Din păcate, sezonul Adventului și petrecerea confortabilă de Crăciun s-au încheiat deja. Cu siguranță ați aranjat deja toate decorațiunile festive, unde vor rămâne ascunse până la următoarea petrecere. Cu toate acestea, poinsettia dvs. este încă lângă șemineul din living sau pe pervazul din bucătărie, nu-i așa? Această plantă frumoasă a fost o parte indispensabilă a oricărei decorațiuni de Crăciun de zeci de ani și chiar simbolizează sentimentul special al festivalului. Bracteele roșii aprinse ale poinsettiei impresionează prin culoarea lor saturată și forma elegantă și încântă ochii și sufletul. De aceea este dificil pentru toată lumea să se despartă de atâta frumusețe naturală. Dar acum apare marea întrebare cu privire la modul de îngrijire adecvată a poinsettiei pentru a-și păstra frunzele frumoase și colorate mai mult timp. În cele ce urmează vă oferim câteva sfaturi de îngrijire și vă informăm mai detaliat despre planta populară a sezonului Advent.

Poinsettia este cea mai populară plantă de iarnă nu numai aici în Germania, ci și în multe alte țări din întreaga lume.

Poinsettia îngrijește în mod corespunzător bracteele frumoase roșii-sângele din oala de pe pervaz

  • Fapte interesante despre poinsettia

Poinsettia face la fel de mult o parte a oricărei atmosfere festive de Crăciun precum bradul și numeroasele fursecuri delicioase. Dar știi exact când și cum a venit la noi această frumoasă plantă? Suntem bucuroși să vă raportăm. Poinsettia are de fapt numele științific Euphorbia pulcherrima.

Dar este adesea numită și steaua Adventului, steaua de poinsettie sau steaua de Crăciun. Această frumusețe naturală provine din pădurile de foioase tropicale din America Centrală și de Sud. În secolul al XIX-lea, naturalistul prusac Alexander von Humboldt avea nevoie de el dintr-o călătorie în America în Europa. Aproximativ o sută de ani mai târziu, emigranții germani din SUA au venit cu numele „floare de Crăciun”. Această denumire se datorează în mod evident apogeului stelei de Crăciun, care durează de la începutul lunii noiembrie până la sfârșitul lunii ianuarie. Poinsettia a fost cultivată din anii 1950 și este vândută ca plantă în ghiveci în timpul Adventului. În unele țări, cum ar fi SUA și Franța, este trimis chiar ca un salut de dragoste.

 Dacă aveți grijă de poinsettia dvs., planta vă va mulțumi pentru ea cu bractee roșii frumoase chiar și după Advent.

Îngrijind corect poinsettias chiar și după sezonul de venire, bracteele roșii aprinse sunt atrăgătoare în cameră

  • Ce ar trebui să știți înainte de a cumpăra o poinsettia?

Steaua Adventului atrage privirea cu bracteele sale roșii-sânge și este în prezent perfect înscrisă în orice interior festiv. De altfel, bracteele sale roșii aprinse nu trebuie confundate cu florile. Ultimele sunt mici și gălbui și sunt situate între frunzele roșii. În plus, atunci când cumpărați o stea de Crăciun, trebuie să vă asigurați și că florile mici nu sunt complet deschise. Puteți recunoaște steaua sănătoasă de Crăciun după frunzele verzi luxuriante și florile gălbui înflorite dintre bracteele roșii. Este mai bine să luați o copie acasă cu dvs., ale cărei frunze arată proaspete și nu sunt stropite sau stropite cu sclipici. Dacă frunzele sunt ondulate și au pete galbene, atunci țineți mâinile departe de această plantă. Acasă, frunzele lor se vor ofili în curând și, chiar și cu îngrijirea potrivită, nu veți putea să vă treziți poinsettia la o viață nouă.

Steaua de Crăciun este o floare de iarnă minunată care te poate menține fericit mai mult timp cu frunzele sale frumoase.

Acum, că suntem pe sfaturi înainte de a cumpăra o poinsettia, vrem să vă atragem atenția asupra solului din ghiveci. Aceasta nu trebuie nici uscată, nici complet înmuiată. Și protejați planta de frig atunci când o transportați acasă! Dar trebuie să țineți cont de aceste sfaturi pentru următoarea achiziție a unei vedete de Crăciun. Acum încercăm să aflăm cum să îngrijim în mod corespunzător poinsettia și să-i păstrăm frumoasele frunze roșii chiar și după Crăciun și Revelion.

 Pământul din ghiveci nu trebuie să se usuce și nici să fie complet înmuiat.

  • Cum ar trebui să ai grijă de poinsettia după Crăciun și Revelion??

