La începutul noului an, ne place să ne uităm înapoi la toate lucrurile grozave pe care ni le-a adus 2018. În ceea ce privește competițiile foto, fotografia abstractă este clar în prim-plan. Astfel de lucrări sunt o inspirație pentru fanii fotografiei care doresc acum să descopere unde își pot arăta talentul. Și asta suntem cei mai mulți dintre noi. Iată ce credem că sunt cinci dintre cele mai mari concursuri foto din lume, precum și câțiva dintre câștigători.

Damir Sagolj Bild – Concurs foto la Istanbul 2018

Concursuri foto Damir Sagolj - 2018

Damir Sagolj – câștigător al primei competiții foto majore pentru 2018

Una dintre primele competiții foto majore și cu siguranță una dintre cele mai bune pentru 2018 a fost aceasta Istanbul, care a avut loc în februarie anul trecut. Au existat diferite categorii, care, ca în fiecare an, includ știri, sport, natură și mediu.

Damir Sagolj este numele fotografului bosniac care a câștigat premiul principal acordat de organizatorii Agenției Anadolu.

„Atom unic într-o capcană ionică” de la Concursul de fotografie științifică

concurs foto 2018 imagine cu atom unic

Concurs de fotografie științifică în februarie

O altă competiție foto a avut loc și în februarie, și anume Science Photo Contest. Ai putea spune că poza câștigătoare este adevărata favorită pentru 2018 pentru toată lumea din echipa noastră editorială. Reprezintă imaginea directă a unui atom izolat. Concursul a fost organizat de britanici Consiliul de cercetare inginerie și științe fizice (EPSRC). Numele original al câștigătorului este „Single Atom in an Ion Trap” de David Nadlinger, Universitatea Oxford.

Poza lui Tomaso Fiscaletti este unul dintre câștigătorii marilor concursuri foto din 2018

Concursuri foto Tomaso Fiscaletti și Nic Gobler 2018

Premiul CAP – Premiul de fotografie contemporană africană

Următorul eveniment pe care l-am adăugat la lista noastră cu cele mai bune concursuri de fotografie este pentru arta contemporană africană. A avut loc pentru a șaptea oară în 2018 și au fost cinci câștigători diferiți. Am ales o pereche preferată dintre aceștia și sunt Tomaso Fiscaletti și Nic Gobler din Africa de Sud. Imaginea lor din 2018 face parte din seria fotografică „Încercarea de a fi aici acum” – în traducere: „O încercare de a fi aici acum”. Aici sunt mai multe informații despre evenimentul din acest an.

Ochi în ochi de la Huapeng Zhao concursul foto iPhone Photography Awards

Huapeng Zhao ochi în ochi mari concursuri foto

iPhone Photography Awards 2018

Găsim competiții foto care se concentrează pe fotografia digitală deosebit de interesante. Acest lucru face ca această artă să fie mai accesibilă pentru mult mai mulți oameni și oferă tuturor oportunitatea de a fi ei înșiși reporter. Anul trecut a apărut ultimul număr al  iPhone Photography Awards 2018 in loc de. Cea mai bună imagine recunoscută vine de la fotograful numit Huapeng Zhao. „Ochi în ochi” este titlul original al imaginii sale. Aici aveți un amestec de stiluri diferite, dar aspectul abstract este prezent.

Femeia saudită ca subiect al picturii de Nather al Asyf

concursuri foto nather al asyf arabia saudită

 Premiile Sony World Photo 2018

Câștigătorii au fost selectați din această competiție printre fotografii din 200 de țări diferite. Competiția foto a avut loc în martie anul trecut. Au fost zece câștigători în cadrul acestui eveniment, dar favorita absolută a echipei noastre editoriale este Nather al Asyf. În poza sa puteți vedea o fată din Ladakh-Kashmir.

Criteriile noastre pentru cele mai bune competiții foto și câștigători au fost:

  • Amestecarea aspectelor abstracte cu subiecte reale
  • Accesibilitate pentru fotografi din diferite părți ale lumii
  • Mesaje filosofice profunde care îi fac pe oameni să se gândească la viitor.

Ne uităm deja nerăbdători la noile noutăți ale concursului foto 2019!