Designul tavanului este adesea neglijat în toate domeniile designului interior. Dar acest lucru este mai vizibil în unele camere decât în ​​altele. În baie, acest subiect este o mare provocare, pe care o asumăm cu mare plăcere în acest articol. Designul tavanului joacă nu numai un rol estetic, ci și funcțional în baie. Aceasta din urmă în special, împreună cu alte câteva proprietăți, o face deosebit de modernă. Să aruncăm o privire la câteva soluții deosebit de actualizate pentru tavanele băii!

Oglindă pe tavanul băii – o soluție foarte modernă

decor de tavan pentru baie cu oglindă

Tavanul băii cu puncte de atracție atrăgătoare

Baia modernă este sănătos și confortabil. Cu toate acestea, sunt necesare accente, la fel ca în toate celelalte camere. Dar este uneori destul de dificil să găsești spațiu pentru accesorii mai mari pe podea într-o baie îngustă sau minimalistă, așa cum este regula în baia modernă.

Un accent izbitor, cum ar fi un candelabru, este, prin urmare, deosebit de popular în contextul modern al mobilierului de baie. Putem vedea acest lucru din multe dintre exemplele prezentate. Alte accente posibile pe tavan sunt oglinzile în forme interesante sau luminile artistice de designer.

Cu un abajur bine poziționat, puteți adăuga un punct culminant la tavan

husa baie idee simpla

Designul tavanului și izolația într-o baie mai mare

Planul deschis al unei camere de zi merge de obicei mână în mână cu multe zone diferite din interior. O problemă principală cu acest tip de plan de etaj ar fi împărțirea sensibilă în diferite zone. Designul tavanului poate fi utilizat în acest scop. Diferite materiale sau culori pot marca diferite zone. În exemplul de mai jos al acestui text vedem o strategie diferită – un candelabru a fost suspendat deasupra căzii, marcând astfel o zonă separată.

Oglinda mare de perete difuzează lumina de la plafonul

tavane de baie tavan drept cu lumini

Tavan de baie din lemn

Placarea băii din lemn este considerată o decizie deosebit de elegantă și elegantă. Dar acest lucru s-ar putea dovedi a fi prea scump și consumator de timp pentru întreaga cameră. Cu toate acestea, puteți utiliza acest material pentru tavanul băii. Drept urmare, baia va radia multă căldură și va obține un caracter deosebit de familiar. Avem mai multe plafoane din lemn în imaginile noastre, care ne arată cât de diverse pot fi soluțiile realizate din acest material.

Suprafețele din sticlă contribuie la aspectul jucăuș al tavanului

tavanele băii cu sticlă

Fă ceva special dintr-o simplă pătură

Cu puțin mai multă îndemânare și creativitate, puteți transforma chiar și cel mai simplu tavan de baie într-un punct culminant în această cameră. Acest lucru funcționează de obicei prin utilizarea bine planificată strategic a luminilor. Acestea ar putea fi interesante în sine sau alcătuiesc împreună o constelație interesantă. Puteți vedea ambele în imaginile noastre. De exemplu, în ilustrația următoare aveți un tavan alb de baie foarte simplu. Cu toate acestea, o lampă retro și câteva lămpi rotunde mici le-au slăbit și le-au transformat în ceva deosebit de interesant.

Tavanul simplu a devenit deosebit de interesant aici datorită luminilor amplasate strategic

tavanele de baie gri și alb

Tavanul și iluminatul băii

De regulă, tavanul băii are o importanță cheie pentru iluminatul funcțional și este foarte important în baie. Puteți avea grijă de igiena dvs. numai dacă aveți multă lumină și vă asigurați, de asemenea, siguranța. La proiectarea tavanului băii, acest aspect nu trebuie deloc neglijat. Luminile frumoase ar trebui să lumineze camera la fel de bine. Pe de o parte, acest lucru vă asigură că optați întotdeauna pentru cea mai bună calitate posibilă. În plus, oglinzile și suprafețele oglinzilor ar putea fi foarte utile în acest sens. Există mai multe modalități eficiente de a face acest lucru – puteți instala o oglindă pe tavan sau puteți poziționa un abajur astfel încât lumina sa să fie difuzată prin oglinzile de perete.

Tavanul de baie din lemn – o soluție deosebit de modernă în acest moment

design tavan baie din lemn

Tavanele originale și în același timp funcționale sunt cele mai moderne

Tavanul modern al băii se integrează armonios în designul general. Completează sau sudează diferitele elemente împreună, ajută la structurarea spațiului și susține setarea accentelor. În același timp, se observă un efort constant pentru soluții originale. Rămâi mereu în cadrul gândirii practice și funcționale. Cu cât respectați mai bine acești parametri, cu atât apar rezultatele finale mai actualizate. Inspirați-vă din celelalte idei pentru pături de baie.

Subliniați caracterul tavanelor moderne ale băii

tavanele băii de inspirație gotică

Luminile de pe tavan ar trebui să facă designul deosebit de luminos 

tavan de baie lămpi mici

Tavanele din lemn pot fi găsite într-o mare varietate de variante

model de mozaic de tavan de baie

Designul acestui tavan de baie trăiește din contraste

abajur rotund de tavan pentru baie

acoperire baie idee pădure

husa de baie idee casnica

Acest tavan de baie este o suprafață de accent în culori moderne

tavane de baie tavan înalt minunat

baie-tavan-minunată-lampă

tavanele de baie cu design fronton

Spoturile încorporate subliniază structura interesantă a tavanului

tavane înalte tavanele băii

tavanele înalte de design alb

iluminatul ca idee pentru tavanele băii

Mizați-vă pe luminile artistice și pe un design modern al băii

tavane de baie din design plastic

tavanele de baie decupate pătrat

tavane de baie negre și din lemn

Forma pătrată a plafoanelor corespunde altor accesorii din baie 

plafoane de baie cu lumini grozave