Oavsett om det är en renovering eller en nybyggnad, är ett väldesignat badrum alltid högst upp på listan. För ingenting är mer uppfriskande än morgonduschen strax efter att ha gått upp. Kropp och sinne går igång på ett behagligt flödande sätt och förbereder sig för alla andra aktiviteter på dagtid. Rätt val av duschkabin eller duschkabin spelar en oerhört viktig roll, eftersom de säkerställer badkomfort och det övergripande utseendet på badrummet. Och även om din egen smak inte är oviktig när du väljer en duschkabin, spelar många andra aspekter in som är ännu mer avgörande och definitivt måste beaktas vid planeringen. I det följande hittar du de viktigaste av dem och lär dig ännu mer om ämnet.

Vilka typer av duschkabiner finns tillgängliga?

Alla duschkabiner är inte desamma. Beroende på installationssituationen och det tillgängliga utrymmet i badrummet kan du välja rätt duschkabin. Mindre badrum är bäst lämpade för hörn- och rundduschar, till exempel eftersom dessa varianter har en platsbesparande form och använder två av de befintliga väggarna i rummet. Hörnposten och den femkantiga duschen rekommenderas också i detta fall och erbjuder ännu mer komfort och en något annorlunda design. En nischdusch är också en typ av duschkabin, men ifrågasätts bara om det finns en befintlig nisch i badrummet och bara behöver en duschdörr. De trendiga duschkabinerna och duschkabinen U är idealiska för rymliga badrum. Båda säkerställer mer rörelsefrihet. Den första varianten är till och med helt barriärfri eftersom det inte finns någon dörr. Ett stort urval av alla dessa duschkabiner finns på www.badwelten24.de.

välj duschkabin med duschkabin

Extra tips: Om du för närvarande bor i en hyrd lägenhet och bara har ett badkar, skulle en bra hopfällbar badkarvägg vara den perfekta lösningen.

Välj lämpligt duschhandfat och dörrar

Duschhandfatet kallas fortfarande för ett duschkar eller duschkar. Detta är grunden för varje duschkabin och bör därför väljas på lämpligt sätt. Positionen och villkoret spelar en grundläggande roll. Du kan välja ett duschkar av emaljerat stål, sanitär akryl, sten, kakel, Silestone eller olika kompositmaterial och även välja mellan olika färger. Standardstorleken är 90 x 90 cm, men om du har mer plats i badrummet kan du fortfarande använda större duschkar. Duschkabiner har varit trenden sedan en tid tillbaka och kräver därför inte längre något handfat alls.

duschkabin schulte femkantiga duschkar i akryl

När du väljer dörrar är huvudfokus igen på rumsförhållandena – planlösningen, kvadraten, handfatet och badrumsmöblerna. Dina personliga behov och fysiska tillstånd kan också vara ett ytterligare beslutskriterium. Huvudtyperna i en duschkabin är sväng-, vik-, skjut- och skjutdörrar. Tänk också på i förväg vilket dörrgångjärn du föredrar, höger eller vänster.

Extra tips: För vissa duschkabiner är duschdörrar med en så kallad lyft- och sänkmekanism vettiga, eftersom detta skyddar tätningslister och andra vattenavledare.

utbildad duschkabin masterclass

Och hur är det med gångjärn, profiler och hållare??

Dessa erbjuds vanligtvis av tillverkaren på ett snyggt sätt och för att matcha motsvarande duschmodell. Du kan naturligtvis välja bland de varianter som erbjuds. I princip rekommenderas gångjärn av massiv mässing eller gjuten aluminium som sedan förkromas till en hög kvalitet. När det gäller profiler är aluminiumprofiler i de flesta fall det bästa valet. Dessa är anodiserade, färgpulverlackerade eller förkromade för att få en bättre livslängd. Denna aspekt är särskilt viktig med helt inramade duschkabiner. Du kan naturligtvis också beställa de som bara är halvramade eller helt ramlösa. De senare är endast möjliga med glasdörrar. De ser mycket mer subtila och sublima ut, men är lite dyrare. Ett stort plus: ramlösa duschkabiner är extremt lätta att ta hand om.

Vilken duschkabin är lättare att ta hand om?

På tal om enkel vård är denna aspekt inte alls oviktig i ditt köpbeslut. Eftersom underhållskrävande produkter då kostar dig mycket tid och energi och onödigt kan förorena miljön med kemiska rengöringsmedel. I princip gäller följande: ramlösa duschkabiner med glasväggar och dörrar är mycket lättare att rengöra jämfört med helt inramade skåp av plast, som har för många profilhörn. Det senare gynnar ansamling av smuts och kalk.

hörn ingång skjutbar duschkabin

Om du väljer en duschkabin av glas bör du definitivt välja en som är utrustad med härdat säkerhetsglas. En glastjocklek på 6 mm är i de flesta fall helt tillräcklig. Många av modellerna klarar sig till och med perfekt med 5 mm och är också lite billigare. Glasväggar som har en pärleffekt är en stor sak, vilket också förhindrar uppbyggnad av kalk och smuts. En sådan rekommenderad glastätning är Fixil. Mönstrade typer av glas med en chinchillapälsstruktur eller med carrémönster är, förutom dem i matt, antracit eller sandblästrad, också ganska praktiska och föredragna av många.

Extra tips: För enklare rengöring bör de rörliga delarna av en helt inramad duschkabin vara vikbara.

Om möjligt, unna dig en bekväm och inbjudande duschkabin och börja dagen full av kraft varje morgon. Lita på hög Made in Germany -kvalitet och lita på experternas professionella service, både för råd och för mätningar och montering.

     ramlös duschkabin på golvnivå