În ultimele zile, soarele de iarnă a strălucit din ce în ce mai des, iar razele sale calde ne fac să ne gândim din nou la orele confortabile în aer liber. După iarna lungă, rece și tristă, toată lumea tânjește după aer proaspăt și mai multă apropiere de natură. Deși majoritatea germanilor au o curte mică, nu ar trebui să-ți spânzuri capul din cauza asta. O mică oază verde în spatele casei ar putea fi creată și pe o zonă limitată. Așadar, aveți un refugiu frumos în care puteți petrece ore plăcute în cuplu sau cu prietenii apropiați și familia vara și toamna. De aceea, am selectat astăzi idei excelente de design pentru o mică curte. Cu mobilierul de exterior potrivit, iluminatul și accesoriile de exterior elegante, puteți profita la maximum de spațiul mic din spatele casei. Dacă v-am stârnit deja interesul, puteți încerca următoarele trucuri simple și puteți face curtea să pară mai mare.

Urmează cele mai bune idei de design pentru o curte mică

Curtea din spate, mică, dar amenajată confortabil, scaune de masă, perne tapițate, cafeaua a servit multe flori de primăvară în jur

Scaunele mici din curtea din spate sunt obligatorii în aer liber

Nu aveți nevoie de o grădină mare pentru a crea o zonă de relaxare și de relaxare în aer liber. Într-o curte mică, vă puteți poziționa masa și scaunele în aer liber direct pe gardul de grădină sau pe perete. Confidențialitatea dvs. este bine protejată de ochii curioși.

Poziționați scaunele astfel încât să nu vă puteți uita la perete în timp ce stați, ci să vă bucurați de o vedere asupra întregii curți. Acest lucru te face să simți că ai mai mult spațiu în aer liber. Plantele cu ghivece înflorite frumoase și un covor în aer liber adaugă un plus de confort zonei de relaxare în aer liber. Aici te-ai putea simți ca în interior și în același timp simți de aproape natura frumoasă din jur.

 Dacă vă gândiți în prealabil la fiecare detaliu al designului de exterior ….

Mobilier de exterior de culoare galbenă, ton-pe-ton, de culoare galbenă, frumoase plante galbene în ghivece

 … minunatul rezultat final nu durează mult până ajunge.

Curte mică, flori, verdeață în jur, zonă de relaxare confortabilă, fotolii, zonă de relaxare primitoare în aer liber

Mobilierul multifuncțional de exterior este cea mai bună soluție pentru curțile mici

Optează pentru mobilier multifuncțional în curtea mică. Acestea vă pot ajuta să maximizați fiecare centimetru din zona mică în aer liber din spatele casei. De exemplu, un scaun confortabil în formă de L poate oferi o bună ocazie unei persoane de a face un pui de somn după-amiaza. În același timp, este un loc bun pentru mai multe persoane. În plus, scaunele practice de grădină servesc ca mese laterale pentru plasarea băuturilor sau ca scaune suplimentare pentru o întâlnire cu prietenii. Sfatul nostru este: nu investiți în mobilier scump, ci în mobilier care combină mai multe funcții. În acest fel, economisiți mai mult spațiu în curtea mică pe care o puteți folosi mai bine în alte scopuri.

V-ați gândit deja la o bancă de colț în curtea din spate??

Băncuță de colț mică, în formă de curte, pe gard, fotoliu decorativ din perne din metal, plante verzi înalte

În plus, piesele de mobilier cu rame subțiri și modele înguste fac ca o mică zonă de relaxare în aer liber să pară mai spațioasă. Seturile compacte sunt perfecte pentru un colț de grădină sau o verandă. În plus, băncile încorporate pot îndeplini mai multe funcții oferind spațiu de depozitare și depozitare în același timp. Nu uitați că vara soarele strălucește intens ore în șir. Asigurați-vă că aveți suficientă umbră în aer liber. Sfatul nostru: asigurați-vă că aveți o umbrelă de soare, baldachin sau pergolă potrivită peste fiecare zonă de relaxare.

Faceți-vă confortabil afară, deși spațiul disponibil este destul de limitat.

Pergola creează o curte mică, un refugiu romanic și confortabil în aer liber

Bucurați-vă de o vedere frumoasă a întregii curți din spate

Când proiectați o zonă de relaxare în curtea mică, trebuie să vă gândiți și la vedere. Din păcate, acest aspect este adesea neglijat sau subestimat. Amplasarea zonei de ședere lângă casă nu este întotdeauna cea mai bună alegere. În acest caz, o parte a casei sau a vegetației ar putea ascunde cea mai bună vedere a curții din spate. În schimb, configurați zonele de relaxare astfel încât să ofere o vedere clară a întregii zone exterioare. Perspectiva nu trebuie deranjată. Vizualizarea neobstrucționată ajută la micuța dvs. grădină să pară mai mare.

De aici, vederea este pur și simplu minunată!

Vederile neobstrucționate ale designului curții mici ale întregii zone în aer liber au o mulțime de felinar verde în grădină petunie

Lăsați curtea mică să se scufunde în verdeață luxuriantă!

