mituri de design interior eclectic luxos cu covor de blană de zebră

15 mituri de design interior dezvăluite

De ani de zile au existat anumite reguli care ar trebui respectate pentru a realiza casa perfectă. Dar moda și decorul trebuie, de asemenea, să se schimbe. În multe cazuri, vechiul devine din nou la modă, cu excepția cazului în care este vorba despre reguli de decor. Există două benzi aici: regulile sunt făcute pentru a fi încălcate sau pur și simplu nu mai există reguli în decorare …

Camerele mici trebuie să fie albe sau cu o nuanță palidă neutră

mituri de design interior candelabru din cristal albastru cer fotolii tapițate

Se credea că camerele albe sau palide păreau mai luminoase și mai mari. Parțial este adevărat, dar depinde mult mai mult de cât de mare este mobilierul și de modul în care este așezat în cameră. Și, uneori, ți-ai dori să ai un spațiu foarte mic, cald, primitor, confortabil și privat. Peretele, cuvertura de pat sau culorile accesoriilor îți încălzesc camera mică.

Camerele mici ar trebui să aibă mobilier „mic”

mituri de design interior fotolii confortabile și canapea în șemineu din marmură albă

Acesta este probabil cel mai stupid mit. Micile piese de mobilier din camera ta mică vor face ca casa ta să arate mai mult ca o casă de păpuși. Un dormitor mic nu trebuie neapărat să aibă loc pentru un pat king-size, dar dacă este disponibil un pat queen-size, mergi pentru el. Mai bine să umpleți camera cu una sau două piese de mobilier mai mari decât cu câteva mai mici. Acolo unde spațiul este limitat, gândiți-vă în termeni de stil și funcție. Un dulap servește mai bine decât o comodă. Un compartiment pentru bagaje din lemn de la poalele patului oferă un aspect elegant, clasic.

Ar trebui să respectați toate „regulile”

mituri de design interior otomani verde menta supradimensionati

Și spunem că regulile trebuie încălcate! Când vă decorați casa, trebuie să vă reprezentați gustul și stilul personal – aceasta ar trebui să fie prima regulă! Ce îți place mai mult? Care sunt culorile tale preferate? Stiluri? Hobby-uri? Ce tipuri de artă doriți? Sunt moderne sau clasice? Te inspiră influențele asiatice? Vrei mereu să faci DIY? Casa ta ar trebui să-ți reprezinte propriile gusturi și pasiuni.

Camerele întunecate fac camerele să pară mai mici

mituri de design interior fotolii din piele de culoare lime și perne cu modele multicolore

Camerele întunecate dau căldură, textură și măsură. Puteți face spațiile elegante și dramatice. Pereții întunecați sunt pânze frumoase pentru lucrări ulterioare. O operă de artă agățată pe un perete întunecat este mult mai impresionantă. Culoarea pereților nu este la fel de importantă pentru senzația de cât de mare este camera ca și amplasarea și dimensiunea mobilierului în contextul pereților întunecați. Aveți mobilier proporțional în cameră – dacă vă plac piesele de mobilier mai mari, atunci puneți mai puțin. Lăsați camera deschisă și curgătoare. Camerele arată mai mici atunci când sunt aglomerate.

Tavanele întunecate fac ca camera dvs. să pară mai mică / mai mică

mituri de design interior modele geometrice confortabile și rame tavan întunecat

La fel ca punctul de mai sus, nu este corect. Păturile colorate adaugă textură, dimensiune și dramă. Puteți face camera să fie plină de umor. Într-o cameră mai mică, ai putea opta pentru pereți și mobilier mai deschise și un tavan întunecat. Puteți pune oricând oglinzi decorative în camera dvs. mică, astfel încât să creeze lumină suplimentară.

Fără mixuri de tipare și tipărire

miturile de design interior sunt un amestec excelent de culori și modele

Și spunem de ce nu? Nu există o modalitate mai bună de a adăuga culoare, textură și individualitate într-o cameră decât prin amestecarea diferitelor modele. Da, dungile, modelele în carouri și florile trăiesc împreună armonios. Dar pentru ca aceasta să funcționeze bine, trebuie să rămâneți la o paletă de culori. Puteți amesteca țesături și modele, indiferent dacă lucrați cu albastru și gri, roz și verde sau alb-negru.

Respectați o singură focalizare

mituri de design interior artă de perete modernă masă din sticlă albă bucătărie insulă

Și de ce? Nu suntem unidimensionali, nici camerele noastre. Fiecare cameră de zi are patru pereți, de ce ar trebui să fie doar un singur focar? Este vitrina dvs. mai mică sau mai importantă decât șemineul? Și marea operă de artă pe care ai moștenit-o de la bunica ta? Ferestrele, șemineul și marea operă de artă merită atenție. Concentrându-vă pe fiecare perete, vă conferați textura și dimensiunile camerei și, bineînțeles, vă arătați și propria individualitate.

