Nu este deloc surprinzător faptul că orhideele se numără printre cele mai frumoase și populare plante de interior din lume. Înscriu cu florile lor magnifice și culorile delicate și se transformă într-un ochi special în fiecare cameră, indiferent unde se află. Orhideele au un fler exotic și sunt perfecte atât ca decorațiuni de masă, cât și ca decorațiuni de cameră. Pe scurt, aceste flori arată minunat oriunde și atrag cu ușurință atenția tuturor. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că există o mulțime de îngrijire a orhideelor ​​în spatele acestei frumuseți exotice. Orhideele au de fapt reputația că sunt dificil de cultivat plante de apartament. Și asta este probabil adevărat! Ai nevoie de un amestec special de oale și de o anumită cantitate de apă pentru irigare pentru a prospera foarte bine. Pentru a putea admira splendoarea florilor lor în propriile patru pereți pentru mai mult timp, vrem să vă arătăm astăzi cum vă puteți îngriji în mod corespunzător orhideele frumoase. Iată cele mai importante sfaturi pentru cea mai bună îngrijire a orhideelor.

 Doriți să învățați cum să vă îngrijiți corect orhideele??

Îngrijirea orhideelor ​​în mod corespunzător, patru ghivece de orhidee pe fereastra de sud, frumoase flori magnifice, de diferite culori

Orhideele sunt plante de apartament frumoase, dar foarte exigente

Deși orhideele sunt foarte populare ca plante de interior, ele impun mari cereri proprietarilor lor. Numai cei care au grijă corespunzător de aceste specii exotice pot aștepta cu nerăbdare florile lor frumoase în culori blânde. Majoritatea orhideelor ​​sunt plante tropicale, dar asta nu înseamnă că au nevoie de umiditatea pădurii tropicale pentru a prospera în casa ta.

Cu toate acestea, atmosfera camerei uscate poate fi o provocare pentru dvs. atunci când aveți grijă de orhidee. Orhideele pot avea nevoi diferite față de majoritatea plantelor dvs., dar dacă stăpâniți elementele de bază ale îngrijirii lor, ele pot fi și plante de apartament ușor de întreținut. Un lucru este sigur – sunt absolut unici în prezența lor. De asemenea, vă mulțumesc într-un mod minunat pentru efortul depus. Dacă nu ați încercat niciodată să cultivați o orhidee acasă, atunci este timpul să o faceți.

Datorită următoarelor sfaturi pentru îngrijirea corectă a orhideelor, veți putea vedea zilnic aceste plante de apartament exotice în fața ochilor dvs..

 Familia orhideelor ​​este originară din regiunile tropicale și subtropicale ale lumii.

Orhideele îngrijesc în mod corespunzător flori frumoase în două ghivece violete și albe, într-o locație însorită, nu departe de fereastră

 Acestea sunt plante de apartament perene cu flori frumoase.

Îngrijirea orhideelor ​​în mod corespunzător perene frumoase flori roz decorarea mesei ghiveci de flori aurii

Îngrijirea corectă a orhideelor: de ce au nevoie aceste flori pentru a prospera magnific?

Botanicii cunosc un număr enorm de specii de orhidee. La nivel mondial, se spune că sunt în jur de 30.000. Acestea sunt plante perene care, cu o îngrijire adecvată, își arată florile magnifice pe tot parcursul anului. Cel mai popular tip de orhidee este probabil phalaenopsis sau cunoscută în limba germană sub numele de orhidee molie. Este, de asemenea, cea mai bine vândută plantă de ghiveci din Europa. Acest tip de orhidee este, de asemenea, destul de ușor de îngrijit și înflorește singur, însă nu este cazul tuturor tipurilor de orhidee. Cu toate acestea, pentru a avea grijă în mod corespunzător de orhidee, există câteva lucruri de care trebuie să fii conștient. Am enumerat cele mai importante lucruri despre îngrijirea corectă a orhideelor ​​pentru dvs.:

Cu o îngrijire adecvată a orhideelor, veți admira această eleganță și exotism în casa dvs. în fiecare zi.

Îngrijirea orhideelor ​​în mod corespunzător frumoase flori albe în ghiveci maro închis, ca decor de masă, atrăgător de ochi

 1) Localizare, plantator și substrat:  

Alegeți o locație însorită pentru Phalaenopsis acasă, dar unde soarele nu strălucește direct vara. Floarea frumoasă nu suportă lumina puternică a soarelui. Iarna îl puteți pune pe o fereastră orientată spre sud, unde se va simți cu siguranță ca acasă. O temperatură moderată a camerei este foarte plăcută pentru orhidee, de exemplu în jurul valorii de 22 grade C. Cu toate acestea, nu trebuie să fie mai rece decât 12 grade în cameră. Plantatorul potrivit este, de asemenea, crucial pentru ca orhideea să prospere. Vă recomandăm ghivece transparente din sticlă sau plastic. În acest fel puteți evita orice înghesuire în oală, deoarece acest lucru dăunează rădăcinilor orhideelor. Cu toate acestea, nu trebuie să umpleți niciodată ghiveciul de flori cu sol normal de ghiveci! Folosiți numai sol special pentru orhidee pe care îl puteți găsi în fiecare florărie. Acesta este de fapt un substrat cu o structură similară cu mulci de scoarță și este foarte permeabil la aer și apă.