Ce înseamnă pentru tine să petreci un timp frumos și confortabil în aer liber? Pentru noi înseamnă că vă bucurați maxim de retragerea în aer liber și lăsați trupul și sufletul să atârne. Deci următorul nostru sfat este acesta: petreceți cât mai puțin timp posibil pentru sarcini precum udarea și plivirea. Mai degrabă, bazați-vă pe plante ușor de întreținut în recipiente ușoare, astfel încât să poată fi mutate cu ușurință, dacă este necesar. Pentru a vă proteja intimitatea în exterior, alegeți plante care au o înălțime de cel puțin 6 metri și poziționați-le astfel încât să blocheze vederea casei vecine sau a străzii.

Roșiile, vinetele și ardeii pot fi cultivate nu numai în paturi, ci și în ghivece.

Ghivecele colorate pe trepte creează o mică curte și cresc roșii, vinete și ardei în ele

Idei de decor pentru curtea mică

Vom începe cu cel mai important lucru despre decorarea zonelor mici: alegeți o paletă de culori care să vă facă liniștea curții. Culorile moi și neutre, de exemplu, vă vor ajuta să nu aglomerați zona limitată în aer liber din spatele casei. Prin urmare, reduceți decorarea în aer liber și plantele în ghivece la câteva culori. Prea multe accente și diferite tipuri de plante pot face ca un spațiu mic să pară dezorganizat, așa că rămâneți doar la câteva nuanțe preferate. Dacă aveți suficient spațiu în aer liber, vă puteți răsfăța și cu un atrăgător. Un detaliu arhitectural interesant, cum ar fi un spalier, un arbor sau o statuie, poate ajuta la îndepărtarea focalizării de pe micile proporții ale curții. Poziționați-le la capătul zonei sau lângă intrare pentru a crea un adevărat ochi. O astfel de decorare a grădinii atrage imediat atenția. Puteți aduce mai bine acest decor cu plante în ghivece colorate.

Un design ton-pe-ton este cel mai bun lucru pe care îl puteți face în curtea mică din spate.

Fotoliu de design ton-pe-ton cu zonă de relaxare din curte mică, realizat din lemn la nivel scăzut, bine structurat

Iluminare adecvată în curtea mică

Iluminatul exterior joacă un rol imens în modul în care se simte un spațiu exterior. Prin urmare, ar trebui să vă bazați pe iluminarea care oferă starea de spirit dorită și cantitatea necesară de lumină. Nu este absolut necesar. Că investiți în iluminat exterior scump. De asemenea, puteți lumina zona de relaxare în aer liber cu lumânări, felinare, lumini de basm sau lămpi solare. De exemplu, luminile zânelor pot fi agățate pe o rețea sau instalate în jurul terasei. Deci nu ocupă mult spațiu, ceea ce este crucial într-o curte mică.

 Iluminarea adecvată a exteriorului este esențială pentru confortul dvs. în aer liber.

Zonă de relaxare cu curte mică, iluminare adecvată, lumini de zână, bucătărie în aer liber

Zgomotele liniștitoare din curtea din spate creează o atmosferă relaxată

Nu aveți suficient spațiu sau nu aveți suficient buget pentru a crea un iaz în curtea din spate? Există alternative moderne interesante. De exemplu, vă puteți condimenta spațiul exterior cu o fântână de masă. Acesta nu este doar un decor extraordinar în aer liber, ci îți aduce plăcerea sunetului și a mișcării. Afară se aude zvâcnirea slabă a apei timp de ore întregi. Alternativ, puteți aduce sunete liniștitoare în curtea din spate cu un sistem de sunet exterior. Acesta este un alt mod minunat de a asculta muzică frumoasă în aer liber și de a vă bucura de relaxare deplină.

Toate ideile de design prezentate aici pentru un fundal mic au scopul de a vă ajuta să transformați zona exterioară disponibilă din spatele casei într-o zonă de relaxare atrăgătoare și foarte confortabilă. Vă dorim mult succes și ore frumoase în aer liber!

Bătaia moale a apei este ca o muzică pentru sufletul tău!

Fântânile de apă creează o curte mică, stropi moi de apă, muzică pentru suflet

O zonă de relaxare pentru orele foarte speciale pentru doi!

Mică curte din spate, proiectată cu imaginație, zonă de relaxare pentru două scaune din perete din cărămidă metalică, care se bucură de timpul liber

 Afară, vă puteți răsfăța cu un anumit nivel de confort.

Curte mică în formă de curte confortabilă în aer liber unități de relaxare masă sticlă de vin două pahare

 Zona de relaxare și baldachinul sunt realizate din lemn și radiază farmec natural.

Copertina de mobilier din zona de relaxare din curtea mică, din lemn, emană farmec natural

Zona de relaxare din curtea din spate trebuie să fie colorată și foarte confortabilă.

Zona de relaxare amenajată de curte mică, multe culori confortabilă umbrelă de soare mobilier confortabil covor flori copaci înalți