Plantele și florile verzi fac ca fiecare cameră să fie plină de viață, proaspătă și primitoare. Plantele din băi sunt destul de rare. De altfel, acest lucru este destul de înțeles, deoarece băile noastre sunt în principiu mici, au o fereastră înclinată mică și, prin urmare, condițiile de iluminare sunt slabe acolo. În plus, temperatura camerei este de obicei mai mare decât în ​​restul zonei de locuit. Greu de vorbit despre umezeală. Umiditatea din baie este extrem de ridicată, astfel încât plantele solicitante cu greu pot prospera acolo. Din aceste motive, majoritatea oamenilor cred că plantele verzi nu-și au locul în baie. Mă glumești? Vorbești serios când spui asta! Există câteva plante speciale, ușor de întreținut pentru baie, care sunt deosebit de confortabile pe întuneric și cu un nivel ridicat de umiditate. Acestea nu ocupă mult spațiu și aduc o notă verde proaspătă în baie. Dacă doriți să vă transformați baia într-o oază verde, atunci ați ajuns în locul potrivit. În cele ce urmează vă prezentăm preferatele noastre printre plantele pentru baie!

 Plantele sunt o necesitate pentru orice baie, mare sau mică!

Plante pentru baie luminos cameră multă lumină fereastră mare multe plante

Plantele pentru baie creează un climat îmbunătățit în cameră și ne calmează simțurile.

Plante pentru baie fereastră mare o mulțime de plante atmosferă confortabilă primitoare și liniștitoare

 Ar trebui să vă simțiți confortabil în baie.

Plantele pentru baie Simțiți-vă confortabil cu plantele de baie

  • Ce avantaje au plantele pentru baie??

Din cauza spațiului limitat, a umidității excesive și a lipsei de lumină naturală, baia nu este de obicei un loc în care plantele se simt fericite. Dar dacă totul este bine organizat și plantele selectate nu sunt prea „capricioase”, baia va fi reîmprospătată de verdeața lor luxuriantă. Plantele verzi însuflețesc orice cameră, vin deosebit de frumos pe fundalul alb al plăcilor și pe cele moderne Mobila pentru baie în prim plan. Dacă baia dvs. este proiectată într-o altă culoare, puteți adăuga accente verzi deosebite cu plantele potrivite. Astfel evidențiați verdele natural al plantelor. În plus, plantele contribuie la un climat interior mai bun. Existența lor mărește bunăstarea noastră și are un efect calmant. Un adevărat design Zen, pietre și plante verzi transformă baia într-o mică oază spa, unde vă puteți bucura de relaxare deplină în fiecare zi. Puteți afla ce plante sunt potrivite în mod special pentru baie în următoarele câteva rânduri.

 Anumite plante îți pot transforma baia într-un paradis verde.

Plantele pentru baie pe peretele opus unei ferestre mari, multă lumină naturală

Iubitorii de flori vor găsi întotdeauna suficient spațiu pentru plantele lor preferate pentru baie.

Plante pentru baie Există spațiu pentru cei care iubesc florile

  • Iată preferatele noastre printre plantele verzi pentru baie

Plantele prezentate aici pentru baie sunt ușor de îngrijit și se pot descurca fără multă lumină naturală. Se adaptează cu ușurință la condițiile de iluminare parțiale umbrite la umbrele din baie. De asemenea, tolerează bine climatul umed al camerei. Reîmprospătează întreaga atmosferă din baie și creează o senzație plăcută de calm și seninătate. Prezența lor naturală face ca paradisul țiglelor să arate ca un paradis verde. Iată preferatele noastre din toate timpurile când vine vorba de plante de baie verzi:

Planta de mazăre este ideală pentru baie.

Plante pentru baie Plantă de mazăre ideală pentru camere umede

Plantele pentru baie Baia cu fereastră a plantei de mazăre reîmprospătează camera umedă

  • Planta de mazăre

Planta de mazăre este, de asemenea, numită un șir de perle din cauza frunzelor sale verzi mici. Este făcut pentru baie, deoarece este ușor suculent. Frunzele lor mici de mazăre sunt bune la stocarea apei. Prin urmare, trebuie să udați planta de mazăre numai în zilele foarte calde de vară. Se simte confortabil într-o locație umbrită sau parțial umbrită, la temperaturi cuprinse între 10 și 15 grade C. Dar nu tolerează apariția apei, așa că trebuie să fii atent să nu existe apă în coaster zile întregi. Acest lucru face ca rădăcinile să putrezească și nu este deloc dorit. Într-un astfel de caz, trebuie să vă repotați imediat!

 Șirul de perle taie o siluetă fină în baie.

Plante pentru baie Șirul de perle din plante de mazăre tăie o figură fină în baie

Pana norocoasă se simte minunat lângă cânepă de arc, crin verde, ferigă și alte plante verzi tipice pentru baie.

Plantele pentru baie Primăvara norocoasă lângă arcul de cânepă ferigă de crin verde în baie

  • Pene norocoase

Pana norocoasă este o plantă verde atractivă, cunoscută și sub numele de zamie sau zamioculcas. Este robust și ușor de întreținut. Frunzele sale verzi lucioase ca nuanța parțială. Pana norocoasă poate fi plasată și într-o baie în care este puțină lumină de zi. Cresc din martie până în septembrie și planta poate atinge înălțimi de 60 până la 90 cm. Ea este nesigură. Dacă penei norocoase se află în baia dvs., aceasta stochează apă în rizomi, adică este ușor de îngrijit și rareori trebuie să o udați sau să o fertilizați.

