Banyo, her zaman mükemmel ortamı yaratmak istediğiniz samimi, gözlerden uzak bir yerdir. İşe gitmeden önce ve sonrasında yatmaya hazırlanmak, günlük güzellik ve sağlık ritüellerini gerçekleştirmek için burada vakit geçiriyoruz. En-suite banyo tasarımı şaşırtıcı derecede şık görünebilir ve ayrıca ekstra alandan tasarruf sağlayabilir (bu genellikle bir duvar bölücüdür). İki hijyen odasının en başarılı kombinasyonu için tüm seçenekleri ele alacağız..
Kombine bir banyonun artıları ve eksileri
Banyo ve tuvalet arasındaki bağlantı genellikle tartışmalıdır. Bazıları için bu, birçok pratik sorunun çözülmesine yardımcı olacak mükemmel bir çözüm, diğerleri için ise bir tür tabu. Bu garip değil, çünkü birleşik banyonun yadsınamaz avantajları ve dezavantajları var..
Ana avantaj, gerçekten çok fazla alan kaplayan sağlam bir duvarın olmaması nedeniyle alandaki artıştır. İkinci avantaj, kaplama malzemeleri ve dekor detaylarındaki tasarruftur. Daha geniş bir odanın herhangi bir stil yönünü daha iyi iletebileceğini de belirtmek önemlidir. Küçücük tuvaletli bir odada iç tasarımı nasıl ön plana çıkaracağınızı düşünmenize gerek yok. İnsan ruhu ayrıca geniş bir birleşik banyoyu iki ayrı ama sıkışık odadan çok daha olumlu algılayacaktır. Bu, küçük daireler ve evler için harika bir çözümdür..
Dezavantajlar, yalnızca büyük bir aile için çok rahat olmayan, işlevsel olarak önemli her iki alanın da geçici olarak engellenmesini içerir. Ancak böyle bir sorun, odaları görsel olarak bölen duvarlara kıyasla ağırlıksız özel dekoratif bölmelerin yardımıyla kolayca çözülür..
Sıhhi tesisat seçimi için ipuçları
Uyumlu bir şekilde birleştirilmiş bir banyo oluşturmak için her ayrıntı, özellikle sıhhi tesisat seçimi önemlidir. Böyle önemli bir odayı doğru bir şekilde tasarlamanıza yardımcı olacak basit kurallar var:
1. Küçük alanlar için ideal çözüm, altındaki alanı dolapları düzenlemek için kullanılabilecek duvara asma lavabolar olacaktır..
2. Modern tesisatı bağlamak için sadece yeni borular ve hortumlar kullanmalısınız. Bu, her ayrıntının uzun vadeli performansını sağlayacaktır..
3. Çamaşır makinesini lavabonun altına yerleştirmek isteyenlerin nilüfer lavabolarına dikkat etmesi gerekir. Diğer herkes çanak çömlek veya porselen lavabolara daha yakından bakmalıdır. Dayanıklıdırlar, kire karşı dayanıklıdırlar ve bakımı seçici değildirler..
4. Duşakabin, çocuklu aileler için de oldukça işlevsel olabilir. Yüksek tepsili modeller, küçük çocuklar için küvetin yerini kolayca alabilir..
5. Mekanik ve kimyasal hasarlara karşı mümkün olan en yüksek dirençli ürünleri satın almak istiyorsanız kompozit veya mermer malzemeler doğru seçim olacaktır..
6. Klozet seçerken, kanalizasyon borusunun açısına dikkat ettiğinizden emin olun. Ana kriter haline gelmeli.
Kaplamalar ve malzemeler
Kaplama malzemeleriyle uyumlu ve şık bir oda dekorasyonu olmadan kombine bir banyonun güzel bir tasarımını hayal etmek imkansızdır. Banyodaki dekorasyonun neme dayanıklılık, dayanıklılık, sağlamlık ve pratiklik kriterlerini karşılaması gerektiği her zaman unutulmamalıdır..
Zemin
En popüler banyo döşeme seçenekleri suni taş, dayanıklı karolar veya muşambadır. İlk iki seçenek zaman ve kalite açısından test edilmiştir. Üçüncü seçenek sadece belirtilen özellikleri karşılamakla kalmaz, aynı zamanda PVC muşamba tamamen kaygan olmadığı için de farklıdır, ki bu çok önemlidir. Adlandırılmış varyasyonların her biri, evinizin genel tasarımına uyması gereken farklı bir renk ve kabartma paletine sahiptir..
duvarlar
Seramik karolar veya su geçirmez mat duvar kağıdı, kombine bir banyo için duvar kaplaması için mükemmel bir dekorasyon olabilir. Daha orijinal, ama aynı zamanda daha pahalı bir seçenek, özel görünümü ile herhangi bir dekorun yerini alabilen şablon dekoratif sıva olarak adlandırılabilir..
