Corpul nostru are multe mecanisme de autovindecare. Aceasta este concluzia la care ajung din ce în ce mai mulți medici și profesioniști din domeniul sănătății. Multe simptome ale bolii îndeplinesc de fapt această funcție biologică. Iată două exemple în acest sens: transpirația este un reflex pentru detoxifierea corpului. Febra combate inflamațiile. În acest moment, practicile de vindecare care activează procesele de auto-vindecare sunt din ce în ce mai preferate. Sauna și baia de aburi aparțin acestui grup. De ceva timp peștera de sare este cunoscută ca un loc de relaxare, iar vindecarea simptomelor cronice este la mare căutare acolo. Este ceva nou pentru tine? Esti curios? Apoi continuați să citiți articolul nostru!

Ambianța peșterilor sărate este de obicei foarte relaxantă

O grotă de sare de cameră foarte bună

Ce este o peșteră de sare?

Salzgtotte este o cameră foarte plăcută, în care poți intra normal cu hainele de zi cu zi. Te așezi pe un scaun confortabil și stai acolo aproximativ 40 de minute. Podeaua, pereții și tavanul sunt acoperite cu sare. Numai asta creează o atmosferă foarte plăcută în care vă puteți relaxa perfect.

Ar fi mai bine să lăsați telefonul și tableta deoparte sau chiar afară. Cu siguranță vă doriți o pauză de stresul și tensiunea cauzată de valurile tehnologiei informației! Deseori în peștera de sare există lumină plăcută, subțire și muzică foarte relaxantă. Sărurile naturale cu efect terapeutic sunt distribuite prin aer sub formă de aerosoli de sare la intervale regulate de o mașină, așa-numitul generator de aerosoli de sare. Stai acolo și te relaxezi sau citești ceva. Inspiri aerosolii și aceștia vin în corpul tău prin piele.

Grota de sare cu fundul mării transportă vizitatorii în altă lume timp de 40 de minute

O cameră de sare foarte luminoasă - grotă de sare

O terapie cu o istorie lungă

Noi, oamenii moderni, avem o problemă cu consumul excesiv de sare. Cu toate acestea, au existat momente în care nu ai avut deloc acces la el. Descoperirea sării, împreună cu cea a metalelor, a adus de fapt o revoluție în dezvoltarea istoriei umane. Cu mii de ani în urmă a fost una dintre cele mai valoroase resurse pentru care oamenii au purtat chiar războaie. Principalul motiv pentru aceasta a fost capacitatea sării de a conserva alimentele. De asemenea, are un efect pozitiv asupra metabolismului nostru și, astfel, asupra sănătății. Vindecarea în peșterile sărate nu este, de asemenea, o descoperire modernă. În trecut, ai parcurs mulți kilometri, astfel încât să poți obține cele naturale și să petreci timp în interior. Se știe încă din cele mai vechi timpuri că sărurile din peșterile sărate, mai ales în combinație cu anumite minerale, ne vindecă corpul. În peșterile artificiale de sare, acest proces natural este restabilit într-o ambianță artificială și efectul său este sporit de dispozitivul de aerosoli de sare.

Peșterile sărate au adesea simboluri solare și alte simboluri pozitive ca decor

stil de viață sănătos - amenajare grozavă de sare pentru copii

Impact pozitiv

Starea în peștera de sare are efecte pozitive asupra întregului corp. Mai întâi îl puteți simți în căile respiratorii: răcelile, alergiile sezoniere și cele ale sinuzitei sunt influențate pozitiv. Toate problemele pielii – de la cosuri și pete la erupții cutanate mai mari – ar putea fi vindecate cu vizite permanente în peștera de sare. La urma urmei, cu o vizită permanentă, toate procesele corpului sunt normalizate. Nu există aproape nicio boală care să nu fie influențată pozitiv de aceasta. La urma urmei, grota de sare are un efect foarte benefic asupra stării noastre psihologice. Se recomandă vizite regulate la peșterile sărate ca terapie complementară pentru probleme psihologice.

În peșterile sărate aveți de obicei ocazia să vă așezați pe scaune confortabile

Trăiește sănătos - o grotă de sare grozavă

Cât de des puteți merge în grota de sare??

Puteți merge la peștera de sare practic în fiecare zi. Desigur, acest lucru nu este foarte convenabil pentru majoritatea oamenilor. Pentru a trata o problemă foarte specifică, puteți începe cu o terapie intensivă zilnică timp de două săptămâni. După aceea, puteți reduce numărul de vizite. Ar trebui să mergi apoi la saună o dată pe săptămână. Aceasta servește drept profilaxie și ajută la menținerea rezultatelor bune de sănătate care au fost deja obținute. Desigur, cel mai bine este să combinați o vizită la peștera de sare cu un stil de viață sănătos.

Pericole și efecte secundare posibile

Spre deosebire de sărurile industriale, sărurile din grota de sare sunt naturale. Din această cauză, sunt și ei sănătoși. Cu toate acestea, există unele boli pentru care ar trebui să cereți sfatul unui medic înainte de a utiliza peștera de sare. O atenție deosebită este recomandată în cazul tensiunii arteriale crescute, a problemelor cardiace, a tulburărilor tiroidiene. Eficacitatea terapiilor împotriva tuberculozei sau tumorilor ar putea fi afectată de vizitele regulate.

Cerul acoperit cu stele este o temă deseori aleasă pentru interiorul peșterii sărate

Idei de proiectare a grotei de sare viață sănătoasă

Există dovezi științifice despre efectul pozitiv al peșterilor sărate?

Se efectuează multe studii, dar efectul pozitiv al peșterilor sărate este încă științific neclar dovedit. Cu toate acestea, nu există obiecții majore la utilizarea acestuia. Faptul că peșterile de sare câștigă popularitate foarte repede și tot mai mulți oameni sunt convinși de efectele lor pozitive sunt, de asemenea, o dovadă importantă a efectului lor pozitiv.

Din ce în ce mai mulți oameni sunt convinși de efectele pozitive ale peșterilor sărate

Lămpi de grotă de sare cu idei de sare

Groturile de sare sunt un loc bun pentru un pui de somn de după-amiază

Grota de sare - iluminat frumos - idei grozave

Șezlongurile confortabile din grota de sare sunt o necesitate absolută pentru relaxare 

Grota de sare - design interior excelent - idei grozave

O astfel de cameră este potrivită și pentru practicile de yoga 

Yoga de grotă de sare în cameră - idei grozave

O altă mare idee de mobilier pentru peșterile de sare

Cameră grozavă, cu șezlonguri, grotă de sare