Puțini sunt Plantele de apartament, care înfloresc iarna și sunt o adevărată încântare pentru ochi. Prin urmare, merită să aveți grijă de poinsettia în mod corespunzător, astfel încât să își păstreze culoarea puternică mai mult timp. Iată sfaturile noastre de îngrijire din ianuarie!

  • Îngrijirea corectă a poinsettiei: găsirea locației corecte

Locația corect selectată este deosebit de importantă pentru vedeta de Crăciun. Iubește soarele și căldura, dar fără soare direct iarna. Prin urmare, așezați planta într-un loc luminos acasă, de exemplu pe pervazul ferestrei. Temperatura ar trebui să fie între 15 și 22 de grade C. Evitați frigul și curentul de aer în cameră, deoarece acestea nu pot fi tolerate de către plantă. Poinsettia nu este deosebit de solicitantă, dar își pierde curând frunzele la temperaturi scăzute.

 Există, de asemenea, exemplare cu bractee roz deschis, care sunt izbitoare datorită aspectului lor delicat.

  • Evitați udarea excesivă, fertilizați puțin

Pentru a vă îngriji în mod corespunzător poinsettia, folosiți apă călduță pentru udare, dar cu măsură! Prea multă umiditate în ghiveci sau înfundarea poate fi fatală pentru frumoasa plantă. Frunzele sale încep să se îngălbenească treptat și să cadă. Când sunt îmbibate cu apă, rădăcinile încep să putrezească și frumoasa ta poinsettia ar putea muri în curând. Deci sfatul nostru este: fii atent la turnare! Ideal ar fi să nu folosiți prea multă sau prea puțină apă. Dacă nu udați cu adevărat steaua de Crăciun și bara de rădăcină se usucă din cauza ei, atunci își varsă frunzele. În acest caz, arată urât și mulți oameni renunță să se ocupe de poinsettia. Așa că ajunge la coșul de gunoi după sărbători și aștepți luni de zile să cumperi o poinsettie nouă pentru următoarea petrecere de Crăciun.

Se toarnă steaua de Crăciun cu măsură!

Aveți grijă în mod corespunzător de apa de Poinsettia în planta de moderare cu bractee de culoare albă

De asemenea, fiți atenți la fertilizare, deoarece poinsettia nu are nevoie de îngrășământ în perioada de înflorire. Abia atunci îl poți fertiliza o dată pe lună.

  • Îngrijirea corectă a poinsettiei: respectați condițiile de iluminare recomandate

Un punct critic în îngrijirea stelei de Crăciun este durata în care este expusă luminii. Experții recomandă să nu fie expus la lumină mai mult de 12 ore pe zi. Aceasta include lumina naturală și artificială. Prin urmare, cel mai bine este să acoperiți poinsettia după 12 ore de expunere la lumină. De exemplu, cu o cutie sau o găleată. Înțeles, acest lucru este puțin greoi și consumă mult timp, dar merită cu siguranță. După aproximativ 6 săptămâni, spre sfârșitul primăverii, vedeta ta de Crăciun îți va mulțumi pentru această îngrijire și îți va arăta încă o dată frumoasele sale bractee roșii ca sângele. Dacă observați condițiile de iluminare recomandate, planta adorabilă poate înflori și vara.

 Frumoasa plantă nu trebuie să primească mai mult de 12 ore de lumină pe zi!

Îngrijirea corectă a plantelor frumoase de iarnă poinsettias 12 ore de lumină pe zi

  • Îngrijirea corectă a poinsettiei: hibernează și hibernează

Dacă aveți grijă de poinsettia dvs. în mod corespunzător, aceasta poate prospera bine pentru dvs. până în următorul sezon de Advent. El trebuie să hiberneze și să hiberneze corect. Bractele roșii scad de fapt la sfârșitul primăverii, dar puteți avea un frunze luxuriant. Chiar și vara preferă un loc luminos și cald și are nevoie doar de 12 ore de lumină pentru a înflori târziu. Cu îngrijirea potrivită, poinsettia dvs. va înflori doar pentru sezonul de vacanță și vă va încânta din nou cu bracteele sale roșii elegante.

 Vă puteți imagina Crăciunul fără steaua de Crăciun??

Îngrijirea corectă a poinsettiei parte a decorațiunilor de Crăciun frumoase bractee roșii

Acum sunteți bine informat despre poinsettia și îngrijirea acesteia. Dacă urmați sfaturile noastre, vă puteți bucura de frumoasa plantă mult timp. Vă dorim și voi asta!

 Florile mici privite de aproape.

Poinsettia îngrijește în mod corespunzător florile mici, privite de aproape, frumoase bractee roșii

Poinsettia face parte în mod tradițional din decorațiunile noastre de Crăciun.

Îngrijirea poinsettias face parte în mod tradițional din decorațiunile noastre de Crăciun