îngrijirea corectă a copacului dragon dracaena în ghiveci de flori din ceramică

Îngrijirea corectă a dracaenei

Astăzi vorbim despre un fel de plantă de dragon cu numele latin „Porumb Dracaena”. În interior, planta poate atinge o înălțime de 2 metri și, prin urmare, poate fi folosită ca un punct de atracție minunat în contextul designului interior.

Planta este tolerantă la lumină slabă și nu are nevoie de întreținere extinsă. În plus, aduce o mare contribuție la purificarea aerului din interior. Planta de porumb Dracaena are tulpini lemnoase. Adesea acestea se vând sub formă de trei bețe de dimensiuni diferite.

Dracaena de porumb are o formă înaltă și îngustă și un aspect luxuriant. Din această cauză, se potrivește excelent într-un colț strâns sau într-o zonă cu multă mișcare.

În acest living tradițional din LA, planta a fost plasată în nișa mică de la capătul canapelei. Arată ca un copac.

Mediul natural

Dracaena provine din Africa tropicală, în regiunea dintre Sudan și Mozambic, la vest de Coasta de Fildeș și în sud-vestul Angolei. Înflorește în habitatul lor natural.

Se potrivește perfect chiar și cu stilul industrial

îngrijirea corespunzătoare a dracaenei într-un cadru industrial

Tânăra plantă de dracaena are o tulpină negată cu o rozetă de frunze. De îndată ce vârful în creștere înflorește, sau este tăiat sau rănit, ramurile încep să se formeze.

Creșterea tulpinilor evoluează odată cu episoadele de creștere ulterioare. Dar înflorirea nu funcționează de obicei în circumstanțe interne. Cu toate acestea, puteți încuraja formarea tulpinilor prin tăiere.

Diferitele forme

Un soi bine cunoscut și foarte popular este Massangeana. Are o dungă centrală, largă, verde lime, în mijlocul frunzei.

Specia originală are frunze verzi solide și specia Lindenii – o dungă verde în mijloc și frunze verzui-gălbui.

Foarte autentic artei africane de către Diane Lumpkin Design

Menținerea dracaenei reîmprospătează corect biroul de acasă

Un studiu realizat de NASA asupra aerului curat a arătat că planta este foarte eficientă în curățarea aerului interior. Îndepărtează formaldehida foarte eficient. Acest lucru poate fi găsit în majoritatea articolelor de uz casnic, cum ar fi rășina de formaldehidă și fumul de țigară, xilenul și tuloul.

Verde luxuriant și elegant

îngrijiți în mod corespunzător contrastul verde luxuriant al dracaenei pe holul minimalist

Cum să îngrijești corect dracaena de porumb?

Temperatura: Aceasta nu ar trebui să fie sub 12 grade, dar planta se simte cel mai fericit la 21 de ani.

iluminat: Ar trebui să obțineți cât mai puțin din el, astfel încât să nu crească prea mare. Deci poate fi atașat la colțuri mici sau în nișe.

O altă soluție este soarele indirect

îngrijiți corect dracaena ca plantă în aer liber

Apă: Aici trebuie să procedați și în funcție de caz. Ar trebui să udați bine o dată la șapte sau zece zile sau când solul se simte uscat până la un centimetru la atingere. În niciun caz apa nu trebuie să conțină fluor.

Rădăcinile sunt superficiale și apropiate de bastoane. De aceea ar trebui să turnați apă lângă fiecare individ, astfel încât toată lumea să fie bine îngrijită. Dacă frunzele se îngălbenesc sau cad, ar putea fi un semn de prea multă apă.

Pământ: Utilizați sol de ghiveci bine drenat.

Hrănire: ar trebui să utilizați un îngrășământ lichid o dată pe lună. Acesta ar trebui să conțină un amestec echilibrat de azot, potasim și fosfor.

Ca o regulă generală: Dracaena de porumb rezistă la multe dintre bolile tipice care afectează plantele. Dacă planta dvs. se infectează cu acarieni sau bătături, le puteți pulveriza cu un amestec de apă și săpun pentru vase pentru a elimina problema.

Dacă aerul este prea uscat sau dacă planta nu primește suficientă apă, frunzele ar putea deveni maronii. Același efect ar putea proveni și din prea multă lumină directă.

Încercați să imitați atmosfera naturală (40% umiditate) a plantei prin pulverizarea plantei cu apă la temperatura casei din când în când..

Doar fii atent cu curentul din cameră

dracaena îngrijind în mod corespunzător pietricele container de plante roșii

Aveți grijă cu animalele de companie, deoarece unele se pot otrăvi de ele. Prin urmare, trebuie să vă adresați medicului de familie. Altfel vă dorim multă distracție!

dracaena îngrijind în mod corespunzător perne de corali și pătrate magenta