„Călătoria înseamnă a descoperi că toată lumea greșește în ceea ce crede despre alte țări” Aldous Huxley, scriitor englez ”

V-am prezentat destinații frumoase de călătorie din Europa de Nord și, de asemenea, am raportat despre trei orașe demne de văzut în sud-vestul Europei, unde puteți petrece o vacanță minunată în septembrie. Dar există multe alte locuri pe vechiul continent pe care le puteți merge pentru un weekend lung în următoarele câteva luni. Astăzi vrem să vă prezentăm trei orașe din sud-estul Europei puțin cunoscute. Probabil ați auzit ceva bun despre asta de la prieteni sau la televizor și este posibil să fi citit ceva interesant în ziar. Țările balcanice s-au aflat recent în centrul atenției publicului din Europa și, mai exact, manifestă un interes deosebit pentru politicieni. Indiferent de motivele pentru care se interesează aceste țări, ele au mult mai multe de oferit decât soarele, marea și bucătăria gustoasă. și merită toată călătoria de vacanță.

Țările din sud-estul Europei au multe de oferit și merită vizitate

Excursie de vacanță în sud-estul Europei în septembrie

Mulți oameni încearcă să evite centrele turistice supraaglomerate, mai ales în vacanța din septembrie. Vor să scape de poluarea industrială și haosul traficului din țările lor de origine. Da, în Europa de Sud-Est veți găsi orașe care vă oferă multă liniște, relaxare completă și un program cultural atractiv.

În țările din sud-estul Europei, natura este încă neatinsă de industrializare și și-a păstrat frumusețea unică. Munții înalți, fâșiile albe de plajă, izvoarele minerale calde și insulele pitorești așteaptă doar să fie explorate de turiști. Am ales orașe interesante pentru următoarea dvs. călătorie în sud-estul Europei, care sunt geografic din punct de vedere cultural „între”. Acestea sunt țări în tranziție care se află între Orient și Europa, care și-a modelat, de asemenea, istoria, cultura și societatea. Trei orașe interesante din această regiune sunt prezentate mai jos.

 Ljubljana este pitoresc situată pe malurile râului Ljubljanica

Excursie de vacanță în sud-estul Europei Ljubljana

  • Ljubljana, Slovenia – o destinație de călătorie care combină istoria și viața modernă

Prima noastră destinație este Ljubljana, capitala Sloveniei. Orașul este situat pitoresc pe râul Ljabljanica (aproape) cu același nume. Experții în turism numesc Ljubljana bijuteria nedescoperită a Europei. Este adesea comparat cu Praga datorită arhitecturii maiestuoase din centrul orașului. Clădirile de acolo au fost proiectate de celebrul arhitect Jože Plečnik. Castelul Ljubljana și Podul Dragonului, care sunt reperele capitalei slovene, sunt foarte populare. Dacă doriți să explorați cu adevărat orașul și să cunoașteți mai bine obiectivele sale, puteți lua o barcă panoramică de-a lungul râului și vă puteți bucura de multe priveliști minunate. O vizită la numeroasele muzee din Ljubljana vă va oferi o perspectivă mai bună asupra istoriei orașului, a culturii și modului de viață sloven.

Când vă aflați în capitala slovenă, asigurați-vă că vizitați Podul Dragonului!

Concentrați-vă pe podul dragonului din Ljubljana din sud-estul Europei

După-amiaza târziu, turiștii pot descoperi „orașul verde” vizitând frumoasele parcuri din Ljubljana și Grădina Botanică, care datează din 1810. În niciun caz nu trebuie să ratați parcul central Tivoli și să fiți impresionați de expozițiile de artă modernă de aici. Găsiți cel puțin un weekend gratuit și vizitați capitala Sloveniei! Reprezintă o amalgamare eclectică de frumuseți baroce, clădiri medievale și rămășițe din epoca socialistă. Pe străzile înguste și strâmbe ale Ljubljana, însă, un opulent Art Nouveau predomină și face din oraș o destinație de călătorie atractivă în toate anotimpurile..

Grădina Botanică din Ljubljana este o atracție în sine care nu poate fi ratată

Grădina Botanică din Ljubljana

În orașul vechi Plovdiv puteți vedea arhitectura unică a caselor din secolele XVIII și XIX. Admirați secolul

Călătorie de vacanță Plovdiv Bulgaria

  • Plovdiv – orașul bulgar pe cele șapte dealuri

Al doilea oraș ca mărime al Bulgariei, precum Roma, este situat pe șapte dealuri (numite Tepeta) care caracterizează peisajul urban. Satul a fost locuit de traci (mileniul II î.Hr.), apoi au venit greci antici, macedoneni și romani și, în întunericul evului mediu târziu, turci. Toată lumea și-a pus amprenta aici, astfel încât astăzi Plovdiv este considerat un termen istoric și cultural colectiv pentru istoria plină de viață a Balcanilor. Dovada istoriei interesante și pline de viață a orașului este, de asemenea, numele său – cu tracii era Eumolpias, macedonenii îl numeau Philippopolis și romanii Trimoncium. În secolele al XVIII-lea și al XIX-lea, Plovdiv (pe atunci numit Filibe) s-a dezvoltat ca un centru comercial plin de viață, iar frumoasele case din oraș datează din această perioadă. Din punct de vedere istoric, Plovdiv este considerat cel mai vechi oraș locuit continuu din Europa. Istoria și reperele sale vorbesc foarte mult.

