Se întâmplă din ce în ce mai des să întâlnesc persoane mai în vârstă, care sunt în formă și în stare bună de sănătate. De fiecare dată când îmi pun din nou întrebarea: cum trăiesc mai exact, astfel încât să rămână sănătoși chiar și la bătrânețe? Acesta a fost de fapt gândul meu principal și am început să fac cercetări pe tema vieții sănătoase și lungi. Între timp am întâlnit informații foarte interesante și am găsit fapte remarcabile. De exemplu, că speranța de viață crește în întreaga lume. Studiile științifice arată că durata de viață a unei persoane depinde de mulți factori, cum ar fi genele, stresul cotidian și mediul înconjurător. Dar când vine vorba de o viață sănătoasă, fiecare poate face multe pentru ei înșiși și poate trăi fericit și sănătos cât mai mult timp. Am rezumat cercetările efectuate pe acest subiect și astăzi vreau să vă prezint 7 reguli de aur pentru o viață sănătoasă și lungă. Cu siguranță merită știut.

 Aflați ce puteți face pentru propria sănătate și pentru o viață lungă.

Două cupluri în vârstă de familie merg la o plimbare în parc relații bune reguli de aur

  • Regula de aur # 1: Gândiți pozitiv și dezvoltați o perspectivă pozitivă asupra vieții

Începem cu ceea ce ni se pare deosebit de important. Regulile de aur pentru o viață sănătoasă și lungă includ mai întâi gândirea pozitivă. O atitudine pozitivă față de viață necesită a fi înconjurat de oameni cu gândire pozitivă și bucuroși.

Stabiliți obiective care pot fi atinse în viața de zi cu zi, dar și la locul de muncă. Fiecare succes, mic sau mare, duce și la sentimente pozitive. Socializează des și distrează-te. A râde mult și a fi amabil sunt elementele de bază ale comportamentului pozitiv. Cu un astfel de stil de viață, serotonina este scuturată în corpul tău, cunoscut ca fiind hormonul fericirii, și te simți bine și ești bine dispus.

Relațiile bune și relațiile de familie perfecte te fac fericit chiar și atunci când călătorești.

Regulile de aur pentru o viață lungă sănătoasă împreună cu cei dragi călătoresc în întreaga lume

  • Regula de aur # 2: Exercițiul și exercițiul vă mențin în formă

Exercițiul și sportul sunt foarte importante în zilele noastre. Oamenii își cunosc efectele benefice asupra trupului și sufletului de mult timp. În plus, niciodată nu este prea târziu pentru a începe. Nu este esențial să petreceți mult timp în sala de sport, antrenându-vă cu greutăți și construirea mușchilor. Nu, cu siguranță nu! Dar ieșiți în aer proaspăt timp de cel puțin o jumătate de oră în fiecare zi, respirați adânc și lăsați-vă mintea să rătăcească. Veți observa în curând diferența, deoarece fiecare plimbare vă îmbunătățește starea de spirit și este bună pentru bunăstarea voastră chiar și pe vreme rea. Faceți gimnastică regulată dimineața sau exerciții ușoare de întindere, pentru a vă menține corpul în formă maximă.

Aerul proaspăt și lumina naturală promovează producția de vitamina D, care este esențială pentru oase sănătoase și puternice.

Reguli de aur pentru o viață sănătoasă și lungă Mergând cu bicicleta în fiecare zi în parc

  • Regula de aur nr. 3: A mânca o dietă sănătoasă – ființa și sfârșitul unei vieți sănătoase

Experții în nutriție și profesioniștii din domeniul medical sunt de părere că o alimentație adecvată menține funcțiile noastre vitale și întărește sistemul imunitar. Este, ca să spunem așa, baza pentru sănătatea și vitalitatea noastră. Dar la ce trebuie să ne uităm când mâncăm? Pe scurt, răspunsul este următorul: asigurați-vă că includeți legume și fructe proaspete în meniul zilnic. Nu uitați de produse lactate, mâncați suficient iaurt și brânză. Peștele ar trebui să fie pe masa dvs. de mese cel puțin o dată pe săptămână, dar mai puțină carne, mese gata și conserve. Acestea din urmă conțin grăsimi ascunse și multă sare, ceea ce are un efect nesănătos asupra sistemului cardiovascular.

Cei cărora le place să mănânce picant își pun metabolismul pe degetele de la picioare!

Mănâncă ardei iute curcuma metabolism picant pe degetele de la picioare stabilesc reguli de aur o viață sănătoasă lungă

Oricine căruia îi place să mănânce picant știe deja beneficiile consumului de ardei iute, usturoi, ceapă și turmeric. Dar fii atent: nu exagera! În plus, ar trebui să reduceți și consumul de zahăr, ceea ce înseamnă că mâncați rar dulciuri. În funcție de starea ta de spirit, vă puteți delecta cu o bucată de ciocolată neagră.

 Mizați-vă pe fructe proaspete, legume și nuci.

Regulile de aur consumul sănătos fructe proaspete legume nuci

Pentru a reduce colesterolul, aveți nevoie din nou de o alimentație sănătoasă. În orice caz, trebuie să beți și voi suficient. Pentru a potoli setea recomandate se numără apa, sucurile de fructe și ceaiurile din plante. Smoothies sunt bune pentru silueta ta, dar și pentru sănătatea ta. Deci, puteți rămâne în formă, sănătos și în formă maximă doar mult timp prin măsuri inteligente de băut și mâncare.

