Gratis bröllopsceremoni: intressanta fakta, fördelar och tips

Är det inte bra att vi bara kan gifta oss för kärlek i dessa dagar? Och ganska fritt … Detta faktum var förr inte bara omöjligt, utan alls otänkbart. Den finns fortfarande kvar i många länder runt om i världen. Det fria äktenskapet är faktiskt ett ganska nytt fenomen som bara har funnits som sådant i nästan tre decennier. Vid första anblicken verkar det lite motsägelsefullt. Hur då äktenskap, men då fortfarande gratis? Ja, ett gratis bröllop är verkligen … gratis! Fri från konventioner, dogmer, stereotyper och övertygelser. Det enda som är viktigt är det förälskade paret och det intima förhållandet mellan de två partnerna.

För vem är ett gratis bröllop ett alternativ??

I första hand rekommenderas ett gratis bröllop om de framtida makarna inte vill eller inte kan gifta sig i kyrkan. Det kan vara så att en eller båda parter har gift sig tidigare eller tillhör en annan valör, för att inte tala om ett bröllop av samma kön. I sådana fall tillåter åtminstone den katolska kyrkan inte kyrkligt äktenskap. Det som återstår är möjligheten till ett alternativt äktenskapslöfte, ett gratis äktenskap.

Gratis bröllop enligt dina egna idéer

brudbukett brudgummen kyssar brud

Var kan en gratis bröllopsceremoni äga rum?

Praktiskt taget var som helst. Det finns inga gränser för din fantasi. Du kan vara gift i din egen trädgård med din närmaste familj, på en båt med dina bästa vänner, på en romantisk strand vid solnedgången eller varför inte i en mystisk berggrotta med konstiga kristaller och stalaktiter.

Det viktiga är där älskarna mår bäst. Vad betyder den specifika platsen för kärleksrelationen? Kanske förknippar älskarna denna plats med delade minnen och intressen, eller kanske är omgivningen en symbol för den hoppfulla framtiden tillsammans. Allt detta kan tänkas ut och förberedas i förväg.

Romantisk bröllopsceremoni på stranden

strand bröllop ros båge blomma dekoration havet

Vem hjälper till med förberedelserna och själva genomförandet?

Framför allt är fria teologer och de så kallade bröllopshögtalarna människorna som inleder en gratis bröllopsceremoni. Man måste alltid komma ihåg att fria teologer inte är pastorer, utan frilansare. Som oberoende tjänsteleverantörer är de organiserade i en egen gratis arbetsgrupp. Du kan hitta mer information om detta samt ett brett urval av gratis teologer på www.frei-theologen.de.

Oberoende teologer och bröllopstalare kommer att stödja dig på ett empatiskt sätt i din mycket personliga vigselceremoni. Med rätt ord, gester och ritualer berikar dessa experter på fria bröllop varje äktenskap och förvandlar det till en oförglömlig upplevelse för älskare och alla gäster.

Upplev din bröllopsceremoni på ett unikt sätt

Gratis bröllopsceremoni på stranden sand hav

Vilken förberedelse behöver ett gratis bröllop??

I princip räcker det med två förberedande möten med den utvalda experten för att diskutera alla detaljer om vigselceremonins gång. Den anförtrottsade frilansteologen eller bröllopstalaren lär känna paret bättre. Han eller hon lär sig om kärleksaffärens historia. Var och hur de blivande makarna träffades. Vilka likheter har de två gemensamt? Vilka framtidsplaner och drömmar är prioriterade och vilken världsbild tar brudparet närmare.

Viktig: Naturligtvis måste du tänka på att en gratis bröllopsceremoni inte gör ett besök på registerkontoret överflödigt ur juridisk och juridisk synvinkel. Oavsett hur opromantiskt och byråkratiskt civilt äktenskap kan vara, har det utan tvekan sina mycket tydliga fördelar och förutsättningar, vilket varje par personligen bör överväga.

Kärlek är allt som spelar roll!

kyss i fältet

Slutsats:

Om du bestämmer dig för att ha ett oberoende bröllop, ta reda på i förväg om erfarna oberoende teologer och bröllopstalare från din region och diskutera hela processen med din bröllopsceremoni med dem. Välj den bästa platsen och tid för det. Bröllopsexperterna kommer att stödja dig i allt och se till att dina bröllopslöften kommer ihåg på det mest intima och unika sättet.

För när du säger ja, även om vigselringen redan finns på din hand, måste allt vara rätt!

Bildkälla: www.pixabay.com © CCO Public Domain

Verkliga partners behöver inte rättsliga normer

fru och man på gratis bröllop

Rikt äktenskap – utan villkor eller religiös tillhörighet

brud och brudgum kyssas i majsmarken

Välj din mycket speciella bröllopsplats!

ett par älskare på stranden

Lita på enkel elegans och tillgivenhet!

gratis bröllopsceremoni bröllopsdekoration med blommor

Ibland är de enklaste sakerna det bästa

hemlagad tårta för den fria bröllopsceremonin

Bara släpp dig själv!

bröllop på stranden med rosvalvbrud och brudgum

Naturlig skönhet och äkta kärlek går hand i hand

utomhus bröllopsfest brud med blommor

Var bara där för varandra alltid!

kärlekspar utomhus vid solnedgången

Skål för kärleken, hurra för det fria äktenskapet!

kärlekssymbol med händer sky moln sol

partnerskap genom gratis äktenskap i naturen

Mousserande vin i glas vid solnedgången

strandbröllop vid havet gratis bröllopsceremoni

Äldre par har gratis bröllopsceremoni på stranden

strandbröllop med färgglada tyger och blommor

känsliga blommor för utomhusbröllopsdekoration

två antika nycklar och harts på träbordet