A sosit în sfârșit momentul: s-a luat decizia de a amenaja o seră în grădină. Felicitări! Pentru ca tu să fii mulțumit de alegerea ta timp de mulți ani, trebuie să ții cont de câteva lucruri. La urma urmei, sera dvs. ar trebui să vă ofere exact ceea ce doriți. Iată cele mai importante sfaturi dacă aveți unul Cumpără o seră vrei.

Deschizătoarele automate de ferestre aerisesc vara sera Bio-Varis de la Hoklartherm

Cumpărați o seră: în primul rând, clarificați elementele de bază

Ce Seră Cel pe care ar trebui să îl cumpărați depinde foarte mult de utilizarea intenționată. Gândiți-vă în avans ce veți face cu sera:

  1. Cea mai importantă întrebare este cu siguranță cum doriți să utilizați sera. Ce ar trebui să fie plantat acolo: roșii, ardei, salată verde, fructe tropicale? Ați prefera flori de vară în seră? Ar trebui ca plantele în ghiveci să hiberneze acolo? Sunt posibile și utilizări extraordinare, cum ar fi o „seră de agrement”, cu un scaun confortabil sau o casă de broaște țestoase.
  2. Ce cerințe impun plantele tale preferate serei de vis? De câtă lumină și de ce temperaturi aveți nevoie? Cât de mari sunt plantele? Trebuie asigurată o distanță de cel puțin 30 cm de acoperiș, iar distanța dintre plante în sine trebuie să fie suficientă.
  3. Cât spațiu aveți pentru seră? Cât de mare este grădina dvs. sau partea de grădină potrivită pentru o seră?
  4. Există un anumit stil în care ar trebui să fie sera ta, de ex. B. Engleză veche, Art Nouveau, asiatică sau puristă? Asigurați-vă că utilizați anumite materiale sau culori?
  5. Una dintre cele mai importante întrebări: cât poate costa sera dvs.? Nu vă gândiți doar la achiziție, ci și la costurile de întreținere, de ex. B. pentru orice încălzire și energia necesară.

Serra cu balcon Terra oferă la îndemână legume proaspete

Atenție: nu numai dacă cumpărați bunuri second-hand sau cumpărați sera folosită pe eBay, costurile de urmărire se pot „ascunde”, de exemplu dacă reparațiile sunt necesare rapid. Producătorii de sere solide, cum ar fi Hoklartherm, sfătuiesc în avans cu privire la toate întrebările individuale atunci când cumpără o seră. Prin urmare, este posibil să plătiți puțin mai mult pentru a-l cumpăra, dar economisiți la urmărirea și costurile de întreținere.

Ce seră să cumpăr – care este potrivită pentru mine?

Există sere de sine stătătoare, sere înclinate, tuneluri de folie și soluții speciale (sere de balcon). Când ați răspuns la întrebările de mai sus pentru dvs., sunteți mult mai aproape de a decide ce ar trebui să fie. Alegerea este cu siguranță cea mai bună în sera de sine stătătoare. Puteți cumpăra sere cu mai puțin de 3 m2 suprafață, dar și cele cu peste 50 m2. Gama este, de asemenea, foarte diversă în ceea ce privește stilul.

Pe de altă parte, puteți economisi de obicei nu numai niște bani, ci și spațiu și energie cu sere înclinate. Bine cunoscute Producător de sere oferiți sere în aceeași calitate ca și serele independente.

Serele din folie sunt deosebit de ieftine, dar nu atrăgătoare din punct de vedere vizual. Sunt potrivite mai ales dacă doriți să cultivați legume iubitoare de căldură. Filmul poate dura cinci până la zece ani, în funcție de calitate și grijă.

Intrarea în sera plantată bio-varis de la Hoklartherm

Sticlă, foi de perete dublu sau folie?

Serele sunt făcute opțional din foi cu pereți dubli (foi de policarbonat), sticlă și folie. Fiecare material are avantaje diferite și, desigur, materialele diferă și în ceea ce privește transparența, rezistența la rupere și rezistența la rupere, temperatura, rezistența la UV și la intemperii, greutatea, izolația (valoarea K), comportamentul la foc și cerințele de îngrijire Alegerea materialului dvs., în ce condiții de lumină au nevoie plantele de care vrei să crești în sera ta. Producătorii de sere solide vă sfătuiesc în detaliu și individual.

Gândiți-vă ecologic atunci când cumpărați o seră

Atunci când alegeți un material, nu trebuie să luați în considerare doar prețul, ci și durata de viață. Cu cât un material este mai durabil, cu atât este mai ecologic și, în cele din urmă, este mai ieftin. Un punct pozitiv pentru mediu este o construcție de bază stabilă. Aluminiu cu pereți groși s-a dovedit a fi cel mai durabil aici. Din punct de vedere al mediului, este de asemenea recomandabil să cumpărați seră din sticlă.

Pentru un succes complet al recoltei - sera Arcus de la Hoklartherm

Sera: de unde să cumpărați?

Pentru toți cei care nu știu încă sută la sută care este cea mai bună seră pentru ei, cumpărarea directă de la un producător de sere va fi decizia mai bună, deoarece aici puteți răspunde individual dorințelor și posibilităților. Producători precum Hoklartherm subliniază că tocmai prin alinierea precisă în funcție de cerințele clienților și experiența extinsă a ceea ce este posibil și ceea ce nu este, în cele din urmă se economisesc din nou costurile. Calitatea mărfurilor direct de la producătorul de sere este de obicei mai bună.

O altă idee: vânătorii de chilipiruri își pot cumpăra sera folosită. Aceasta este de ex. B. posibil dacă vă cumpărați sera pe eBay (fie cu căutarea normală, fie prin intermediul anunțurilor eBay: introduceți „seră” ca cuvânt de căutare sau pur și simplu la categoria „accesorii de grădină” & Plantele “navighează). Trebuie doar să acceptați că nu există sfaturi și, de obicei, nu există nicio garanție.

Sera Arcus de la Hoklartherm permite recoltarea din toate părțile

De unde să cumpărați accesoriile pentru seră?

În magazinele specializate sau direct de la producătorul de sere, puteți obține, de asemenea, toate accesoriile dorite – de la umbrire la raft. Și aici are sens să analizăm cu atenție ceea ce este de fapt necesar înainte de a începe Cumpărați accesorii de seră. Același lucru este valabil și pentru sera în sine: dacă știi exact ce vrei și nu prețuiești atât de mult sfaturile, îl poți găsi și online și la mâna a doua. Cel mai bine este să cumpărați consumabile precum sere sau plante de castraveți pentru sere în magazinele regionale de grădinărit.

Deschizătoarele automate de ferestre și jaluzelele de umbrire completează sera Hoklartherm

Când să începeți construirea?

Primăvara este un moment ideal pentru a construi noua seră. Pentru că plantarea va începe în martie, și acolo vrei să fii la început! Liniștitor pentru toți iubitorii de seră: în principiu, puteți să vă construiți și sera în orice alt moment până până în toamnă. Ar trebui să acordați atenție doar vremii potrivite, deoarece vânturile puternice sau ploile continue pot îngreuna construcția. De regulă, o seră poate fi amenajată într-o singură zi.

Asamblarea serii bio-top T-line de la Hoklartherm

Bacsis: Dacă doriți să betonați o placă de podea sau o fundație pentru sera dvs., temperatura nu trebuie să fie sub +5 ° C. Betonul nu se întărește la temperaturi sub 0 ° C.

Greenhouse York by Hoklartherm cu zonă de relaxare      Linia bio-top de seră de la Hoklartherm poate fi, de asemenea, adaptată individual, la cerere