Sfat suplimentar: Cu toate acestea, toate părțile zamy sunt considerate a fi ușor otrăvitoare, așa că aveți grijă cu această plantă! Orice contact cu membrana mucoasă poate duce la arsuri și mâncărime, iar roșeața este, de asemenea, posibilă.

Palma de munte aduce o notă verde acestei băi moderne în gri deschis și gri închis.

Plantele pentru baie Palmierul de munte aduce o notă verde băii moderne

  • Palmier de munte

Delicata palmă de munte este, de asemenea, numită palmă de munte mexicană, deoarece provine inițial din munții Mexicului. Are un trunchi subțire, foarte elegant și frunze veșnic lungi de aproximativ 50 – 60 cm. Acestea sunt ușor curbate și pinați de mai multe ori. Palma de munte este un clasic printre plante pentru baie deoarece îi place să fie întunecată sau la umbră. În plus, se simte foarte bine la umiditate ridicată. Udarea nu este, de asemenea, o problemă, deoarece mingea palmei de munte ar trebui să fie întotdeauna ușor umedă. Planta tolerează temperaturi de 12 grade iarna la peste 20 grade C vara. Deci, ideal pentru baie!

 Puteți seta accente grozave în baie cu verdele luxuriant al plantelor.

Plante pentru baie design baie modernă gresie albastră accente verzi munte palmier cobbler palm

Palma de cizmar poate face fără lumină.

Plante pentru baie marmură fundal covorul plantă frunze verzi

  • Palmă de cizmar

Nu aveți neapărat nevoie de un deget verde pentru a vă îngriji palma de ciubuc din baie. În principiu, aceasta preferă locațiile parțial umbrite și umbrite, deci este perfectă pentru baie. Fluctuațiile de temperatură sunt la fel de dăunătoare pentru ea ca umezeala. Palma de ciubuc este robustă și nesigură. Dar vă mulțumește pentru fiecare mică atenție cu frunzele sale veșnic elegante, care atrag imediat atenția tuturor.

Palma de ciubuc creează un climat interior sănătos într-o cameră umedă.

Plante pentru baie ciubuc palmier frumos verde strălucitor frunze climat sănătos interior

 Lista noastră de favorite nu ar putea fi completă fără cânepă de arc.

Plante pentru baie Bow cânepă în baie modernă cu gresie

  • Cânepă cu arc

Limba soacrei, Senseviera sau cânepa de arc? În regulă! Planta izbitoare cu frunzele lungi veșnic verzi ne este cunoscută sub acest nume. Frunzele sunt cărnoase, cu unele specii foarte fin colorate cu dungi de culoare alb-gălbuie. Frunzele groase sunt bune la stocarea apei. Întrucât plantei nu-i place apariția apei, trebuie să obțineți un sol bine drenat, nisipos și, dacă este posibil, mineral. Cânepa de arc se simte apoi perfectă în ghiveci sau jardiniere. Este considerat a fi cel mai ușor de îngrijit și poate prospera oriunde. Și în baie, desigur!

 Verde în baie! Bogenhaft se ocupă de el!

Plante pentru baie Bow cânepă într-o oală albă mare, mult verde

În plus față de clasicele prezentate aici printre plantele verzi, ușor de îngrijit pentru baie, există și altele care taie, de asemenea, o siluetă bună într-o cameră umedă. Puteți vedea astfel de exemple în galeria noastră de imagini. Echipa editorială Freshideen vă urează o mulțime de distracție navigând!

Ferigile aduc o adevărată senzație de junglă în baie!

Plantele pentru baie Ferigile robuste aduc un sentiment real de junglă în baie

 Rădăcina săgeată este ușor de remarcat prin frunzele pete cu vene roșii.

Plante pentru baie frunze roșii cu vene roșii

 Unele tipuri de plante suculente și cactuși se descurcă foarte bine în condiții de umiditate ridicată.

Plante pentru baie Suculentele din cactuși prosperă în condiții de umiditate ridicată

Efeutute este întotdeauna un adevărat punct de atracție, chiar și în baie!

Plantele pentru baie Efeutute atrăgătoare reale în baie

Frunza ferestrei este o plantă de apartament populară, care prosperă și în baie.

Plantele pentru baie Plantele de casă populare cu frunze de fereastră prosperă și în baie

Planta Monstera este mai potrivită pentru o baie mai mare.

Plante pentru baie Planta Monstera se potrivește în baia mai mare

De asemenea, aruncați o privire la imaginile următoare și alegeți și plante verzi frumoase pentru baia dvs.!

Plantele pentru baie plantă verde atrăgătoare reală

Plante pentru baie plante de munte ramuri de lumânări albe

Plante pentru baie Aloe Vera pe pervazul ferestrei căzii sau a unei plante verzi

 Aloe Vera și Tillandsia aparțin, de asemenea, în baie.

Plante pentru baie plante Aloe Vera Tillandsia robuste

Plantele pentru baie Efeutute sunt robuste și nesolicitate

Plante pentru baie iedera comună verde nota în baie

Plante pentru baie frumoase frunze ornamentale plante frunze verzi dungate cu alb