Dalia este cu siguranță cea mai populară floare de toamnă nu numai aici în Germania, ci și în multe alte țări. Este deseori numită „regina sfârșitului verii” și „becul magic”. Dar așa cum se întâmplă adesea în viață, frumoasa floare de grădină nu numai că are iubiții săi, ci și unii adversari. Încearcă să-și bată joc de flori și descriu daliile drept „de modă veche”. Cu toate acestea, aceasta este doar dovada că daliile nu pot lăsa pe nimeni indiferent. Sunt fie lăudați, fie mustrați. Dar se uită adesea că aceste frumuseți de grădină au secretele lor bine ascunse. În cele ce urmează, dorim să le dezvăluim exact acestea și să vă prezentăm 5 fapte puțin cunoscute despre dalii. Ești curios să afli mai multe despre magnificele flori de grădină??

Iată o privire asupra faptelor puțin cunoscute despre dalii.

Dahlias Fapte puțin cunoscute despre cele mai frumoase regine de flori de grădină de la sfârșitul verii

Daliile vin în diferite dimensiuni, forme și culori. Dar ceea ce este special la dalii și cum să îngrijești corect aceste flori de grădină pot fi găsite aici. Florile magnifice ale dalilor ne împodobesc grădinile, balcoanele și parcurile și ne inspiră cu culorile lor. Există povești interesante ascunse în spatele acestor frumoase flori de toamnă pe care probabil nu le cunoști.

Așadar, rămâneți la el și aflați următoarele fapte interesante despre dalii.

Indiferent dacă este afară în grădină sau în interior într-o vază, daliile atrag imediat atenția tuturor.

Faptele Dahlias puțin cunoscute despre florile dahlia de diferite culori în decorațiunile de masă de vaze sunt atrăgătoare

5 fapte puțin cunoscute despre dalii pe care ar trebui să le cunoașteți

Fapt # 1: Există mii de tipuri de dalii

Există peste 35 de tipuri diferite de dalii și alte 20.000 de soiuri cultivate. Acestea sunt clasificate în funcție de mărime, modelul florilor și asemănarea lor cu alte flori. Este bine cunoscută divizarea sa științifică în 15 clase sau 4 secțiuni. Daliile sunt, de asemenea, populare sub denumirea de georgine. Se găsesc în principal în America de Sud, unde cresc în aer liber pe platourile din Mexic, Guatemala și Columbia. În cultura grădinii aceste flori au o valoare decorativă ridicată. Daliile sunt, de asemenea, foarte populare ca flori tăiate, deoarece aduc culori calde și o bună dispoziție în interior.

Ca flori tăiate, daliile au o valoare decorativă ridicată.

Dahlias Fapte puțin cunoscute despre Dahlias în vaza de sticlă Florile tăiate au o valoare decorativă ridicată

Fapt # 2: Daliile au fost inițial clasificate ca legume

Dahlias poartă numele botanistului suedez Anders Dahl (1751 – 1789). De fapt, el a clasificat inițial florile ca legume datorită tuberculilor comestibili. Acestea ar trebui să aibă gustul unui amestec de cartofi și ridichi. Deoarece nu l-am gustat încă, nu îl putem confirma! De asemenea, se raportează că bulbii de dalie au un gust foarte intens, care blochează toate simțurile. În plus, textura lor trebuie să fie fibroasă. Sfatul nostru: țineți-vă mâinile departe și nu încercați tuberculii frumoasei flori de grădină! Bucurați-vă de frumusețea florilor, mai degrabă decât de gust!

 În plus, se crede că și frunzele de dalie sunt comestibile.

Dahlias Fapte puțin cunoscute despre Dahlias Se crede că frunzele Dahlia sunt comestibile

Fapt # 3: Daliile sunt o decorare splendidă a camerei la multe evenimente

Daliile sunt folosite ca decorațiuni de masă la diferite evenimente. Aceste minunate flori sunt folosite pentru a decora mese și pervazuri. Florile arată întotdeauna bine în vaze înalte și elegante. Daliile sunt un decor popular de masă, mai ales la sărbătorile de nuntă, nu numai datorită aspectului lor, ci și datorită semnificației lor simbolice. Promit dragoste, fericire și sănătate. În perioada victoriană, daliile erau un simbol al angajamentului și al unei legături veșnice. Astăzi sunt folosite și ca bijuterii la diferite evenimente pentru a reprezenta puterea interioară, creativitatea și eleganța. De aceea, cu greu există o nuntă de toamnă fără aceste flori frumoase pe mese. Sunt folosite și pentru ecusoane.

 Cele mai bune decorațiuni de masă pentru nunți toamna!

Dahlias Fapte puțin cunoscute despre Dahlias Cele mai bune decorațiuni de masă pentru nunțile de toamnă

Fapt # 4: Daliile sunt originare din America Centrală și au proprietăți curative

Dahlia pinnata este floarea națională a Mexicului, deoarece planta a fost menționată pentru prima dată în 1615 în documentele antice ale acestei țări. Primii tuberculi au fost trimiși în Europa de către coloniștii spanioli din Mexic. Înainte de invenția insulinei (1921), tuberculii de dalie erau folosiți pentru a echilibra nivelul zahărului din sânge la persoanele cu diabet, datorită conținutului ridicat de fructoză. Petalele au fost folosite pentru a trata pielea uscată, infecțiile, erupțiile cutanate și mușcăturile de insecte.

Știați că și daliile au proprietăți curative?

Dalii Fapte puțin cunoscute despre dalii au proprietăți curative pentru tuberculii diabetici Petale pentru probleme ale pielii

Fapt # 5: Nu există lucruri precum daliile albastre

Florile Dahlia vin în toate culorile, cu excepția albastru. Încercarea de a crește dalii albastre nu a avut încă succes. Cu toate acestea, aceste flori vin în numeroase alte culori. Majoritatea nuanțelor variază de la alb și roz pal la galben, portocaliu și roșu la violet și violet. Uneori florile sunt monocrome, dar întotdeauna deosebit de strălucitoare. Există soiuri de dalie ale căror flori sunt dungi sau pete. Există un dezavantaj în această frumusețe exotică – nu poate rezista înghețului și temperaturilor scăzute. De aceea, visul fiecărui cultivator de dalie este să găsească cel puțin un soi rezistent la îngheț sau un soi albastru. Dar tot trebuie să așteptăm asta!

 Daliile se caracterizează prin varietatea lor de culori.

Dahlias fapte puțin cunoscute despre varietatea de culori dahlias frumoase flori portocalii pe o masă de lemn

Cu un buchet frumos de dalii îi spui partenerului ales: „Pentru totdeauna!”

Dahlias Fapte puțin cunoscute despre Dahlias Buchet frumos Declarație de dragoste Loialitate Fericire

 Se spune că dalia este floarea norocoasă a semnului zodiacal Săgetător din zodiac.

Dahlias Fapte puțin cunoscute despre Dahlias Petale roz delicate floarea norocoasă din zodia Sagetator

 Daliile aduc mai multă culoare celor patru pereți ai tăi.

Dalii Fapte puțin cunoscute despre dalii în portocaliu pal într-un borcan de sticlă cu decorațiuni colorate ale camerei

 Cu cât mai colorat, cu atât mai frumos!

Fapte puțin cunoscute despre dalii frumoase într-un vas de sticlă, ca decor de cameră