Chiar și în timpul iernii înghețate sunt zile ușoare, termometrul crește cu câteva grade peste zero și atunci știi că primăvara nu este departe! Sperăm că vremea este mai caldă și o dispoziție mai bună în curând! Natura se pregătește pentru noul sezon și ne dă multă bucurie, ne încurajează și ne arată cele mai frumoase flori timpurii. Primele flori plictisitoare prin pătura groasă de zăpadă vestesc primăvara! Afară, în grădină sau în propriile tale pereți în ghivece sau cutii, vei ieși din pământ la sfârșitul lunii ianuarie sau la începutul lunii februarie și vei da din cap spre primăvară! Am raportat deja cele trei preferate ale noastre printre cele mai frumoase flori de primăvară. Astăzi vrem să aruncăm o privire atentă asupra florilor timpurii tipice. În postarea de astăzi veți găsi fapte interesante despre ghiocei, crocuri și violete cu coarne. Există, de asemenea, sfaturi practice de îngrijire și idei frumoase de decorare cu flori de primăvară. Rămâneți cu el!

Primii purtători de primăvară sunt aici!

Ghiocei înflori devreme

Cu siguranță vă întrebați cum primele flori timpurii sfidează frigul de iarnă? Acestea fac acest lucru datorită organelor lor de depozitare bine dezvoltate, tuberculilor, bulbilor sau rizomilor. Acestea servesc drept adevărate surse de energie și oferă florilor de primăvară substanțe nutritive și săruri importante. Adică, primii înfloriți știu foarte bine cum să reziste sezonului de îngheț.

În plus, toate cresc în locuri însorite, au frunziș dens și o creștere redusă. Acești purtători de primăvară sunt rezistente la îngheț și ușor de întreținut, cresc doar la câțiva centimetri deasupra solului, dar au flori mici și frumoase care încântă tineri și bătrâni. Imaginile acestui articol te vor convinge cu siguranță!

 Când ghiocei sunt în floare, iarna se va termina în curând.

Ghiocei înfloresc

  • Primii înfloritori timpurii: ghiocei mici și delicate

Ghiocei sunt primii flori care anunță primăvara în fiecare an. Micile flori albe aparțin plantelor din genul Amaryllis și privesc în urmă la o lungă istorie de dezvoltare. Erau deja cunoscuți în antichitate, când proprietățile lor vindecătoare erau apreciate. Numele său științific Galanthus este derivat din cuvintele grecești gala (lapte) și anthus (floare). Ghioceii sunt răspândiți în Europa Centrală și de Sud, precum și în unele țări asiatice. Aici la noi sunt deja sub protecția naturii.

 Ghiocei tăie, de asemenea, o siluetă fină în vază, iar florile lor delicate, albe ca laptele, atrag imediat atenția tuturor.

Vază de ghiocel cu înflorire timpurie

Aceste flori timpurii cresc de obicei liber în grădină, plantate direct în pământ și formează un covor frumos de flori albe. Cu toate acestea, mulți oameni preferă să-și admire acasă florile albe ca laptele și să le îngrijească în ghivece. Ghioceii îți decorează casa și respiră multă bucurie și o bună dispoziție în zilele reci de iarnă. S-ar putea ca toată lumea să aibă nevoie de așa ceva la sfârșitul lunii ianuarie, nu? Puteți afla mai multe despre aceste flori timpurii delicate în videoclipul atașat.

  • Crocusurile trebuie plantate toamna

Dacă doriți să începeți noul sezon de primăvară într-un mod colorat, atunci cu siguranță ar trebui să aveți niște crocuri în grădină. Aceste flori timpurii sunt răspândite în întreaga țară, deoarece le plac temperaturile moderate. Sunt cunoscute aproximativ 100 de specii de crocus. Sunt cunoscuți foarte bine în Europa de Sud, Africa de Nord și Orient, chiar și în China. Crocusii nu au cerințe mari în ceea ce privește condițiile solului și sunt ușor de adaptat. Cu toate acestea, trebuie să se evite împotmolirea și putregaiul.