 La intersecția dintre Europa și Orient – Plovdiv

Centrul orașului Plovdiv din sud-estul Europei

Orașul de astăzi emană mult farmec și atrage numeroși vizitatori cu monumentele sale istorice. Amfiteatrul roman amintește de epoca unică de glorie a romanilor, casele decorate colorat din secolele 18/19 simbolizează perioada romantică a renașterii bulgare. Pe lângă vechile monumente, puteți simți pulsul vieții moderne aici, în centrul orașului. Clădiri noi și moderne, hoteluri de primă clasă, cafenele confortabile și restaurante își întâmpină cu căldură oaspeții și le oferă cea mai bună bucătărie gustoasă din Balcani. Pentru epicurieni, gurmanzi și romantici, Plovdiv este cea mai bună destinație de călătorie din sud-estul Europei, unde își câștigă valoarea.

Mult soare, mare albastră și multă cultură într-una – Salonic

Vedere a pieței Aristotele, inima Salonicului

  • Salonic, Grecia

După Plovdiv, călătoria noastră continuă spre sud, unde se află al doilea oraș ca mărime din Grecia – Salonic, cunoscut și sub numele de Saloniki. La fel ca în multe alte orașe din regiune, istoria interesantă și prezentul dinamic sunt strâns legate, astfel încât să puteți găsi ceva interesant la fiecare pas. Din punct de vedere cultural, Salonic este modelat de istoria sa de anvergură. Orașul este un adevărat paradis pentru toată lumea cu un interes special pentru istorie și cultură. Cea mai faimoasă clădire de aici este minunata bazilică Hagia Sophia (secolul VII d.Hr.), care este încă numită Biserica Sfintei Înțelepciuni. Vă puteți bucura de o perspectivă mai profundă asupra istoriei elenistice și romane în Muzeul Arheologic din Salonic. Turnul Alb, Arcul Galerius, Rotunda și Piața lui Aristotel sunt alte monumente culturale pe care cu siguranță nu le puteți sări într-un tur al orașului. Trebuie doar să-i vezi și să-i admiri!

În Salonic se întâlnește urmele vechilor epoci la fiecare pas

Salonic o mulțime de urme de cultură

În Salonic puteți petrece o vacanță minunată chiar și la sfârșitul toamnei, deoarece vremea de aici rămâne caldă și fără ploi mult timp. Puteți să vă plimbați ore întregi prin centrul orașului și să descoperiți numeroase piețe și galerii comerciale. Multe locuri vă invită să vă relaxați complet, în special zonele de plajă de pe coastă. Salonic este punctul de escală foarte special pentru toți călătorii în Halkidiki și are multe de oferit!

 În Salonic trebuie să gustați delicioasa bucătărie greacă, fructele de mare și salata lor de legume sunt cu adevărat grozave!

Și unde vrei să mergi pentru o scurtă vacanță în curând? Ați ales deja destinația dvs. de călătorie? Sperăm că prin articolul de astăzi v-am trezit interesul pentru sud-estul european. Editorii vă doresc o călătorie plăcută și zile de vacanță de neuitat!

Parcul Tivoli este cel mai mare și mai frumos parc din Ljubljana

Parcul Tivoli Ljubljana

 Poate ceva gustos?

Sud-estul Europei deserturi delicioase călătorie de vacanță de neuitat

Clădirile monumentale din Piața Congresului din Ljubljana sunt dovada istoriei pline de viață a orașului

Clădiri monumentale din Piața Congresului din Ljubljana

 Rămășițele teatrului antic din Plovdiv pot fi văzute în orașul vechi

Teatrul antic Plovdiv

Orașul bulgar Plovdiv poate privi înapoi la o istorie plină de evenimente, așa cum spun povestirile vechilor orașe și numeroasele alte monumente culturale

Case din orașul Plovdiv

Aici vei fi fascinat de dansurile populare bulgare ….

Sud-estul Europei Plovdiv Dansuri populare bulgare

… .. și bucătăria gustoasă bulgară!

Bucătăria bulgară

În Salonic trebuie să mergi la piața de pește și apoi să gusti specialitățile grecești din pește

Piața de pește din Salonic

Experimentați Salonic și noaptea!

Salonic noaptea

Тhessaloniki noaptea

Excursie de vacanță la Salonic noaptea