ambianță tropicală acasă culori proaspete afară  10 sfaturi despre cum să adăugați o atmosferă tropicală ospitalității dvs.

De ce ar trebui să rămânem la mobilierul de zi cu zi și să nu creăm o atmosferă tropicală pentru oaspeți? Am realizat câteva sfaturi ușoare și creative pentru dvs., cum oaspeții dvs. se pot simți confortabil în mijlocul palmierilor care se leagănă și lângă o mare albastru turcoaz.

Puneți-vă amintirile pe ecran – o atmosferă tropicală acasă

ambianță tropicală la domiciliu rafturi plante decorative proaspete

Un aranjament elaborat de suveniruri, cărți poștale sau cărți tropicale este cu siguranță un subiect de conversație, mai ales dacă spun o poveste interesantă.

Pentru ca rafturile să nu pară dezordonate, să rămână cu o combinație specifică de culori sau cel puțin să alegeți o culoare care leagă totul împreună. Nuanțele adânci de lemn aici se repetă cu rafturile și vitrina, permițându-ne să vedem bolurile, vaza și lucrările de artă.

Serviți fructe tropicale

ambianță tropicală la rafturile de acasă deco lime roz

Plăcerile non-pământești excită oaspeții. Puteți cumpăra fructe exotice, cum ar fi rambutanul sau knippa din imagine, de pe o piață specializată din apropiere, o piață a fermierilor sau o piață etnică. Consumul de fructe necunoscute este distractiv și sigur va fi o experiență de neuitat pentru oaspeții tăi. Cu toate acestea, cercetează fructele prima dată, astfel încât să fie o experiență sigură pentru toată lumea și să faci o impresie bună. Dacă fructul dragonului pare prea înfricoșător, mai bine încercați-l cu ananas. Acesta este simbolul internațional al ospitalității.

Folosiți frunzele ca aranjament dramatic

ambianță tropicală acasă bucătărie interior alb estival

Chiar și doar o singură frunză poate face camera să pară tropicală. Unele frunze de palmier mexican de munte (Chamaedorea elegans) sau palmier Kentia (Howea fosteriana) vă permit să vă simțiți în mijlocul palmierilor care se leagănă. Puteți sta într-o vază, la fel ca în imagine, puteți forma un alergător de masă natural, vă puteți agăța de perete, puteți sta pe șemineu sau pe pervaz. Dacă nu există frunze de palmier, folosiți frunzele de la alte plante tropicale.

Incorporează opere de artă tropicale în designul interior

ambianță tropicală la domiciliu design de perete decor fotografie

Această pictură a mamei mele, Nancy Asbell, nu este doar o operă de artă, ci o fereastră către un peisaj vesel și însorit din Florida. Aspectul este completat de cutiile din ratan și candelabrul din sârmă strălucitoare.

Alternative la picturile originale sunt imagini încadrate ieftine sau amprente tropicale. De asemenea, puteți face propria dvs. imprimare de frunze de palmier folosind cerneală și hârtie bună. Poate ai alte idei proprii.

Concentrați-vă pe plantele casei

ambianță tropicală acasă sufragerie masă rotundă masă de cafea model zebră

Adesea plantele de apartament primesc rolul actorilor secundari în decorul dramelor, dar o piesă bine plasată are putere sculpturală și conectează camera cu spațiul deschis din exterior. Dacă încă nu aveți o plantă de casă, atunci puteți cumpăra palmieri mari și alte plante arhitecturale la aproape același preț ca un tufiș de flori.

Culorile mutate, texturile tropicale din lemn și un model distractiv de zebră sunt folosite în această cameră, iar aspectul exotic atrage atenția asupra copacului Strelitzia (Strelitzia nicolai) din colț. Pentru îngrijirea plantelor, urmați instrucțiunile de pe etichetă sau de pe Internet. De regulă, asigurați-vă multă lumină (dar nu direct), astfel încât să fie mai ușor să vă bucurați și mai bine să prospere.

Colecțiile neobișnuite adaugă textură

ambianță tropicală la casă castane de coajă

Design-urile minimaliste pot deveni calde și interesante cu un pic de textură naturală, mai ales atunci când piesele spun o poveste.

Chiar și cele mai banale lucruri pot aranja o masă plictisitoare fără a provoca aglomerație. O cutie țesută plat pentru boabele de cafea arată bogată și exotică și miroase foarte bine. Pineconii și păstăile de semințe din grădină nu sunt probabil de origine tropicală, dar pot părea în decorul potrivit.

Faceți aranjamentele florale necesare

decor tropical acasă vază de sticlă frunze verzi

Dacă aveți o plantă de casă sau tuberculi tropicali în grădina dvs., luați în considerare combinarea lor cu flori tăiate, astfel încât să puteți crea propriul dvs. aranjament artistic. Aproape orice floare s-ar potrivi cu ajutorul frunzelor tropicale mari, dar majoritatea florilor (cu excepția Cymbidium) sunt plante în ghiveci pe balconul meu. Dacă nu găsești plantele și frunzele tropicale la florărie, mergi la piața de grădină. Plantele de casă care sunt potrivite ca flori tăiate pentru aranjamente florale sunt crinul de pace (Spathiphyllum wallisii), frunza delicioasă de fereastră (Monstera deliciosa) și floarea mare de flamingo (Anthurium andraeanum).

Colectează suveniruri de vacanță

Amenajare casă tropicală dulap rafturi decor mare

Chiar și o carte poștală poate deveni o operă de artă cu ajutorul unei rame pentru tablou, acest homar stă în rama din lemn închis la culoare și în mijlocul descoperirilor interesante colectate în locația sa naturală.

Vitrinele și rafturile sunt opțiunile de afișare ideale pentru comori găsite, cum ar fi scoici și suveniruri. Chiar și lucrurile non-tropicale pot părea exotice și fascinante, afișate ca într-un muzeu.

Puneți flori în locuri neașteptate

decor tropical casa vaza de sticla flori oglinda de perete

Un aranjament floral în sala de mese este în regulă, dar pe coridor, foaier sau baie vă sugerează atenția și ospitalitatea. Așadar, ar fi bine să stropiți florile peste tot pentru o senzație tropicală.

Dacă aveți flori parfumate în grădină precum gardenia (Gardenia jasminoides) sau floarea lunii (Ipomoea alba), lăsați-le să plutească într-un castron din baie.

Alegeți niște flori

ambianță tropicală acasă vază de sticlă flori roșii

Cu siguranță nu aveți nevoie de un aranjament floral complet pentru a avea tropicele pe masă. O floare de hibiscus într-o vază cu model de corali vă va face să vă simțiți ca și cum ați fi în vacanță în Polinezia. Favoritele tropicale, cum ar fi hibiscus, heliconias și ghimbir, sunt de obicei disponibile în centrele de grădină ca plante în ghivece de sezon. Cumpărați o dată și apoi folosiți florile și frunzele pe tot parcursul sezonului.

Living modern, confortabil

ambianță tropicală acasă culori proaspete canapea de masă din lemn masiv ratanDeci, nu trebuie să configurați kitsch-ul culturii tiki pentru a face oaspeții să se simtă ca și cum ar fi la o stațiune pe litoral. O expoziție elaborată de obiecte bine selectate este suficientă pentru a aduce un entuziasm exotic în casa ta și asta nu costă o jumătate de avere..

Dormitor luminos în nuanțe de verde  ambianță tropicală la domiciliu perete verde design flori dormitor

Dormitor modern, urban

ambianță tropicală acasă culori proaspete canapea de colț confortabilă portocaliu