În ciuda temperaturilor exterioare scăzute, crocusurile colorate oferă un spectacol minunat în grădină

Crocuri de înflorire timpurie

Ar trebui să plantați bulbii de crocus toamna dacă doriți să admirați florile frumoase ale acestor flori timpurii în grădină înainte de începerea primăverii. Crocusurile prezintă o paletă bogată de culori, florile lor sunt colorate în alb pur, galben saturat sau albastru sau violet izbitoare. Afară, în grădină, pot crea stropi de culoare în gazon, dar se înmulțesc în fiecare an și apoi reprezintă covoare minunate de culoare. Acestea pot fi comparate doar cu un spectacol încântător în aer liber.

Culorile saturate ale crocusilor sunt deosebit de frumoase

Crocuri violete

 Violetele cu coarne sunt binevoitoare cu grație

Violete cu coarne înflorite timpuriu

  • Violete excitate – atrăgătoare de la prima vedere

Aproximativ 500 de tipuri de flori aparțin familiei violete, inclusiv grațioasa floare timpurie Viola cornuta. Acestea sunt mai mici decât bine-cunoscutele panseluțe de grădină și reprezintă o mini-versiune a acestora. Prin încrucișări și reproducere, au apărut diverse specii noi de-a lungul deceniilor, care ne surprind în mod constant cu culorile și formele lor nesfârșite. Majoritatea violetelor cu coarne sunt de lungă durată și rezistente. Nu cresc foarte înalți, doar la aproximativ șase centimetri deasupra solului. Florile sunt izbitor de frumoase, cu aproximativ 3 cm în diametru, dar culorile lor superbe anunță imediat noul sezon de primăvară. Paleta de culori variază de la nuanțele delicate pastelate de roz și albastru la bani saturați până la mov închis care arată irezistibil. Puteți admira această mare de culoare afară luni de zile.

Gradientele și modelele de culoare magnifice sunt posibile cu florile violetelor cu coarne

Gradiente și modele superbe

Violetele cu coarne înfloresc primăvara, pe vreme bună din aprilie sau chiar mai devreme. Unele soiuri își pot etala culorile frumoase toată vara, în timp ce altele au o a doua perioadă de înflorire toamna. Florile violetelor cu coarne se caracterizează prin diferite gradiente de culoare și desene, motiv pentru care, de obicei, pun mari accente în patul de flori. Dacă le plantați alături de alte flori timpurii, veți avea adevărate atracții pentru o lungă perioadă de timp, fie în patul de grădină, fie în lada de flori de pe balcon. Formele lor fine și culorile frumoase nu pot lăsa niciodată pe nimeni indiferent! Aveți grijă de aceste flori înflorite timpuriu și bucurați-vă de abundența lor de culoare în fiecare zi!

Și ți-ai găsit deja preferatul printre primii înfloritori prezentați aici?

 Aceste flori delicate pot lumina orice colț al casei sau grădinii tale

Floare timpurie frumoasă

 Violetele cu coarne violet închis iradiază eleganță și rafinament

 Violetele excitate radiază eleganță și rafinament

Crocuri în abundența lor de culoare violetă

Crocuri înflorire timpurie

  Dacă doriți să crească acele flori timpurii acasă ……..

Crocuri înfloriți devreme acasă

Violetele excitate în duo de culoare galben-violet sunt foarte populare cu toți fanii de grădină.

Corn înflorit timpuriu violet galben violet foarte popular

Ghiocei într-un pahar sunt o idee excelentă de decor pentru casă

Florii timpurii acasă

 Flori mici, albe ca zăpada, care fac din cap spre primăvară

Flori mici, albe, devreme înflorite

Bucurați-vă de frumusețea naturii de afară

Crocuri înfloriți timpurii Frumusețea naturii