice crenguțe sau obiecte străine care ar putea fi lângă șemineu. Trebuie instalate grile sau cuști pentru a împiedica căderea veverițelor și a altor creaturi în coșul de fum. Citiți mai multe despre siguranța șemineului și șemineului Aici.

Curte și zone de înot:

casă sănătoasă

Verificați și reparați orice în afara fisurilor și scurgerilor. Eliminați orice apă stagnantă în care insectele precum țânțarii ar putea depune ouăle. Toate coșurile de gunoi trebuie să fie bine închise în permanență. Păstrați toate jgheaburile și jgheaburile. Rezervoarele și godeurile de canalizare trebuie verificate periodic pentru a preveni bolile grave. Dacă există piscine la proprietate, trebuie să existe porți care se închid automat, astfel încât acestea să fie complet și întotdeauna închise pentru a preveni înecarea accidentală. Capacele automate sunt o idee bună pentru un nivel suplimentar de securitate.

Platformele construite înainte de 2004 conțin arsenic care a fost adăugat lemnului ca conservant. Puteți verifica asta. Aceste platforme sunt periculoase dacă mâinile tinere ating lemnul sau pământul din jurul lemnului și apoi sunt așezate în gură sau în apropierea acestuia.

Cât de sănătoasă este casa ta? Este suficient de potrivit pentru 2013?