Vrem cu toții să petrecem mult timp în aer liber vara. Este întotdeauna plăcut să admiri splendoarea florilor de grădină, să auzi păsările cântând dimineața și să privești cerul înstelat seara. Pentru a vă simți confortabil în grădina dvs. zi și noapte vara, trebuie să aveți grijă de multe acolo. Pentru că grădinăritul necesită mult efort și timp. Vrem să vă economisim mult și să vă ajutăm cu sfaturi inteligente pentru cele mai importante sarcini din grădină. De aceea am creat această listă inteligentă de verificare a grădinii august. Aici veți găsi sfaturi atât pentru o grădină de bucătărie, cât și pentru o grădină ornamentală. Sperăm că vă putem ajuta în ambele cazuri.

 Regula nr. 1: Vara este întotdeauna multe de făcut în grădină!

Grădină vara o mulțime de muncă paturi crescute legume varză

Trei sfaturi generale pentru grădina dvs. vara

Să începem mai întâi cu sfaturi generale pentru orice grădină vara. Ar trebui să le urmați indiferent dacă sunt iunie, iulie sau august și dacă întrețineți o grădină ornamentală sau de bucătărie.

1) Când și cât de des ar trebui să udați grădina vara?

Din moment ce încă avem temperaturi ridicate în august, trebuie să o facem Apă Fii prima ta prioritate în grădină. Mulți grădinari hobby ne întreabă când să udăm grădina vara. Vă recomandăm să udăm plantele de grădină cel mai bine dimineața. Dacă sunteți un copil care se ridică devreme, atunci poate că puteți uda înainte de răsăritul soarelui. De altfel, acesta este momentul ideal pentru a satisface nevoile de apă ale plantelor de grădină. Dacă te trezești dimineața târziu sau nu ai timp pentru asta, poți uda grădina seara vara. Cu toate acestea, trebuie să evitați udarea plantelor în timpul zilei. La soare puternic, acest lucru ar putea provoca arsuri la frunzele și florile plantelor de grădină.

 Grădina vara are nevoie de udare regulată.

Grădină în apă de vară în mod regulat, cel mai bine dimineața plantele au nevoie de umiditate

Grădina ta vara are nevoie de multă apă, nimeni nu poate nega asta. Cu toate acestea, dacă udați din abundență, apa poate pătrunde adânc în pământ și ajunge la rădăcinile plantei. Acest lucru vă economisește udarea zilnică. Udarea o dată la 2 până la 3 zile este suficientă pentru majoritatea plantelor de grădină.

 Florile și pomi fructiferi au nevoie de multă umiditate vara.

Udarea grădinii în flori de vară și pomi fructiferi au nevoie de multă umiditate

Sfat suplimentar: Dacă tocați solul în mod regulat, veți economisi apă! După tocare, stratul superior al solului se usucă, dar dedesubt rămâne umed. Excelent pentru plante și bun pentru factura de apă!

Spune război împotriva buruienilor din grădina ta vara!

Recunoașteți și îndepărtați buruienile din grădină vara

 2) Îndepărtați buruienile plictisitoare

Da, buruienile enervante ne ajung adesea pe nervi. De asemenea, face grădina să arate urât vara. Multe buruieni iubesc căldura verii și fac rapid saltul de la mic la uriaș. Este important să le scoateți din grădină, deoarece buruienile fură umezeala și substanțele nutritive din plante. În plus, buruienile încurajează și apariția dăunătorilor și a bolilor în grădină, ceea ce este extrem de nedorit.

 De altfel, păpădia este una dintre plantele medicinale din grădină.

Grădină vara Păpădie pentru unii o buruiană pentru alții o plantă medicinală în grădina de vară

Buruienile sunt mai ușor de îndepărtat când sunt mici și mici. Cel mai simplu mod de a-l scoate din sol este atunci când solul este umed. Există un alt motiv bun pentru a îndepărta buruienile în timp util. Așa îl împiedici să producă semințe. De exemplu, știți că o singură plantă de păpădie poate produce 2.000 de semințe într-un an. O buruiană cum ar fi ciuperca poate produce 150.000 de semințe într-un an. Aceasta este o mulțime de viitoare plivire. Dar vă puteți salva asta! Puteți găsi mai multe sfaturi utile despre cum să luptați împotriva buruienilor din grădină aici.

Tunderea regulată a gazonului asigură iarbă densă în grădină vara.

Vara, grădina tunde în mod regulat gazonul pentru a avea o iarbă groasă în zona în aer liber

 3) Tunde gazonul

Pentru mulți grădinari, tunderea gazonului este o chestiune de estetică în grădina lor vara. Dar aceasta este și o măsură importantă de întreținere. Dacă vă tăiați gazonul în mod regulat, veți asigura o creștere adecvată a ierbii și astfel mai mult verde în zona exterioară. Există o altă parte bună în acest sens: atunci când tunde gazonul, înlocuiești buruienile. Cu toate acestea, înainte de a începe tunderea gazonului, trebuie să verificați lamele în funcție de claritatea lor. Apoi alegeți înălțimea corectă de tăiere. Acest lucru variază în funcție de cantitatea de lumină solară din grădină. De exemplu, pentru peluzele însorite, înălțimea corectă de tăiere este de 4 până la 5 centimetri. Pentru peluze umbrite este optim la 5 până la 7 centimetri. Ceva important în acest sens: gazonul nu ar trebui niciodată să fie cosit umed! Prin urmare, nu ar trebui să tundeți niciodată peluzele după o ploaie de vară sau dimineața devreme când mai există rouă pe iarbă.

