Pe site-ul nostru puteți găsi numeroase articole despre frumoase plante de interior și de grădină. Dacă sunteți în căutarea de informații utile sau de sfaturi importante de îngrijire pentru colegii dvs. de cameră fără cuvinte, dar încântători, atunci veți găsi cu siguranță ceea ce căutați la noi. În plus, vă oferim în mod regulat idei de decorare neobișnuite, dar foarte elegante și ușor de imitat cu flori. Faceți câteva cercetări în funcție de sezon și sunteți sigur că veți fi impresionați de gama bogată de idei creative. Astăzi vrem să aducem o mică contribuție la marea problemă. În cele ce urmează aruncăm o privire atentă asupra freziilor și raportăm în detaliu despre aceste frumuseți naturale cu un fler exotic mic. Ne surprind cu nesfârșita lor splendoare a culorilor și cu un miros încântător. Sunt un balsam pentru ochi și suflet și decorează casa și grădina luni de zile. În plus, vă explicăm cele mai importante sfaturi pentru îngrijirea corectă a freziilor. Rămâneți cu el!

 Freziile punctează prin aspectul lor extrem de elegant.

Frezie în vază aspect foarte elegant diferite culori

Freziile provin inițial din Africa de Sud și au venit în Europa acum aproximativ 100 de ani. La început au fost cultivate ca plante de apartament și utilizate în principal ca decorațiuni pentru buchete. După ce au selectat mai târziu astfel de frezii care prosperă și la temperaturi mai scăzute, au cucerit și patul de grădină.

Frumusețile sud-africane au primit numele cercetătorului și doctorului german Friedrich Heinrich Theodor Freese (1795 – 1876) în secolul al XIX-lea și își poartă numele și astăzi.

 Flori delicate în alb și roz pe tulpini lungi și subțiri.

Frezie în vază flori delicate în tulpini lungi subțiri albe și roz

  • Caracteristicile freziei: ceea ce distinge aceste flori?

Freziile delicate sunt flori bulbace perene. Freesia x hybrida marchează cu aspectul său foarte elegant. Când crește, floarea atinge o înălțime de 25 până la 40 cm și are tulpini înguste și frunze asemănătoare ierbii. Pe tulpinile lungi și subțiri, pe laterale se dezvoltă inflorescențe grațioase. Acestea îi farmecă pe toți grădinarii și iubitorii de flori cu culorile lor și un parfum inconfundabil. Florile atractive sunt în culori frumoase, de exemplu alb, galben sau portocaliu. Dar există și frezii roz, roșu și violet. Paleta de culori este literalmente fără sfârșit, deoarece vin în nuanțe foarte diferite și pot fi, de asemenea, monotone sau multicolore. Acestea degajă un parfum fin care seamănă cu un amestec de trandafiri și liliac, cu o mică cutie de aromă de lămâie. Acest miros plăcut este, de asemenea, o caracteristică tipică a freziilor. Florile elegante au un efect captivant asupra simțurilor noastre.

Frezia într-o oală – un balsam pentru simțurile noastre!

Frezia roz într-o oală arată frumos culorile delicate încântătoare aroma

  • Ce ar trebui să știți despre îngrijirea freziei

În principiu, freziile sunt sensibile la vreme. Dar majoritatea soiurilor pe care le puteți cumpăra de la noi în Germania s-au adaptat deja la climatul nostru și se înțeleg bine cu el. Cu toate acestea, am rezumat pentru dvs. ce ar trebui să luați în considerare atunci când aveți grijă de aceste frumuseți.

  • Localizare / teren: Freziilor le place cald și umed. Prin urmare, alegeți un loc cald, dar parțial umbrit, în grădină, unde soarele aprins de la amiază nu pare prea puternic. În mod ideal, solul ar trebui să fie bine drenat, bogat în humus și cu o valoare a pH-ului neutru până la baza. Deși florile îl iubesc umed, trebuie să evitați înghițirea apei. La fel ca seceta permanentă. Ambele pot distruge literalmente frumoasele flori.

