Prințesa Haya din Iordania a fost în centrul interesului presei de săptămâni întregi. Haya bint al Hussein, în vârstă de 45 de ani, apare în prim-plan cu evadarea ei reușită dintr-o căsătorie forțată cu Emirul din Dubai, șeicul Mohammed bin Raschid Al Maktoum (70 de ani). S-au speculat și despre o presupusă aventură cu garda ei de corp. Este chiar suspectat că tocmai cu ajutorul lui a reușit să scape de șeic. Prințesa Haya și-a luat cei doi copii în fugă și 35 de milioane de euro pentru a construi o nouă viață în Europa. Deși nu era clar exact unde a fost timp de săptămâni, ea a apărut public pentru prima dată la sfârșitul lunii iulie. Primele audieri la High Court din Londra au avut loc pe 30 și 31 iulie. Este vorba despre custodia celor doi copii ai prințesei Haya și ai Emirului Dubaiului. Dar și o avere de aproape cinci miliarde.

Disputa judecătorească privind custodia copiilor lor a început la Londra la sfârșitul lunii iulie.

Prințesa Haya Sheikh Mohammed din Dubai se luptă în instanță pentru custodia copiilor ei

  • Cine este prințesa Haya?

Prințesa Haya este fiica fostului rege iordanian Hussein și sora vitregă a actualului conducător Abdullah al II-lea. Cu toate acestea, a crescut în Marea Britanie, unde a urmat școli private și a studiat filosofia, politica și economia la renumita Universitate Oxford. Femeia inteligentă este căsătorită cu șeicul Mohammed din 2004 și este a șasea soție a sa.

Conducătorul Dubaiului este încă vicepreședinte, prim-ministru și ministru al apărării din Emiratele Arabe Unite. Cuplul care este încă căsătorit are doi copii împreună, o fiică de 11 ani pe nume Al Jalila și un fiu de 7 ani, Zayed. După ce a fugit din Dubai, prințesa Haya și copiii ar trăi într-o vilă de 95 de milioane de dolari din Londra, lângă Palatul Kensigton. Potrivit ziarelor britanice, se spune că ar fi prietena familiei regale. În Londra, se spune că prințesa Haya este păzită de un serviciu de securitate privată. În Marea Britanie, potrivit diverselor ziare, se spune că a solicitat azil politic.

 Pe 30 iulie, prințesa Haya a apărut public la Curtea Supremă din Londra pentru prima dată de la evadarea forțată a căsătoriei.

Prințesa Haya în fața Înaltei Curți din Londra 30.-31. Iulie 2019

  • Prințesa Haya se confruntă cu cea mai importantă luptă din viața ei

În mod surprinzător, pe 25 iulie, prințesa Haya și șeicul din Dubai au publicat o declarație comună. Se spune că instanța este despre „bunăstarea celor doi copii ai căsătoriei lor și nu despre divorț sau finanțe”. Dar, potrivit experților, procedurile de această dimensiune sunt cu adevărat amare, așa că vă așteptați la o adevărată „bătălie în instanță”. O sursă anonimă ar fi raportat că șeicul a cerut acum divorțul. Acest lucru ar fi trebuit pregătit la începutul lunii iulie.

Prințesa Haya și avocata de top Fiona Shackleton la High Court din Londra.

Prințesa Haya, avocata ei de top Fiona Shackleton, la High Court din Londra

Acum, prințesa Haya începe cea mai grea luptă din viața ei. Curtea Supremă din Londra trebuie să clarifice cine va avea custodia copiilor. Dacă există un divorț, litigiul va fi de aproape 5 miliarde de euro în active. Prințesa a angajat-o deja pe avocata vedetă Fiona Shackleton (63 de ani), care a reprezentat-o ​​pe cunoscuta cântăreață pop Madonna în divorțul ei de Guy Ritchie. Între timp, prințesa Haya a cerut Curții Supreme din Londra tutela copiilor ei. Ea a spus că a fugit din Dubai de frică pentru siguranța ei și a copiilor. Ea a cerut, de asemenea, două ordine: unul pentru a proteja împotriva căsătoriei forțate și celălalt pentru a proteja împotriva violenței domestice. Șeicul Mohammed, care nu a fost prezent la audierile de la Londra, ar fi solicitat returnarea copiilor în Dubai, potrivit presei britanice. Deci, începe bătălia în instanță și va fi cu siguranță lungă și dificilă.

Prințesa Haya este o rebelă actuală a drepturilor femeilor.

Prințesa Haya Sheikh Mohammed din Dubai, fiica ei Al Jalita, în vârstă de 11 ani

  • Au existat alte încercări de evadare în familia șeicului din Dubai

Nu există prea multe informații disponibile despre viața personală a șeicului Mohammed. Se știe, însă, că are șase soții și 23 de copii. Două dintre fiicele adulte ale lui Mohammed, prințesa Shamsa și prințesa Latifa, încercau deja să scape de tatăl lor. În ambele cazuri, cu toate acestea, șeicul s-a împiedicat cu toată severitatea și se spune că ambele fiice au fost readuse cu „forță brutală”. Prima încercare de evadare a fost în 2000, când prințesa Shamsa a fugit din proprietatea tatălui ei din sud-estul Angliei. A apărut la Cambridge câteva săptămâni mai târziu, dar a fost răpită și dusă înapoi la Dubai. Acolo se spune că a petrecut opt ​​ani în închisoare. Potrivit altor surse, ea nu a mai fost văzută niciodată de la acel incident.

Prințesa Haya se teme pentru siguranța ei și a copiilor ei. Și din motive foarte ușor de înțeles.

Prințesa Haya Sheikh Mohammed din Dubai se teme pentru siguranța ei și a copiilor ei

În februarie 2018, fiica lui Mohammed Latifa a făcut, de asemenea, o tentativă spectaculoasă de evadare. Tânăra a încercat să evadeze din „cușca de aur” a tatălui său cu jet ski și iaht. Dar a fost oprit în cele din urmă de o unitate specială de pe coasta indiană și adus cu forța înapoi în Dubai. Înainte de a încerca să scape, Sheikha i-a spus lui Latifa într-un videoclip de 39 de minute despre „marele ego” și faptele oribile ale tatălui ei, numindu-l „rău în persoană”. „El este diavolul, nu este nimic bun în el. El ucide oamenii pentru a-și proteja reputația “, spune Latifa în videoclip. Prințesa Haya a încercat să medieze în această dispută familială. Dar acum ea însăși este fugită de conducătorul Dubaiului. A reușit până acum. Publicul este evident alături de el, așteaptă ședința completă la High Court din Londra. Aceasta va avea loc pe 11 noiembrie anul acesta.

 Femeia inteligentă a scăpat de o căsătorie forțată cu șeicul din Dubai.

Prințesa Haya Sheikh Mohammed din Dubai a reușit să scape de căsătoria forțată

 Va reuși prințesa Haya să râdă din nou în curând? Asta este încă de văzut.

Prințesa Haya râde pe fața unei tinere inteligente care scapă cu succes de căsătoria forțată

Ședința completă la Curtea Supremă din Londra va avea loc în noiembrie.

Prințesa Haya Sheikh Mohammed din Dubai se luptă în instanță pentru custodia copiilor ei