Multe femei conștiente de modă, cum ar fi vedetele de street style și vedetele, se arată cu o coafură elegantă bob. Acest lucru s-a stabilit ca o tunsoare la modă „ea” și dintr-un motiv întemeiat. Stilul iconic are o istorie bogată care poate fi urmărită de secole în urmă. Coafura bob a fost purtată de unele dintre cele mai venerate feministe din lume, precum Amelia Earhart, Aretha Franklin, Irene Castle și Coco Chanel. Lupta pentru drepturile femeilor răspândindu-se în masă prin intermediul rețelelor sociale, modă și frumusețe datorită climatului politic actual, nu este o surpriză faptul că coafura bob a revenit ca una dintre coafurile obligatorii din ultimul deceniu. Astăzi aruncăm o privire asupra modului în care această tunsoare scurtă a reprezentat feminismul de-a lungul timpului …

Știi istoria coafurii bob?

Coafura Bob Clebrities Coafuri scurte

Istoria coafurii bob

Tunsoarea bob, cunoscută și sub numele de bob, coincide cu schimbările sociale și politice rapide din societatea occidentală de la începutul secolului al XX-lea, deși ideea femeii rebele, cu părul scurt, poate reveni la Cleopatra și Jeanne d ‘ Arc.

Flappers a ajutat la perpetuarea acestei tunsoare la modă și aproape un secol mai târziu, este încă în tendință.

Când femeile se tund scurt …

Bob Coafura Clebrities Coafuri scurte Feminism

Coafura bob s-a întors deoarece feminismul joacă un rol imens în viața politică și socială chiar acum. În secolul al XX-lea, bobul a fost un semn distinctiv al primului val de mișcare feministă din anii 1920. Atunci lupta pentru dreptul la vot a atins un moment de cotitură. Flappers (așa-numitele femei la modă din anii 20 ai secolului XX) au decis să nu mai poarte corsete și rochii strânse și să scurteze tivurile și lungimea părului. Coafura scurtă s-a opus idealului occidental de frumusețe, potrivit căruia părul lung este mai frumos și mai feminin. Flappers a redefinit, de asemenea, rolurile de gen, deoarece doar bărbații cu părul scurt erau acceptați în acel moment. Acesta a fost un moment în care femeile au preluat controlul asupra puterii și aspectului lor și au rescris liniile directoare care defineau frumusețea epocii.

Coafuri scurte din anii 20 ai secolului XX

Bob Hairstyle Feminism Girl Power

Flappers a stabilit coafura bob

Bob Hairstyle Anii '20 Flappers

Puțin mai mult de trei decenii mai târziu, coafura bob a fost modernizată de celebrul coafor Vidal Sassoon. Versiunea Twiggy a fost, fără îndoială, o tendință în anii șaizeci. Și coafura voluminoasă și elegantă a bobului Primei Doamne Jackie Kennedy a provocat senzație. Diana Ross și The Supremes nu au rămas în urmă. Aspectele ei chic au fost complementul perfect pentru mișcările sale elegante de dans, machiajul superb și moda expresivă.

Diana Ross a purtat și o coafură bob

Bob Coafura Clebrities Diana Ross

În anii 80 și 90 ai secolului trecut, coafura bob a fost redescoperită. Femeile care aveau acest bob pur și simplu exudau încredere. Gândiți-vă la Salt-N-Pepa, Christy Turlington, Teri Hatcher și Winona Ryder. Părul scurt a devenit, de asemenea, o semnătură a celui de-al treilea val al mișcării feministe subterane, Riot Grrrls, care a vorbit în muzica lor influențată de punk despre autodeterminarea feminină, sexualitate, rasism și multe altele..

Coafurile scurte și mișcarea feministă merg mână în mână

Coafura Bob flappers istoria modei anilor '20

Astăzi ne aflăm într-o nouă eră a feminismului și toți creatorii de tendințe contemporane aduc un omagiu femeilor care au luptat pentru drepturile femeilor în trecut. Veți găsi noi modalități de a face bobul modern și de a-l adapta stilului de viață actual. Un exemplu în acest sens este bobul lung care conferă tăieturii moderne un aspect cu totul nou.

Pe scurt, înseamnă încredere

Istoria coafurii Bob secolul XX

Femeile au luptat pentru drepturile lor și au schimbat idealul feminin de frumusețe

Coafura Bob stilul anilor 20

Deci, credem că coafura bob va rămâne mereu la modă, deoarece puterea fetei va fi întotdeauna prezentă. Și suntem încântați să vedem cum va fi reinterpretată coafura bob în următorul deceniu …

Coco Chanel a avut un impact major asupra lumii modei 

Coafura Bob Clebrities Coafuri scurte Coco Chanel

Prințesa Diana este una dintre icoanele modei din secolul al XX-lea

Bob Coafura Clebrities Coafuri scurte Prințesa Diana

Coafura bobului Anna Wintour este marca ei

Bob Coafura Clebrities Anna Wintour

Multe alte vedete se bucură, de asemenea, de o tunsoare scurtă

Bob Coafura Clebrities Tunsoare Par scurt Bob Coafura Clebrities Jennifer Lawrence Bob Coafura Clebrities Coafuri scurte Olivia Wilde Bob Coafura Clebrities Margot Robbie