Credem că vechile tradiții și ritualuri sunt ceva frumos și că trebuie să le menținem și să continuăm. Interesant este că, cu ocazia fiecărui festival, există ceva autentic, ceva special, poate chiar uitat că acum redescoperim și reinterpretăm. Exact este cazul ierbii de Paște. Oricine a crescut în țară în anii ’70 și ’80 ai secolului trecut sau care a petrecut sărbătorile de Paște cu bunicii își va aminti cu siguranță adevăratul verde care stătea pe masă sau pervazul ferestrei și a adus o notă proaspătă fiecărei decorațiuni de Paște. În articolul de astăzi vrem să vă spunem exact despre vechiul obicei de a semăna iarbă proaspătă de Paște din trecut. De asemenea, vă oferim informații utile și câteva sfaturi practice despre cum să vă semănați singur iarba de Paște. Cu siguranță vă putem aduce puțin mai aproape de vechea tradiție, astfel încât să puteți redescoperi vechea magie a Paștelui.

Semănați singur iarba de Paște – trăiește un obicei vechi!

Semănați-vă iarba de Paște în vase potrivite, apoi folosiți un coș ca decor frumos al camerei

Cea mai frumoasă decorație de Paște este cea mai simplă – cu iarbă de Paște și ouă albe!

Iarba de Paști chiar tu, ghivecele albe din ceramică albă semănă ouă albe în iarbă, decor perfect de Paște

 Semănați singur iarba de Paște: de unde vine obiceiul și ce simbolizează?

Semănatul de iarbă de Paște este de fapt un obicei vechi care vine din Polonia, dar este, de asemenea, foarte popular la noi. La fel ca Paștele însuși, iarba de Paște are un sens religios. Iarba verde luxuriantă anunță primăvara și simbolizează un nou început. Viața se trezește din nou după lunga iarnă. Culoarea verde este un simbol al speranței și inspiră întotdeauna optimism și credință în vremuri mai bune. În trecut, iarba de Paște era folosită pentru a proteja paiul de pat de paraziți. De asemenea, a fost folosit pentru a hrăni vacile și a sperat că iarba moale va încuraja noi nașteri.

Astăzi, acest vechi obicei a fost oarecum neglijat. Cu toate acestea, însămânțarea de iarbă de Paște este o oportunitate minunată pentru părinți și bunici de a aduce împreună cu copiii o verdeață frumoasă. Pe cei mici îi puteți învăța puțin mai mult despre viața primăverii.

 E timpul să semeni iarba de Paște …

Semănați-vă iarba de Paște în două vase ceramice albe, decorațiuni frumoase ale camerei

 Apoi veți avea verdeață proaspătă într-un vas potrivit pe masă chiar de Paște

Semănați-vă propria iarbă de Paște în vechea cutie de lemn. Nota retro înflorește într-un borcan de sticlă

 Iarba verde luxuriantă este o parte indispensabilă a decorului de Paște.

Semănați-vă iarba de Paște pe o tavă plată și decorați-le cu narcise

 Cum poți să semeni singur iarba de Paște??

Iarba verde luxuriantă a fost și a devenit acum o parte integrantă a decorațiunilor de Paște. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor folosesc iarba artificială de Paște pentru a umple coșul de Paște și pentru a depune ouă colorate în el. Nu ar trebui să fie cazul, pentru că toată lumea poate semăna singură iarbă proaspătă de Paște. În cele ce urmează vom rezuma cum puteți face acest lucru bine și la ce trebuie să acordați atenție. Iată sfaturile noastre practice despre cum să-ți semeni singur iarba de Paște și să o folosești pentru a-ți decora casa, mai ales la Paște. Nu aveți nevoie de multe pentru acest lucru, de exemplu un recipient adecvat, sol de ghiveci, cereale și apă. Să mergem!

Coșul de Paște ar trebui să arate așa înainte de al decora festiv.

Semănați-vă iarba de Paște Coș de Paște nu mai sunt alte bijuterii, ci un ochi atrăgător

 Semințele de grâu germabile sunt ideale pentru însămânțarea dvs. a ierbii de Paște.

Semănați-vă iarba de Paște într-o cutie albă din lemn, decor de masă

 1) semințe

În primul rând, aveți nevoie de boabe potrivite. În mod tradițional, iarba de Paște este cultivată din boabe de grâu, spelta sau orz. De exemplu, veți găsi exact acele semințe de grâu care sunt capabile să germineze în magazinul de alimente sănătoase. Puteți folosi și creșterea, crește și ea rapid. Pentru a face germinarea mai ușoară, puteți înmuia semințele în puțină apă peste noapte!

 Este recomandat să luați singuri semințe de grâu sau orz pentru însămânțarea ierbii de Paște.

Semănați iarba de Paște, trageți singuri boabe de grâu sau orz într-un borcan de sticlă

 

Iarba de Paște prosperă bine în orice recipient!

