Îți plac niște farfurii zburătoare în sufragerie? Nici o problemă! Cu remarcabila plantă OZN, propriii dvs. pereți pot avea accente neobișnuite, verzi, care arată aproape extraterestre în cel mai scurt timp. Acest exotic veșnic verde dintre plantele de apartament inspiră imediat prin aspectul său unic. Este destul de ușor de îngrijit și asigură, de asemenea, aer curat în cameră, deoarece este una dintre cele mai populare și eficiente plante verzi de purificare a aerului. Citiți mai jos despre de unde provine planta OZN, cum se mai numește și cum ar trebui să o îngrijiți corect acasă.

Plantele OZN reprezintă o adevărată valoare adăugată pentru interiorul dumneavoastră

sfaturi de îngrijire a plantei ovni pilea

Cunoașteți mai bine planta OZN

În plus față de planta OZN, Pilea peperomioides este numit și arborele chinezesc al banilor, talerul norocos, floarea tunului sau planta buricului. Toate numele sunt derivate fie din aspectul, fie din funcția plantei și sună destul de interesant. Planta OZN aparține familiei de urzici și provine inițial din China, mai exact din provinciile Yunnan și Sichuan.

Este o plantă veșnic verde cu frunze suculente, rotunde, care par strălucitoare, asemănătoare pielii. Tulpinile frunzelor sunt lungi și subțiri și se extind în toate direcțiile de la tulpina principală. Plantele ovni pot crește până la 30-40 cm.

Un festin straniu, luxuriant, verde pentru ochi

ufo plant pilea chinese chinese tree

Când se simte cel mai confortabil planta OZN??

Pervazul ferestrei este unul dintre locurile preferate ale plantei într-o cameră. Cu toate acestea, nu îi place lumina soarelui puternică și directă. Prin urmare, ar trebui să puneți planta OZN pe comoda sau pe masă, mai ales vara. Temperaturile moderate și solul de ghiveci bogat în humus sunt ideale pentru pilea. Nu ar trebui să exagerați cu udarea și să păstrați solul în permanență umed, dar cu siguranță ar trebui să preveniți apariția apei. Proiectele de aer nu sunt, de asemenea, deosebit de bune pentru planta OZN și le pot face să se ofilească. Dacă doriți să aveți foarte multă grijă de planta dvs. „extraterestră”, ar trebui să îi asigurați în mod ideal un îngrășământ potrivit plantelor verzi din martie până în septembrie. Iarna, fie săriți fertilizarea complet, fie faceți-o doar la fiecare cinci până la șase săptămâni.

Apă și fertilizează cu atenție și cu dragoste

ufo plant pilea planta de apartament sanatoasa

Dar reamenajarea și propagarea??

Plantele mai tinere ar trebui repotate o dată pe an, iar plantele mai vechi la 3-4 ani. Îmbogățiți întotdeauna solul cu gheață cu îngrășăminte și udați planta ca de obicei, imediat după transformare. De asemenea, puteți adăuga puțin nisip sau sol de cactus pe substrat, după cum este necesar. Sezonul optim pentru repotting este primăvara.

Plantele OZN cresc destul de repede și sunt ușor de repotat

Repotează sfaturi de îngrijire a plantei ufo

De asemenea, este foarte ușor de înmulțit. Puteți cultiva planta OZN prin butași pe tot parcursul anului. Fie plantați acest lucru direct într-un ghiveci cu sol umed, fie lăsați-l să stea mai întâi într-un pahar plin cu apă. În cel de-al doilea caz, totuși, trebuie să aveți grijă de rădăcini și tulpină atunci când transplantați mai târziu. Dacă rădăcinile sunt prea lungi, le puteți tăia cu ușurință cu foarfece. Tăierea, pe de altă parte, este destul de fragilă și se poate rupe dacă este plantată în solul de ghiveci.

Tăierea unei plante OZN dezvoltă rădăcini în decurs de două săptămâni

ufo planta pilea în sticlă

La ce dăunători sau boli trebuie să fii atent?

În principiu, după cum sa menționat deja, planta OZN este considerată o plantă destul de robustă, care este foarte rar afectată de boli sau dăunători. Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că udați corespunzător și să utilizați un substrat de bună calitate. În caz contrar, ciupercile supărătoare se pot înmulți și pot deveni o problemă. Mai presus de toate, larvele lor nu sunt bune pentru plantă, deoarece își mănâncă rădăcinile. Diverse preparate organice pot fi găsite în comerțul cu flori care ajută la combaterea acestui lucru. Puteți pune, de asemenea, niște nisip de cuarț sau pietricele mici pe solul de ghiveci, astfel încât musca ciupercii să capete un fel de barieră. Înmuierea și udarea excesivă în general favorizează atât dezvoltarea acestor dăunători, cât și dezvoltarea bacteriilor putrefactive.

Oferiți plantelor OZN condiții optime

ufo plant pilea îngrijind în mod corespunzător planta în ghivece

Dacă nu ați avut niciodată această plantă de apartament de lux acasă, este momentul să o faceți. Încărcați planta OZN în casa dvs. și beneficiați de aspectul său excelent, ușurința optimă de îngrijire și efectul de purificare a aerului!

Fată verde exotică cu talente versatile

plantă ovni pilea ghiveci de flori

De asemenea, perfect pentru biroul dvs. creativ de acasă

ufo plant pilea home office decora

Planta OZN reduce, de asemenea, o cifră fină în combinație cu alte plante

ufo plantă pilea dresser decora plantele de interior

Împreună cu cânepa de arc, efectul de purificare a aerului este crescut și mai mult

ufo plant pilea efect purificator de aer

Ideea perfectă pentru un decor de masă minimalist și natural pentru fiecare zi

ufo planta decorarea mesei pileaufo plant pilea interior decora pervazul ferestreiÎngrijirea plantei ovni pileaufo plant pilea plantă în ghiveci efect purificator de aerufo plant pilea houseplant balcon plantfrunze ufo plantă pilea plantă în ghiveciufo plant pilea houseplant efect sănătosTrageți borcane cu pilea de plante OZNufo plant pilea houseplant decoration tableufo plant pilea plante de interior efect sănătosplante de apartament ufo plante pilea îngrijire sfaturi