Bună, dragoste de flori! Astăzi continuăm seria noastră de articole în care vă oferim informații utile și sfaturi importante de îngrijire pentru o mare varietate de plante de apartament și flori de grădină. Deoarece flora propriilor patru pereți și zona în aer liber este extrem de bogată și diversă și ne surprinde în permanență cu formele sale unice și culorile încântătoare, posibilele publicații despre aceasta sunt aproape nesfârșite. Astăzi aruncăm o privire atentă asupra unei plante tropicale care decorează interiorul la fel de bine precum este un element decorativ indispensabil în grădină. Îți dezvăluim farmecul unic al unui exotic pe care mulți îl cultivă acasă. Hibiscusul, numit și hibiscus chinezesc, trandafir chinezesc sau trandafir chinezesc, ne atrage acum atenția și este centrul interesului nostru. Vino cu noi și descoperă trandafirul chinezesc în plină floare, cu formele sale unice și culorile uluitoare. Ne cufundăm imediat în lumea minunată a hibiscului!

Frunzele de culoare verde închis creează fundalul perfect pe care florile delicate de hibiscus vin în propriile lor

Flori de hibiscus roz

  • Fapte interesante despre hibiscus

Astăzi există peste 300 în întreaga lume Specii de hibiscus bine-cunoscut și fiecare dintre ele are propriul său farmec și caracteristici specifice. Aceste plante frumoase nu se găsesc doar în regiunile tropicale, unde cresc în principal ca copaci mai mici, tufișuri și garduri vii. În Europa și mai exact aici, în Germania, hibiscusul este, de asemenea, o plantă populară.

Le place să aibă grijă de ei afară pe terasă sau balcon într-o oală sau găleată sau decorează pervazul din interior.

Diferite semnificații sunt atribuite hibiscusului în diferite culturi. În Europa, această plantă este cunoscută sub numele de „frumusețe delicată, fragilă”. Originar provine din Orientul Îndepărtat și în regiunile sale de origine trandafirul chinezesc este denumit „floare blândă”. În China, floarea de hibiscus este un simbol al faimei, al averii, al splendoarei și al atracției sexuale. De asemenea, este foarte apreciat în Hawaii și a fost chiar ales floarea oficială a statului insular. În istoria și tradiția culturală de acolo, floarea blândă simbolizează puterea regală și este un simbol al respectului.

 Florile în formă de pâlnie în culori vii sunt un deliciu pentru ochi

Flori de hibiscus

  • Câteva sfaturi importante de îngrijire pentru o perioadă lungă de înflorire a hibiscusului

Când vine vorba de înflorire și frumusețe, nicio floare nu poate concura cu hibiscusul. Frunzele sale verde închis au o formă de frunze zimțate. Strălucesc ușor și formează cel mai potrivit fundal pentru florile delicate de hibiscus, în fața cărora își desfășoară splendoarea. Spectrul de culori este larg și se extinde de la alb la roz moale la roșu carmin și violet. Există încă soiuri care sunt și mai vizibile și au flori în galben și maro ruginiu. Ca plantă cu flori, hibiscus are nevoie de un loc însorit în interior și de un loc bine protejat în exterior. La temperaturi cuprinse între 18 și 22 de grade C, se simte ca o pudră. Doar atunci când termometrul crește peste 15 grade primăvara, puteți aduce hibiscusul pe terasă sau balcon. Dar alege un loc pentru el fără lumina directă a soarelui, deoarece plantei fragede nu îi place soarele strălucitor.

Hibiscus preferă un loc însorit, dar nu-i place soarele strălucitor

Hibiscus China a crescut

În zilele toride de vară, ar trebui să vă stropiți draga cu apă fără var. Udați în mod regulat, dar cu cantități mici de apă, și evitați atât înmuierea, cât și bilele uscate. Se aplică regula aici: când stratul superior al solului s-a uscat, trandafirul chinezesc trebuie udat. Cel mai bine este să folosiți întotdeauna apă călduță pentru udare. Fertilizați șoimul de trandafir cu îngrășăminte organice și compost. Trandafirul chinezesc vă va mulțumi foarte mult pentru grija acordată. Poate să înflorească continuu din mai până în octombrie și să încânte ochii și sufletul cu frumusețea sa unică.

Șoimul de grădină atrage întotdeauna atenția tuturor

Hibiscus hakkish

  • Tăiați hibiscusul și hibernați

Aceste două aspecte ale îngrijirii hibiscusului sunt deosebit de importante pentru creșterea corectă a plantei și a florilor sale minunate, motiv pentru care dorim să le acordăm o atenție suplimentară. Dacă păstrați un hibiscus în grădină, atunci știți bine – acest arbust de grădină este rezistent. Vă recomandăm să tăiați acest lucru doar primăvara. Apoi hibiscusul aduce lăstari puternici și crește rapid. De asemenea, fiți atenți că astfel de plante vor crește adesea înalte, dar nu vor înflori. Experții recomandă tăierea hawkmoth o dată la trei ani. Apoi, puteți conta pe flori frumoase de la sfârșitul lunii mai până la sfârșitul lunii septembrie.

Plantele de hibiscus care cresc în exterior pot supraviețui bine iernii într-un loc cald afară. Când hibiscusul este în oală, vă recomandăm să îl aduceți în interior și să-l lăsați într-un loc însorit acasă, în lunile reci. Cu toate acestea, planta delicată nu poate tolera temperaturi sub zero, dar la temperaturi de peste 15 grade trandafirul chinezesc poate ierni foarte bine. Începeți campania de hibernare la sfârșitul lunii septembrie, deoarece trandafirul blând chinez nu tolerează foarte bine schimbările de locație.

Pentru a admira aceste flori delicate, trebuie să aveți grijă în mod corespunzător de hibiscus.

Floare de hibiscus

Aveți grijă de trandafirul dvs. chinez, astfel încât să nu aibă pete maronii pe frunze. Acesta este un semn clar că ciuperca petelor de frunze stă pe ea. Luptați-l și îndepărtați frunzele deteriorate. Frunzele și florile ofilite trebuie, de asemenea, colectate și eliminate. Dacă există o lipsă de apă, frunzele în sine vor cădea, așa că este indicat să urmați cele mai importante sfaturi de îngrijire.

Hibiscusul îți mulțumește pentru îngrijirea potrivită și îți arată cele mai frumoase forme și culori! Fiecare vedere este o adevărată plăcere!

Fie în interior, fie în aer liber, hibiscusul vă poate surprinde întotdeauna cu florile sale fragile și frumoase

Floare de hibiscus roz delicat

Toate nuanțele de roșu pot fi văzute în florile trandafirului chinezesc

Hibiscus înflorește roșu carmin

Admirați splendoarea trandafirului chinezesc!

Floare de hibisc forme fine

Hibiscus este un dispozitiv de atracție incontestabil în interior sau în aer liber

hibiscus

 Frumusețe pură din natură!

Hibiscus frumusețe pură din natură

Natura este cel mai mare artist!

Idei Hibiscus Balkony

Frumusețe naturală care poate fi admirată în fiecare zi

Hibiscus, idei

 Atât de mult farmec este ascuns într-o mică floare de hibiscus!

floare delicată de trandafir chinezesc

Trandafirul chinezesc înflorește și în albastru …

Flori albastre de trandafir chinezesc Hibiscus atractive

 …. Și poate arăta foarte atractiv în galben!

Hibiscus chinezesc a crescut galben