 Florile parfumate tăiau o siluetă fină în grădină.

Freziile în galben saturat din grădină sunt un punct culminant afară

  • Udare și fertilizare: Cel mai bine este să vă asigurați că freziile au cea mai mare umiditate posibilă a solului la udare. Din acest motiv, trebuie să udați florile în mod regulat, mai ales înainte de perioada de înflorire din iulie. Aveți grijă, totuși, ca inflorescențele să nu obțină o cascadă de sus. Nu le place deloc asta! De asemenea, este necesar un aport regulat de substanțe nutritive către sol. Prin urmare, recomandăm utilizarea îngrășămintelor lichide pentru plantele cu flori. Acest lucru este bun pentru frezii și vă vor mulțumi cu flori frumoase.

Frumusețe imaculată în alb.

Fresia cunoaște frumusețea impecabilă a florilor delicate

  • Iernare: Freziile sunt plante delicate care nu sunt rezistente. Prin urmare, acestea trebuie aduse în cartierele de iarnă înainte de primul îngheț. În caz contrar, există riscul ca acestea să înghețe până la moarte afară. După perioada de înflorire, tuberculii pot rămâne în pământ maximum șase săptămâni. Alegeți numai tuberculi mari și sănătoși pentru iernare. Trebuie să le depozitați într-un loc uscat din casă, la o temperatură a camerei cuprinsă între 15 și 20 de grade. Cel mai bine ar fi să lăsați tuberculii să ierneze într-o cutie de lemn sau într-o cutie de carton.

 Această floare frumoasă nu este rezistentă.

Frezia cu un model ușor în albastru nu este rezistentă și trebuie să hiberneze în interior

  • Plantare: Puteți cumpăra frezii ca plantă în ghiveci sau, dacă preferați, tuberculi pe care apoi îi puteți planta singuri. Indiferent de varianta pe care o preferați, trebuie să acordați atenție calității bune. Tuberculii trebuie plantați în luna mai, când nu mai există riscul de îngheț. Dar ar trebui să le înmuiați în apă caldă în prealabil și apoi să le plantați adâncime de 5 până la 10 cm. Primele flori frumoase vin în iulie.

 Cu o îngrijire adecvată, puteți aștepta cu nerăbdare această flacără de culoare vara.

Frezii colorate în decorațiunile camerei cu vaze, culori diferite pe pervaz

  • Unde pot fi folosite în mod adecvat florile atractive??

În oală sau pat, frezii frumoase și colorate decorează casa și grădina și răspândesc o aromă minunată. De asemenea, sunt solicitate ca flori tăiate. Acestea pot fi utilizate pentru aranjamente florale, deoarece frumusețile fin parfumate pot fi ușor combinate cu alte flori. Acestea aparțin buchetelor pentru nunți și alte sărbători. Dar pot fi folosite și ca decorațiuni de masă și sunt întotdeauna un punct culminant discret. Reîmprospătează camera și creează o atmosferă plăcută, pe care o umplu cu mirosul lor de flori, lemnoase, cu o notă fină de piper..

Un cadou frumos pentru mireasa!

Frezie în buchet pentru nuntă cadou frumos pentru mireasă

Cea mai bună decorare de masă de acasă!

Frezie diferite culori parfum fin cea mai bună decorare de masă la domiciliu

Frezia de diferite culori saturate de pe cămin aranjează un decor frumos acasă

În diverse ocazii festive, în special la nunți, decorațiile frumoase de masă sunt concepute cu flori albe delicate.

Chiar și într-o vază, freziile vor atrage atenția tuturor.

Cu aceste flori frumoase și fin parfumate puteți crea decorațiuni de masă de primă clasă.

Frezie culori frumoase forme elegante parfum fin decor de masă de primă clasă

Fresia, culorile frumoase formează un parfum fin, decor de masă de primă clasă, în interior și în exterior