Tavan
Banyo, yüksek sıcaklık dalgalanmalarına dayanabilmelidir ve ayrıca karmaşık olmayan bir aydınlatma kurulumu seçeneği de içermelidir. Basit bir badana, vinil neme dayanıklı duvar kağıdı veya germe tavanlar yardımcı olabilir. Küçük bir oda için ilk iki seçenek mükemmeldir, daha geniş bir oda için üçüncü seçeneği kullanabilirsiniz..
Bir iç stil seçme
Bir banyo tasarımı, belirli bir tarzda yapılırsa daha rahat ve zarif görünecektir. Bu, ev sahiplerinin kusursuz zevkini vurgulayacaktır..
Modern tarzda kombine banyo
Hem küçük bir banyo hem de daha büyük bir oda için en uygun çözüm. İç mekanın modern tarzı, kontrastların, dokuların ve renklerin hafif bir oyunudur. Sade porselen sağlık gereçleri, oymalı çiniler ve mozaikli duvar dekorasyonu ile seçilen tasarımı vurgulayabilirsiniz. Bu yönde ilginç ve şık bir imar alanı seçimi, cam veya alçıpan bölme olacaktır. Bu tür kurallara uymayı unutmayın: tonların tarafsızlığı, fazla süslemelerin olmaması, çok işlevli aydınlatma.
Kombine yüksek teknoloji banyo
Minimalizm, zarafet ve yeniliğin mükemmel bir birleşimidir. Kombine yüksek teknolojili bir banyonun organik tasarımı için, net çizgiler (ekranlar, kilimler, havlular), katı şekillerde sıhhi tesisat armatürleri (kare, dikdörtgen ürünler) ve parlak yüzeyler (germe tavan, vinil duvar kağıdı, seramik zemin). Bu stille uyum sağlayacak ideal renkler: beyaz, siyah, mavi, kırmızı. Aynı rengin zıt tonlarından oluşan bir oyun mümkündür.
Kombine çatı katı tarzı banyo
Burada hayal gücünüzü özgür bırakabilir ve odayı dekore etmek için sadece yeni malzemeleri değil, aynı zamanda eski dekor unsurlarını da kullanabilirsiniz. Dekoratif duvar sıvası, eski (veya sadece eski) aynalar, doğal malzemelerden (ahşap, taş, cam) yapılmış dekor, sıhhi tesisat (düz veya dekupaj kullanarak) iyi bir çözüm olacaktır. Hafif yaratıcı rastgelelik, banyoyu daha konforlu hale getirecek.
Kombine Provence tarzı banyo
Açık renkler, çiçek desenleri ve süs eşyaları, ahşap dolaplar, hava perdeleri ve peyzaj kaplamaları, birleşik bir banyoyu kolayca dinlenme odasına dönüştürebilecek şeylerdir. Banyo için Provence stilini seçtiyseniz, doğal kaplama malzemeleri, fırfırlı tekstiller satın almanız ve ayrıca renklerin açıklığını gözlemlemeniz gerekir. Düşük ışık koşullarında, dekoratif aydınlatmayı aynaların üzerindeki raflara veya açıklıklara monte edebilirsiniz. Ana şey, Provence tasarımında cesur kontrastların ve metal ürünlerin kullanımının kesinlikle yasak olduğunu hatırlamaktır..
Klasik tarzda kombine banyo
Böyle bir seçim, geleneği, kusursuz mükemmeliyetçiliği ve zarif kısıtlamayı sevenleri çekecektir. Aydınlatma, küçük simetrik bir avize, dekor – metal aynalar ve dolaplarda eskitilmiş şamdanlar olabilir. Sıhhi tesisat katı bir sırayla düzenlenmelidir. Standart düzen ve sıkı dekorasyon, küçük bir banyoyu bile dekore edebilir. Renklerin uyumunu (beyaz, kahverengi, gri) ve banyonun en önemli özelliği olacak lüks detayların kullanımını hatırlamak önemlidir..
Kombine banyo tasarımı – fotoğraf
İki sıhhi odanın kombinasyonunun ayrı bir düzenden daha az, hatta belki daha şık görünebileceğinden emin olmak için farklı stil yönlerinde birleştirilmiş banyo fotoğrafları koleksiyonunu seçtik. İzlemenin ve ilhamın tadını çıkarın!