Peste 70% dintre femeile germane își vopsesc părul în mod regulat din diverse motive. Unii vor o schimbare de tip, alții vor să-și acopere părul gri sau alb.

Colorarea este deosebit de problematică vara și iarna

Deoarece radiațiile UV, precum și clorul și apa sărată din piscinele în aer liber, piscinele și marea atacă puternic părul drept, colorarea părului în timpul verii nu este deosebit de optimă. Dar colorarea este stresantă și pentru păr iarna, deoarece este atacată și de aerul încălzit uscat.

Evitați uscarea prin suflare

Uscarea prin suflare este, de asemenea, foarte nesănătoasă pentru părul tău, în special pentru părul colorat. Dacă nu poate fi evitat, uscarea prin suflare ar trebui, prin urmare, să se facă numai de la o distanță suficientă și numai la un nivel scăzut.

Colorare blândă și filtru UV

Pentru ca părul colorat să arate frumos, este nevoie de mult mai multă întreținere decât părul vopsit, mai ales vara. O posibilitate este aceea Produse de îngrijire Bondaplex la Stopperka. Asigurați-vă că utilizați o culoare delicată, filtre UV de protecție și îngrijire specială pentru părul colorat.

Sfaturile devin fragile

Mențineți o colorare sănătoasă a părului

În primele câteva săptămâni după vopsirea părului, părul colorat arată în continuare frumos și strălucitor. Această strălucire durează mai mult, mai ales cu culori închise. Părul blond devine păios și se usucă mai repede. Dar după un timp, chiar și cu părul întunecat, vârfurile devin în special fragile și se rup. De ce părul colorat este atât de sensibil?

Cuticula se deschide

Colorarea face ca cuticula părului să se deschidă și pigmenții de culoare să pătrundă în păr. Amoniacul din vopseaua de păr face ca pigmenții naturali să fie îndepărtați de pe păr. Deoarece acest lucru înseamnă mult stres pentru păr, un balsam trebuie utilizat imediat după vopsire. De cele mai multe ori, acest lucru este deja inclus în pachet.

Vopsirea părului – ce face balsamul?

colorarea părului vă protejează părul

Un balsam după vopsire este atât de important deoarece asigură neutralizarea reziduurilor de vopsea care rămân în păr chiar și după spălare. De asemenea, se asigură că cuticula se închide din nou, ceea ce este foarte important pentru păr, deoarece formează un scut protector împotriva influențelor externe. Părul trebuie cel mai bine să fie uscat după spălare, care este cel mai blând. Îngrijirea balsamului poate fi resimțită și după uscare. Apoi, părul este frumos, moale și ușor de pieptănat.

Sampoane speciale: durata de valabilitate mai mare si ajuta la regenerare

Balsamul durează diferit în funcție de lungimea părului, dar este de obicei consumat după cel mult trei spălări. Acum trebuie folosit un șampon special pentru părul colorat. Acest lucru este important deoarece acest șampon este adaptat exact nevoilor părului colorat. De asemenea, asigură că culoarea durează mai mult, deoarece șamponul fixează culoarea în păr. În multe cazuri, aceste produse de îngrijire ajută părul să se regenereze și au adesea o protecție UV integrată care împiedică înălbirea părului.

Șampoane fără silicon

Ar trebui să utilizați șampoane fără silicon, astfel încât substanțele nutritive să pătrundă bine în păr. În caz contrar, siliconii se vor întinde pe păr și astfel vor preveni pătrunderea substanțelor de îngrijire.

Balsamul trebuie utilizat după șamponare. Acest lucru are grijă de păr și face mai ușor pieptănarea ulterioară.

Tratamente pentru păr pentru umezeală

colorarea parului par frumos

De asemenea, puteți utiliza un tratament de păr de până la două ori pe săptămână pentru a îngriji suplimentar părul colorat și pentru a-i oferi umezeală. Produsele pentru păr uscat și tratamente cosmetice naturale sunt deosebit de potrivite. De asemenea, ar trebui să evitați fierul de îndreptat atunci când coafați, deoarece stresează inutil părul.

Apropo, știai că berea este bună și pentru părul tău? O cură de bere întărește părul și este una dintre Cele mai nebune 10 tendințe de frumusețe. Motivul pentru aceasta este drojdia de bere.

Vopsirea părului – Colorările vara sunt deosebit de problematice, dar cu ajutorul produselor noastre puteți crea un aspect uimitor pe tot parcursul anului

colorarea parului vara

Vopsirea părului – Îngrijirea corespunzătoare a părului colorat nu a fost niciodată atât de efort!

colorarea părului păr sănătos