Badrumsinställda krukväxter på fönstret

 Saftiga krukväxter i badrummet

Varje gång jag tittar på mitt badrum känner jag att det saknas något i inredningen. De vita badrumsmöblerna, de rena, släta linjerna, allt ser för enkelt ut för mig, utan någon färg. Närhelst jag använder färgad dekoration kan den på något sätt inte visuellt inskriva sig i inredningen.

Därför bestämde jag mig för att hålla fast vid det naturliga. Jag började färskt  Krukväxter att tänka. Men hur ska det fungera med mindre ljus och med denna fukt?! Jag gjorde lite research och det visade sig att det finns husväxter för varje inredning. Det finns arter som tål mindre ljus och mycket fukt mycket bra. Om du är intresserad av ämnet, läs vidare!

Badväxter skapar en mysig, inbjudande atmosfär

dekorera badrummet inomhus växter badrumsmöbler

Hitta den perfekta platsen för badväxterna

Låt oss börja med den perfekta platsen att placera plantorna på! Som fåfänga, till exempel! Det är den exakta platsen där jag vill placera mina badrumsväxter. Vilka växtarter skulle passa på ett sådant ställe?! Det beror på ljusvolymen. Växter som aloe och epiphyllum tål låga ljusnivåer, medan azaleaer och luftväxter behöver mer ljus. Vissa typer av orkidé och ormbunke passar bra i både svagt och rikligt ljus. Det beror på den specifika arten.

Vackra orkidéer

badrum dekorera inomhus växter orkidéer

En annan populär plats att placera dina badväxter på är nära badkaret. Nedan är ett bra exempel på hur du kan lägga till en växtbehållare.

Installera växtbehållare

badrumsmöbler inomhusväxter inbyggd växtbehållare

Nedanför ser vi en frodig, tropisk oas av gröna växter. Växterna har placerats bakom badkaret och på vägghyllan. Badrummet har nu ett nytt, inspirerande utseende.

Saftiga krukväxter

badrumsinredning gröna krukväxter badkar

På nästa bild kan du se Aspidistra Elatior (behöver inte heller starkt naturligt ljus heller) och ormbunke nära badkaret. Vackert eller?!

Aspidistra elatior och ormbunke

badrumsmöbler inomhusväxter fristående badkar

För ett charmigt utseende kan du tänka på en toppkammare. Inomhusväxterna nedan skapar en förtrollande bild av badrummet och gör fönstret till ett blickfång. Vilken välkomnande atmosfär!

Topiary plantskola

   dekorera badrummet badrumsmöbler inomhus växter

Badrum i marockansk stil

Krukväxter i badrum i marockansk stil

Har du inte planerat ett utrymme för växter? Bestäm dig snabbt! Inkludera en hylla där du kan ha en växt i krukan förutom lotion och grädde.

Integrera en hylla

badrumsmöbler inomhus växter orkidéer vägg design

Här har badplanterna också placerats i diskbänken. Original, eller hur?

Fern i diskbänken

dekorera ett vackert badrum gröna krukväxter

Glöm inte att badrumsväxter kan vara en viktig del av badrumsinredningen. De rätt valda planttyperna ger en sval linje till inredningen.

Designa ett eklektiskt badrum

  badrumsmöbler inomhus växter matta tvättställ

Vårt sista exempel är ett tropiskt bad, här kan du förlora dig själv i den fräscha, gröna atmosfären. Tänk framåt och skapa ett hörn av paradiset från ditt badrum!

Tropiskt badrum

  dekorera tropiska badrum gröna krukväxter