Semănați singur iarba de Paște, fiecare navă este potrivită pentru un vas retro rotund, care atrage privirea în cameră

2) Semănați propriul recipient potrivit pentru iarba de Paște

Cu siguranță veți fi răsfățați pentru alegere aici, pentru că, atunci când vine vorba de container, iarba de Paște este cu adevărat nesigură. Un vas de mică adâncime, vase din ceramică, o vază de sticlă de mică adâncime, chiar și o tavă, sunt potrivite în acest scop. În principiu, iarba verde luxuriantă prosperă bine în orice recipient. Mulți oameni folosesc un castron frumos pentru a semăna ei înșiși iarba de Paște și o acoperă cu folie. Desigur, acest lucru este posibil, dar trebuie să fii foarte atent cu udarea în acest caz. Mai întâi umpleți recipientul selectat cu pământ și așezați semințele pe el, aproape unul de celălalt. Apăsați doar ușor, astfel încât boabele să nu pătrundă adânc în sol.

Un vas de mică adâncime, în acest caz o tavă de bucătărie, funcționează la fel de bine în acest scop.

Semănați-vă iarba de Paște pe o tavă de bucătărie plană și decorați-o cu un arc

Găsiți un loc luminos acasă, dar unde nu există soare direct pe iarba de Paște.

Semănați-vă iarba de Paște într-o cutie mică din lemn plasată într-un loc luminos

3) lumină și apă

Așezați vasul într-un loc luminos, de exemplu pe pervaz. Boabele prosperă dacă primesc lumina soarelui câteva ore pe zi, dar nu le place lumina directă a soarelui. Udati regulat, dar cu moderatie! Semințele au nevoie de umiditate, dar nu-i plac apele! Cu toate acestea, nu lăsați niciodată solul să se usuce. Primii germeni vor ieși peste 2-3 zile. La temperatura camerei, iarba dvs. de Paște va atinge o înălțime frumoasă de 10 până la 15 cm în aproximativ 10 zile.

Puneți iarba de Paște cultivată de sine în centrul atenției!

Semănați-vă iarba de Paște, așezați-vă frumos scena pentru decorațiunile de masă de Paști

 Iarba verde luxuriantă de Paște reprezintă o viață nouă și speranță.

Semănați-vă iarba de Paște aici în ghivece etichetate simbol pentru o nouă speranță de viață

4) Decorează cu iarbă de Paște

După ce ți-ai crescut propria iarbă de Paște, vine momentul frumos al decorării! Aici nu există limite. Tot ce trebuie să faceți este să vă folosiți creativitatea și imaginația și să începeți. Un vas frumos cu iarbă proaspătă verde luxuriantă poate fi o modalitate excelentă de a decora masa în timpul sărbătorilor de Paște. Se transformă cu ușurință într-un dispozitiv de atracție și creează imediat o atmosferă fericită la masă. În plus, arată grozav pe șemineu, pe pervaz sau pe o sifonieră. Poți decide singur dacă vrei să pui în iarbă câteva ouă colorate sau flori minunate sau dacă preferi să nu-l decorezi cu iepurași de ciocolată. Vrem doar să adăugăm că iarba verde este un decor perfect în sine.

Iarba verde luxuriantă de Paște este un succes în fiecare decor de Paște!

Semănați-vă propria iarbă de Paște într-un recipient alb, rotund, frumoase decorațiuni de masă pentru Paște

De asemenea, taie o siluetă fină în fața șemineului.

Semănați iarba de Paște în fața șemineului în vase înalte, decor perfect al camerei

După cum puteți vedea, însămânțarea de iarbă de Paști nu este deloc complicată. Întrucât Paștele este în câteva săptămâni, aveți suficient timp pentru a vă însămânța iarba de Paște. Acest lucru va aduce o notă verde în casa ta și va aduce multă bucurie tinerilor și bătrânilor! În plus, aduceți o mică contribuție la păstrarea unui obicei străvechi. Echipa noastră de redacție vă urează toate cele bune și un Paște fericit!

 Vechea tradiție continuă!

Semănatul de iarbă de Paște însuși tradiția veche trăiește într-un borcan de sticlă pe o mașină pentru copii

Semănați-vă iarba de Paște într-un borcan de sticlă plasat afară, cu multă lumină solară

Semănați-vă iarba de Paște, așezată în mod inteligent suport de lumânări lângă ea, decor atrăgător

De asemenea, puteți semăna și voi iarbă de Paște într-o cutie veche

 Crește-ți propria iarbă de Paște ….

Semănați-vă iarba de Paște într-o cutie de lemn decorată cu pietre negre pe masă, care atrage atenția

Și să aveți un Paște minunat cu familia apropiată!

Semănați-vă iarba de Paște într-un borcan de sticlă decorat cu flori albe și așezat pe masă