Respectați un singur stil

mituri de design interior mobilier eclectic stiluri mixte foarte colorate și elegante

Sau spuneți cuiva să se țină de un sport sau un hobby sau doar de o pasiune … Suntem versatili, la fel și apartamentele noastre. Ce se întâmplă dacă sunteți un călător mondial și ați colectat opere de artă din Grecia, China, Japonia și Franța? Puteți alege o lucrare populară dintre acestea? Amestecarea și armonizarea diferitelor stiluri oferă casei tale un sentiment de suprapunere, cu care îți poți reprezenta cel mai bine stilul și simțurile ego-ului.

Cea mai importantă piesă de mobilier este canapeaua

mituri de design interior fotolii scăzute și mese laterale elegante din lemn de nuc

Daca nu altfel! Poate că cea mai importantă piesă de mobilier din casa ta este masa de mese, raftul pentru cărți, o raritate veche … sau canapeaua. Dar într-adevăr depinde de casa și stilul tău de viață. Pentru o familie tânără și foarte activă, canapeaua ar fi mai importantă în ceea ce privește funcționalitatea decât moda. De obicei, canapeaua este centrul atenției în camera de zi și, prin urmare, ar trebui să fie estetică și satisfăcătoare. Dar dacă ai copii mici, cu siguranță nu ai cumpăra unul scump. Lasă-l pentru mai târziu.

Nu pictați mobilier vintage?

mituri de design interior mobilier antic comoda în albastru pudră

De ce nu? Reciclarea și reciclarea ascendentă devin din ce în ce mai populare. Este ecologic. Stratul proaspăt de vopsea de pe mobilierul de epocă face ca piesa de ieri să fie modernă din nou.

Masa de luat masa ar trebui să se potrivească cu scaunele de luat masa

mituri de design interior scaune de sufragerie cu modele colorate și candelabre cu perle în turcoaz

Personalizarea mobilierului și a țesăturilor este o nebunie! Puteți încorpora diferite stiluri și țesături. Dar este mai bine să rămâneți la o singură culoare – alegeți fie lemnul deschis, fie cel întunecat. Sau, dacă nu ați făcut sau ați amestecat și stilurile, luați în considerare pernele de o singură culoare sau țesătură.

Arta copiilor ar trebui să fie pe frigider

mituri de design interior desenele copiilor pe perete covor cu model și scaun cu flori

Expuneți arta copiilor dvs. când locuiți cu ei. Organizați un studio sau un perete de galerie, acesta este cel mai bun mod de a adăuga mai multă culoare, minune și capriciu. Uneori cea mai simplă pictură poate adăuga atât de mult la ambianța camerei.

Camerele albe nu sunt primitoare

mituri de design interior alb ca fundal lămpi de fabrică elegante sfeșnic

Camerele albe sunt de fapt ceea ce ai făcut. Camerele albe pot fi plictisitoare, goale și anonime, dar pot fi și liniștite. După cum sa menționat deja, materialele și individualitatea sunt cuvintele cheie pentru eleganță. Albul poate veni și în mai multe nuanțe, așa că, dacă amenajați o cameră albă, alegeți câteva tonuri de alb pentru adâncime și căldură. Pereții albi de culoare fildeș, canapelele din in cu perne albe pot da o senzație de calm. Albii nu trebuie să fie sterili și reci.

Limitați utilizarea covoarelor

mituri de design interior covoare frumoase sisal și modele în maro deschis

Nu chiar! Covoarele sunt o modalitate excelentă de a adăuga mai multă culoare și textură podelei. Suprapunerea lor poate încălzi camera. Puteți înmuia podeaua din lemn de esență tare și puteți adăuga adâncime și textură pereților. Covoarele pot lega împreună mobilierul și camerele de zi. Din nou, puteți face suprapunerea modelelor dacă rămâneți la aceeași culoare.

Fiecare cameră are nevoie de câteva stropi de vopsea

mituri de design interior umbrire gri și alb lumină redusă

S-ar putea să doriți să adăugați vopsea în fiecare cameră, dar nu trebuie să fie. Puteți obține suficient contrast și varietate cu ajutorul diferitelor tonuri și nuanțe de o singură culoare. Dacă rămâi la o singură nuanță, camera va arăta prea monotonă și unidimensională.

Deci, mergeți mai departe și încălcați regulile!

Culorile subtile și lumina redusă au și ele avantajele lor

mituri de design interior cadru subtil de oglindă din fier forjat