un covor robust de plante de apartament cu șemineu mare, covor cu piele de zebră

O plantă de apartament robustă – Schefflera

Aveți ceva mai bun de făcut decât să vă amintiți să vă udați plantele de apartament la timp? Schefflera vă va ierta totul și o va uita.

Dacă sunteți ca cei mai ocupați proprietari de case, atunci doriți plante de casă care necesită condiții de creștere precare și care pot neglija din când în când.

Radiația Aralia, cunoscută și sub numele de Schefflera, oferă ceva despre acest subiect.

Locuiesc într-un climat subtropical în care temperaturile rareori scad sub îngheț noaptea, așa că pentru mine Schefflera este, de asemenea, o alegere bună pentru exterior. Sau pot alege să-mi mut plantele afară primăvara și să le aduc înapoi când vine iarna. De fapt, am două tufe mari Schefflera care au crescut fericit în containere de ani de zile. Îmi place atât de mult primul, încât după nouă ani nu am rezistat să cumpăr altul.

Romantic și elegant în același timp de Cynthia Lynn Photography

o plantă de apartament robustă elegantă și elegantă cu lumânări

Schefflera este diferită de celelalte plante prin faptul că frunzele sunt aranjate în grupuri; pot fi colorate sau verzi. Există, de asemenea, o schefflera pitică care este de obicei vândută ca plantă de casă.

În timp ce versiunea pitic este similară în înălțime cu schefflera standard atunci când este cultivată în interior, există o diferență semnificativă între cele două în ceea ce privește dimensiunea frunzelor – frunzele piticului schefflera au aproximativ jumătate din dimensiunea schefflerei obișnuite. În aer liber și în sol, Schefflera obișnuită poate atinge 12,19 metri înălțime, comparativ cu un maxim de 4,57 metri pentru Schefflera pitică.

Notă: Scheffleras poate fi înalt și subțire, deci dacă căutați ceva stufos, nu vă fie teamă să cumpărați două plante și să le plantați împreună într-un recipient foarte mare.

Schefflera poate fi un arbust sau un copac. Îmi plac pe amândouă, dar s-ar putea să încercați Schefflera în formă de copac. După cum puteți vedea, copacul nu este dens ca un ficus, de exemplu, dar, din moment ce îi lipsește verde, este din cauza naturii sale.

Un mic Schefflera este un tovarăș drăguț cu această cutie de lemn antică și pictură abstractă. Deși personal nu sunt un fan al combinării roșu și verde, plantele verzi se potrivesc foarte bine cu nuanțele de roșu din mobilierul din lemn natural, podeaua din lemn sau chiar accentele decorative. Roșu și verde sunt culori complementare.

Stare nostalgică din J Design bogat

un dulap robust din lemn de plante antice

Schefflera din această cameră de zi modernă, confortabilă și mobilată cu gust, are dimensiunea potrivită pentru a echilibra verdeața luxuriantă din grădină și pentru a asigura o plecare proaspătă de toate tonurile de maro din cameră..

Oglinzi ornamentale mari și iluminare redusă de la Urrutia Design

o oglindă ornamentală rotundă de plante de casă robustă

Schefflera este o plantă minunată, este ușor de îngrijit și poate fi transportată la chiuvetă pentru udare. Într-o casă cu pardoseală din lemn ca aceasta, udarea la chiuvetă împiedică revărsarea pardoselilor din lemn.

Bancă simplă și balustrade din aluminiu de la Logan’s Hammer Building & renovare

o plantă de casă robustă bară de metal simplă pentru scări

O Schefflera înaltă umple frumos colțul din acest living cu ton neutru și estompează linia dintre interior și exterior.

Lux rustic în bej de Dayna Katlin Interiors

o plantă de casă robustă mobilier de lux pictură mare și șemineu

Un Schefflera mare, cu silueta relaxată, adaugă o notă tropicală jucăușă acestei verande tradiționale.

Forme rotunde, netede și accente verde pastel de la RLH Studio

o tulpină tradițională robustă de plante de apartament cu accente verde pastel

Un foaier este un loc ideal pentru o plantă de apartament mare, iar acest Schefflera pare să se descurce bine acolo.

Frumos dulap oglindă cu ornamente clasice

un dulap robust din lemn clasic de plante de intrare la intrare

Cum puteți avea grijă în mod corespunzător de Schefflera:

  • Lumina: lumina soarelui puternic difuzată, dar ca plantă de casă, Schefflera nu tolerează lumina directă a soarelui decât dacă este obișnuită. În multe regiuni tropicale și subtropicale, Schefflera este o plantă de grădină unde soarele direct este normal.
  • Temperatura: aproximativ 35-80 grade Fahrenheit (2-27 grade Celsius). Dacă climatul tău rareori scade sub îngheț, nu ezita să-ți lași Schefflera în aer liber.
  • Apă: Udați bine și lăsați solul să se usuce între udări. Supraaparea poate provoca putrezirea rădăcinilor, astfel încât drenajul este o necesitate. În mod ideal, ar trebui să așezați planta pe o farfurioară de piatră pentru a evita drenajul. Frunzele care se înnegresc sunt foarte probabil un semn de suprahidratare, în timp ce frunzele care încep să se rideze sunt un semn de apă insuficientă.
  • Sol: Utilizați sol de ghiveci bine drenat.
  • Hrănire: îngrășământul nu este necesar.
  • Tundere: Deci, dacă preferați un tufiș, tăiați-l pentru a-l păstra în formă compactă. Schefflera sare înapoi chiar și după o tăiere radicală, așa că nu vă fie teamă să tăiați prea mult.
  • Dăunători: se știe că Schefflera infectează cu ușurință acarienii păianjen. Dacă observați o infestare, cea mai bună opțiune este să faceți o apă netoxică cu săpun și să umeziți planta cel puțin o dată pe săptămână.

Considerații suplimentare:

  • Purificarea aerului: Se știe că este eficientă în eliminarea toxinelor formaldehidice și benzenice din aer.
  • Note: Schefflerele sunt otrăvitoare pentru oameni și animale dacă sunt consumate. Frunzele nu sunt adesea fatale dacă sunt înghițite, dar provoacă senzație de arsură, umflături, dificultăți la înghițire și, în cazuri severe, dificultăți de respirație.
  • Habitat natural: Taiwan și Insula Hainan, China.

O plantă de apartament mândră, ușor de întreținut 

o plantă de apartament robustă cu o oglindă aurie în fundal