Tunderea gazonului este o măsură esențială de întreținere în grădină vara.

Grădină vara Tunderea gazonului este o măsură esențială de întreținere în grădina de vară

Lista de verificare din august pentru o grădină de bucătărie

Ce ar trebui să faci într-o grădină de bucătărie în august? Grădinăritul nu se oprește niciodată, iar august este sezonul recoltei pentru unele fructe și legume. Chiar și vremea caldă nu vă poate ține departe de grădina dvs. de fructe și legume, nu-i așa? Iată lista de verificare a unor lucrări de grădinărit care urmează să fie făcute în august!

  • Recoltați fructe coapte de vară: Fiecare grădinar speră la o recoltă bună și așteaptă în special fructele de vară cultivate în casă. În august, este timpul să culegem fructe coapte. Merele, pere și piersici au acum un gust foarte proaspăt și conțin multe substanțe vitale și vitamine. Nectarinele, murele și zmeura sunt, de asemenea, coapte în această lună și trebuie culese. Ceea ce faci cu fructele de vară colectate depinde în totalitate de tine. Spunem doar că îl puteți conserva, găti cu gem sau compot sau puteți stoca mere și pere pentru iarna lungă.

 Recolta de cartofi începe și în august.

Grădină vara Recoltarea cartofilor Scoaterea cartofilor cu o furculiță nu sapă tuberculii

  • Recolta de cartofi: Recolta cartofilor depinde de varietatea lor. Majoritatea cartofilor sunt în mod tradițional săpați în august. Aveți grijă să nu deteriorați tuberculii. Cel mai bine este să folosiți o furculiță pentru săpat, dar nu o pică!
  • Varză în creștere: Majoritatea tipurilor de varză sunt plantate mai devreme vara. În august, puteți cultiva varză chineză și alte tipuri de legume de iarnă. Varza chineză este recoltată apoi în octombrie și noiembrie.

 Varza chineză trebuie cultivată în august.

Grădină vara care cultivă varză chineză în august

  • Recolta de ierburi: Aveți cimbru, rozmarin, lavandă sau salvie în grădina dvs. vara? Poate și pătrunjel și busuioc? Momentul corect de recoltare a ierburilor culinare este acum în august. Cu puțin timp înainte de a înflori, ierburile au o concentrație mare de uleiuri esențiale și au cel mai bun gust. Poate că îți place să folosești ierburi la gătit și să le folosești pentru a-ți condimenta vasele. Sau pregătești des un ceai de plante sănătos în zilele reci de iarnă? Acum recoltați ierburile în august și lăsați-le să se usuce. Apoi ești bine aprovizionat cu ingrediente aromate pentru iarnă.

 Trebuie să culegi ierburi de grădină în grădină vara și apoi să le usuci pentru iarnă.

Grădină vara Colectați ierburile de grădină vara, apoi uscați-le pentru iarnă

Florile magnifice încântă ochii și sufletul în grădina de vară.

Grădină în vară grădină de flori flori minunate încântă ochiul și sufletul

Ce să faci în grădina ornamentală în august?

Grădina ornamentală este plină de flori în luna august, iar florile din grădină își arată cele mai frumoase culori. De asemenea, aduc o mulțime de romantism în grădină vara și o fac un loc popular pentru a zăbovi. Cu toate acestea, grădina ornamentală are nevoie și de multă îngrijire.

  • Menținerea florilor de toamnă: Crizantemele, asterii de toamnă și daliile vor fi în curând în sezonul lor de vârf. Aveți grijă de ele în august, apoi bucurați-vă de florile lor colorate de la sfârșitul lunii septembrie. Florile de toamnă pot fi acum fertilizate și frunzele uscate îndepărtate.
  • Combate dăunătorii pe florile de vară: Amenințarea dăunătorilor nu s-a încheiat în august, deci trebuie să continuați să luptați împotriva lor, de preferință cu mijloace de casă.

 Dăunătorii nu își au locul în grădina dvs. vara!

Combate dăunătorii din grădină și scapă de ei vara

  • Colectați semințe: Există multe flori de grădină pe care semințele le reproduc. Semințele coapte trebuie acum colectate și apoi plantate primăvara după ultimul îngheț. Este un mod inteligent de a vă propaga florile de grădină și nu costă bani!
  • Propagarea florilor: Dacă îți place efectul decorativ al plantelor perene, le poți înmulți împărțind mingea de rădăcină. Acest grup include, de exemplu, salvie de stepă, floare de flacără, ochi de soare, coneflower, ciulin sferic, crizantemă și multe alte plante de grădină perene.

Geraniile pot fi propagate prin butași, de exemplu.

Grădină vara tăiați mușcate prin propagarea butașilor

 Bucurați-vă de florile din grădina dvs. vara!

Grădină care se bucură de flori roșii afară vara

Grădină vara flori în formă interesantă culori delicate