Cel mai important lucru în îngrijirea orhideelor ​​este udarea corectă.

Îngrijirea corectă a orhideelor ​​Udarea corectă este îngrijirea orhideelor

2) Îngrijirea corectă a orhideelor: Cât de des ar trebui să udați și să fertilizați plantele exotice?

Aceasta este o întrebare importantă, deoarece majoritatea greșelilor de îngrijire a orhideelor ​​provin din udarea greșită. Pe de o parte, nu este nevoie să udăm planta prea des, ci mai degrabă să îi cunoaștem bine nevoile. Udarea o dată pe săptămână este bună, dar numai dacă substratul se simte uscat la atingere. Este posibil să trebuiască să folosiți doar apă cu puțină var. Cel mai bine este să folosiți doar apa de ploaie sau apă fiartă pentru a uda orhideele, deoarece aceste plante de apartament frumoase sunt sensibile la var. Acestea suferă de apă dură, dar și de îndesare. Dacă solul orhideei este prea umed, rădăcinile vor putrezi și vor dispărea treptat. Frunzele devin moi și apoi se ofilesc. Cu astfel de semne, este imperativ să reduceți udarea și să repotați floarea. Altfel planta va muri curând. Pentru fertilizarea săptămânală, cel mai bine este să folosiți un îngrășământ lichid cu orhidee, care are o doză foarte mică și poate fi găsit din nou în florării..   

Îngrijirea corectă a orhideelor: Udați plantele exotice atractive doar dimineața, o dată pe săptămână.

Îngrijirea corectă a orhideelor ​​Dimineața, udați plante exotice atractive în vasul alb o dată pe săptămână

 Folosiți apă cu puțină var numai atunci când udați, de exemplu apă de ploaie sau apă fiartă.

Orhideele îngrijesc în mod corespunzător apa fără var atunci când udă Plantează pe fereastră flori violete foarte atractive

 Prudență! Orhideele sunt foarte sensibile la var!

Îngrijirea corectă a orhideelor ​​Orhideele ca decor de perete nu departe de fereastră într-o locație însorită sunt sensibile la var

3) Mai multe sfaturi pentru îngrijirea corectă a orhideelor

Iată câteva sfaturi de îngrijire mai importante dintr-o privire.

  • Tulpinile de flori retrase trebuie tăiate și îndepărtate în mod regulat, dar numai atunci când sunt complet uscate.
  • Puteți scurta puțin tulpina orhideei pentru a încuraja o nouă înflorire.
  • Îngrijirea adecvată pentru orhidee include, de asemenea, transferarea lor o dată la doi ani. Plantele de obicei nu au nevoie de o oală mai mare, ci mai degrabă de sol nou. Dacă solul vechi al orhideelor ​​stochează prea multă apă, acesta trebuie reînnoit, în caz contrar se produce apariția apei! Se știe că acest lucru este fatal pentru rădăcinile frumoasei plante. La repotare, puteți, de asemenea, să tăiați toate rădăcinile moarte și să examinați planta pentru dăunători.

 Când vă înmulțiți sau repotați, tot ce aveți nevoie este un nou vas de sol și orhidee pentru noua plantă!

Sol de orhidee și ghivece de flori

  • Aveți grijă de orhidee în mod corespunzător, înmulțiți sau repotați un nou vas de sol de orhidee nou
  • Orhideele formează rădăcini aeriene care ies din vasul de flori. Acestea nu trebuie tăiate deoarece planta absoarbe umezeala prin ele.
  • Repotarea este utilizată și pentru propagarea orhideelor. Când planta dvs. s-a format kindels, este timpul să le separați. Puteți face acest lucru numai atunci când orhideea dvs. nu este în floare!

Important pentru menținerea corectă a orhideelor: atunci când repotează, trebuie să tăiați rădăcinile moarte!

Aveți grijă de orhidee în mod corespunzător atunci când repotați, tăiați rădăcinile moarte

 În ciuda perioadei de înflorire, această plantă trebuie urgentă repotată din cauza rădăcinilor putrezite!

Aveți grijă de orhidee în mod corespunzător, repotați urgent dacă rădăcinile sunt putrede

Orhideele au rădăcini aeriene, acestea nu trebuie tăiate!

Îngrijirea corectă a orhideelor ​​Nu tăiați rădăcinile aeriene care ies din vas

Cu o îngrijire adecvată a orhideelor, veți vedea această frumusețe exotică în fața ochilor în fiecare zi acasă.

Îngrijirea corectă a orhideelor ​​Vas de sticlă umplut cu pietre mici frumoasă plantă elegantă cu flori albe

Florile de orhidee sunt cu adevărat unice!

Orhideele mențin în mod corespunzător flori galbene unice, de formă interesantă

 O plăcere pentru ochi și suflet!

Orhideele îngrijesc în mod corespunzător frumusețea exotică a florilor roșii închise, o încântare pentru ochi și suflet