Jaluzele plisate – decorul modern al ferestrelor pentru fiecare cameră

Perdele pe fereastră – asta a fost odată! Astăzi, alte metode sunt moderne pentru a înfrumuseța ferestrele și încăperile, pentru a oferi intimitate sau pentru a proteja împotriva luminozității. Jaluzelele moderne plisate creează toate acestea, deoarece acestea sunt versatilitate în persoană. Această decorație de casă combină elemente clasice cu fapte moderne, deoarece „plissée” este un termen din prelucrarea textilelor și provine din Franța. În această metodă de procesare a țesăturilor, pliurile sunt create artificial. Inițial, numai articolele vestimentare, cum ar fi fustele sau gulerele, erau prevăzute cu pliuri, care erau purtate până la mijlocul secolului al XX-lea. Numai în ultimii ani această tehnologie a fost folosită și în decorarea casei.

Plisat decorul modern al ferestrelor pentru fiecare cameră

De ce sunt jaluzelele plisate atât de versatile?

Un jaluzel plisat este un jaluzel pliant care este atașat direct la cadrul ferestrei. Spre deosebire de perdele, țesătura pliată nu ocupă spațiu inutil. În plus, acest tip de decorare a ferestrelor are o notă modernă și poate în funcție de varianta selectată poate fi folosit atât în ​​afaceri, cât și în viața privată. Este instalat fie direct în fereastră, adică între ramele ferestrei, astfel încât jaluzeaua plisată să se sprijine pe geam. Țesătura rulează peste un sistem de șine care este atașat de fiecare parte a ferestrei în partea de sus și de jos.

Există o alegere între un dispozitiv de prindere pe cadrul ferestrei fără găurire sau fixarea pe cadrul ferestrei cu găurire. Strângând cablul, jaluzeaua plisată se așează ferm și poate fi mutată la orice înălțime. În această variantă este posibil să trageți țesătura de sus în jos sau de jos în sus. Acest lucru asigură protecție împotriva luminii și intimității în același timp.

Un jaluzel plisat este decorul ideal al ferestrelor pentru formele dificile ale ferestrelor. În casele moderne, sunt instalate ferestre de toate formele geometrice. Rotund și semicircular poate fi găsit, precum și z. B. triunghiuri sau trapezoide. Jaluzele plisate potrivite, totuși, trebuie să fie făcute pe măsură și nu sunt ușor de comandat, precum formele normale.

Decorarea ferestrelor în nenumărate variante

Nu numai numeroasele forme în care este disponibil un jaluzel plisat, ci mai presus de toate varietatea infinită de culori și modele fac ca această decorație să fie atât de populară. Fie un material de bumbac sau poliester este selectat ca material. Zdrobit sau jacquard sunt efecte optice care fac jaluzeaua plisată să arate foarte atrăgător, chiar și în culori simple. Dacă doriți să fie deosebit de elegant, puteți alege, de asemenea, din satin lucios sau așa-numita țesătură chintz. Aceasta arată cât de versatil poate fi jaluzeaua plisată.

Lângă Culori și modele întrebarea importantă este cât de transparentă ar trebui să fie țesătura. Există țesături transparente, variante semitransparente și opace. O țesătură transparentă permite un aspect ușor în exterior, dar în același timp protejează împotriva unei luminozități prea mari. Acest lucru este deosebit de util în încăperile în care oamenii lucrează pe un ecran. Jaluzelele translucide plisate sunt ideale pentru zona de zi, iar țesăturile întunecate sunt potrivite pentru atașarea la fereastra dormitorului. Jaluzelele termoizolate sunt confecționate dintr-o țesătură dublă care este realizată în formă de fagure și are astfel un efect de reglare a climei.

Sursa imaginii: [e-mail protejat]