De ce ar trebui să preferăm călătoria cu trenul??

Călătoria cu trenul este un mod special de a cunoaște lumea mai bine. Credem că toată lumea o simte așa, chiar dacă nu au călătorit cu adevărat de mult timp cu trenul. Dar majoritatea dintre voi v-ați întrebat probabil dacă trenul este cel mai bun mijloc de transport pentru a vizita alte țări. Cu siguranță, o călătorie cu trenul are multe avantaje. Desigur, există și dezavantaje. Trebuie absolut să o cunoașteți pe aceasta din urmă, astfel încât să fiți cel puțin pregătit mental pentru asta. Sau poate în cazul dvs. merită să combinați o călătorie cu trenul cu alte mijloace de transport. Cu siguranță veți putea determina ce variantă este cea mai potrivită pentru dvs. după ce ați citit articolul nostru despre acest subiect.

Astăzi, însă, este vorba în principal de călătoriile cu trenul prin Europa. Condițiile de conducere sunt diferite aici decât pe alte continente și, prin urmare, sfaturile noastre nu pot fi declarate valabile peste tot.

Avantajele dintr-o privire

Chiar în centrul orașului

Fiecare gară principală este de obicei situată în centrul orașului. De aceea este foarte convenabil atunci când sunteți pe punctul de a vizita centrul orașului. De cele mai multe ori, hotelul dvs. și majoritatea obiectivelor turistice se află în imediata apropiere a locului în care ați coborât din autobuz. Acest avantaj este valabil mai ales atunci când îl comparați cu alternativa călătoriei cu avionul.

Călătorie feroviară în toată Europa

sfaturi de planificare a călătoriilor în călătorii feroviare în Europa

Fără controale stresante

În ciuda măsurilor de securitate sporite, nu veți fi niciodată verificat atât de mult într-un tren ca într-un aeroport, de exemplu. Acest lucru contribuie, de asemenea, foarte mult la confortul călătoriei.

Puteți ajunge rapid la anumite destinații

Desigur, este mai rapid cu avionul, dar dacă includeți călătoria către aeroport și timpii de așteptare acolo, la sfârșitul zilei diferența de durata călătoriei cu trenul poate să nu fie atât de semnificativă.

Asta depinde de destinație, desigur, dar nu este neobișnuit. Gândiți-vă bine dacă economisiți cu adevărat timp luând un avion dacă nu faceți o călătorie lungă în oraș în Europa.

Călătorie feroviară cu Eurostar

călătorii feroviare europene sfaturi de călătorie cu trenul eurostar

Nu au restricții stricte de bagaje

Nici în acest caz nu luați atât de multe bagaje cu voi. Pentru că în cele din urmă trebuie să purtați asta cu voi. Dar vestea bună este că nu trebuie să te stresezi despre câteva kilograme. Nu trebuie să plătiți suplimentar pentru asta, așa cum ați face dacă ați călători cu avionul.

Luați mâncare și băuturi cu voi

Nu fiecare pasager are gust de mâncare bună pe un zbor. Nu aveți o selecție largă de feluri de mâncare și, dacă doriți ceva diferit, plătiți scump, atât la aeroport, cât și cu avionul în sine. Nu trebuie să fie cazul în călătoria cu trenul. Puteți lua cu voi mâncarea și băuturile proprii. Cu toate acestea, fiți raționali și luați cu voi doar articole care sunt ușor de transportat și bucurați în deplasare, fără a le face inconfortabil celor din jur.

Descoperiți peisaje pitorești!

calatorii feroviare europa alpi natura peisaje munti

Multe destinații

Unii ar putea susține că există și multe destinații de călătorie de descoperit cu avionul. Pe de o parte, este adevărat, dar pe de altă parte, cu greu puteți vizita orașele mici și satele cu avionul. Pentru a le vedea, oricum trebuie să iei trenul din nou … Este consumator de timp și stresant.

Și iată un sfat practic: aruncați o privire în avans asupra orașelor prin care circulă trenul. De obicei, puteți face acest lucru pe Internet fără probleme. Ar putea fi util să faceți o escală la unul sau alt loc sau să vă întreprindeți propria dezvoltare geografică.

Găsiți utilă prezentarea noastră generală despre avantajele călătoriei cu trenul? Nu am terminat deloc! Citiți și a doua parte a articolului nostru. Acolo veți găsi mai multe informații și sfaturi practice. Și, de asemenea, unele dezavantaje, de care ar trebui să țineți cont atunci când călătoriți cu trenul.

Experimentați nostalgia romantică cu Orient Express

calatorii feroviare europa alpi orient express

Ca într-un basm de iarnă

feroviar călătorie europa alpi elveția ghețar în turneu

O călătorie cu trenul poate fi foarte interesantă

calatorii feroviare europa alpi elvetia austria munti natura

Admirați Dolomiții mistici în timpul unei călătorii în Italia!

calatorie feroviara europa dolomite italia calatorie

Sau călătoriți prin sudul cald!

călătorie feroviară Europa călătorie cu trenul spre sudul Franței

Multe orașe visătoare și zone uluitoare vă așteaptă

călătorie feroviară Europa călătorie în oraș munți natură obiective turistice sfaturi

În munți meditația continuă

feroviar de călătorie în Europa se bucură de sfaturi de călătorie cu trenul

Planificați totul cu mult timp în avans!

călătorie feroviară Europa stație principală tur turistic oraș

Bucurați-vă și de un pic de lux

calatorii feroviare europa sfaturi de calatorie reci calatorii de lux

Mergeți într-o călătorie de oraș de neuitat pentru doi cu trenul

 călătorii cu calea ferată Europa londra city tour repere

Ia-ți ceva timp și pentru tine!

feroviar de călătorie în Europa se bucură de sfaturi de călătorie romantice în natură

Cu siguranță și micuții tăi se vor bucura de călătoriile cu trenul

călătorie feroviară Europa călătorie cu copii sfaturi de călătorie confort

Călătorind cu prieteni buni este și mai distractiv

sfaturi de planificare a călătoriilor cu trenul în Europa

Panorama Gării Nocturne – St Pancras, Londra  

calatorie feroviara europa calatorie tren londra st pancras eurostar