 Spuneți „nu” cărnii grase! Preferați peștele și produsele lactate.

Reguli de aur pentru o viață sănătoasă, fără carne, ci pește și produse lactate

  • Regula de aur # 4: Dormi suficient și rămâi sănătos mult timp

De fapt, deviza lumii noastre moderne și dinamice ar trebui să fie: dormi suficient! Deoarece un somn bun și sănătos este absolut indispensabil și ajută la o viață lungă și sănătoasă. Aceasta este o nevoie vitală, la fel ca și mâncatul și băutul. Oricine poate dormi bine în ciuda numeroaselor griji și a vieții de zi cu zi agitată face multe pentru sănătatea sa. În timpul somnului, sistemul nostru imunitar, sistemul cardiovascular, sistemul nervos și creierul se regenerează. După un somn bun, te simți mai alert și arăți mai bine. Sfatul nostru pentru tine: dormi suficient și regulat! Puteți citi, de asemenea, articolul nostru despre cum să dormiți mai mult iarna, dar veți găsi mai multe trucuri pentru a dormi suficient în toate anotimpurile.

Somnul sănătos este important la orice vârstă.

Reguli de aur pentru o viață lungă sănătoasă Somnul sănătos este important la orice vârstă

  • Regula de aur # 5: Fitness mental este o necesitate!

Profesioniștii din domeniul medical vorbesc adesea despre fitness mental sau joggingul creierului. La fel cum ne îngrijim corpul, trebuie să avem grijă și de creier. Trebuie să fie ocupat în fiecare zi toată viața. Creierul are nevoie de activitate constantă, altfel celulele cenușii se vor descompune. Citirea unei cărți sau ascultarea de muzică în fiecare zi, petrecerea cât mai mult timp fără telefon mobil sau laptop ajută foarte mult și regenerează creierul. Pentru a rămâne în formă mentală cât mai mult timp, trebuie să fii și activ. De exemplu, participați la cursuri, călătoriți, dansați și socializați în funcție de interesele dvs. Așa duceți o viață plină, vitală.

 „Mișcarea aduce binecuvântări”!

A merge la o plimbare în pădure, a rămâne activ, este regula de aur pentru o viață sănătoasă și lungă

  • Reguli de aur # 6: Relaxați-vă corect și ameliorați stresul vieții de zi cu zi

Relaxați-vă și opriți-vă corect! Aceasta este o necesitate vitală pentru oamenii moderni. Stresul zilnic este mare și ne îmbolnăvește pe termen lung. Pentru a evita acest lucru, trebuie să găsiți cea mai bună tehnică de relaxare pentru dvs., inclusiv yoga, pilates și tai chi. Meditarea ajută, de asemenea, foarte mult la scăderea nivelului de stres. Dacă aveți ocazia, răsfățați-vă din când în când cu masaje cu uleiuri esențiale sau faceți baie cu săruri de baie acasă seara.

Toată lumea are nevoie de relaxare și relaxare acasă …

Meditați acasă Relaxați-vă Relaxare reguli de aur pentru o viață lungă sănătoasă

 … sau în aer liber

Yoga Pilates în aer liber joacă reguli de aur pentru o viață lungă sănătoasă

  • Reguli de aur # 7: Prevenire

Prevenirea inteligentă joacă, de asemenea, un rol crucial în a rămâne sănătos mai mult timp și a trăi fericit. Începe cu o îngrijire adecvată a feței și a corpului. Folosiți SPF și creme anti-oxidante pentru piele pentru a vă face să arătați mai tânăr. Pielea ta rămâne fermă și fără riduri. Fumatul și consumul de alcool ar trebui să fie tabu, ne distrug sănătatea și aspectul perfect. În schimb, ai nevoie de mult calciu și vitamine (A, B, C și D) pentru a avea o piele frumoasă și oase sănătoase. Să nu uităm de îngrijirea dentară – dinții albi sunt întotdeauna un semn al sănătății! Dacă este posibil, întăriți-vă corpul și sistemul imunitar alternând dușuri și vizite la saună!

Sperăm că am putea fi de ajutor cu aceste informații. 7 reguli de aur pentru o viață sănătoasă și lungă sunt în fața ta și depinde de tine să decizi ce să faci pentru sănătatea ta de acum înainte. Rămâi în formă și sănătos și trăiește fericit! Echipa editorială Freshideen vă urează asta!

 Puteți merge cu bicicleta cu dragul dvs. și puteți explora natura.

Întrebați-vă despre regulile de aur pentru o viață lungă sănătoasă împreună cu partenerul dvs. cu bicicleta în natură

 Orice activitate sportivă este bună pentru trup și suflet.

Exercițiul fizic pentru a rămâne în formă și sănătos sunt regulile de aur pentru o viață lungă și sănătoasă

Călătorește cu partenerul de viață și trăiește multe momente grozave împreună!

Călătorind împreună cu partenerul de viață experimentați multe momente grozave în vacanță - reguli de aur pentru o viață lungă sănătoasă