elif shafak scriitor de literatură mondială

Sunt renumite, printre altele, pentru apărarea drepturilor femeilor și mesajele împotriva discriminării de orice fel

Cărțile lui Elif Shafak pot fi cu siguranță descrise ca clasice ale literaturii mondiale moderne datorită faimei lor în multe țări diferite. În subiectele lor, naționalitățile, culturile și religiile se intersectează și devin bestselleruri în întreaga lume.

Contribuția lui Elif Shafak la literatura mondială

elif shafak literatura mondială a citit cărțile cu fermitate

Mesajele clasicilor literaturii mondiale ale lui Elif Shafak devin din ce în ce mai de actualitate în fiecare zi. Pentru că ea este acolo împotriva oricărui tip de agresiune și revoltă sângeroasă din această lume. Folosind exemple foarte umane și emoționante, ea explică în mod clar de ce discriminarea este rea și cum se poate afirma pentru democrație, renaștere spirituală și drepturi egale fără o forță fizică gravă..

Poziție politică fermă

elif shafak literatura mondială talk show

Elif Shafak s-a născut la Strasbourg în familia diplomaților. A studiat și a lucrat științific în Ankara și în SUA. Ea crede cu tărie că Turcia face parte din UE. Dar nu există nicio modalitate prin care s-ar putea întâmpla acest lucru prin sânge și lupte umane.

La 43 de ani, scriitorul trăiește ca un cosmopolit și se simte ca un cetățean al lumii

elif shafak literatura mondială actualizată

Își împarte timpul între Marea Britanie, America și Turcia. Casa lor este plină de suveniruri de pe piața din Istanbul. De acolo, ea continuă să ridice lucruri mici pe care nu le veți găsi nicăieri altundeva în lume.

Istanbul este, fără îndoială, orașul preferat al scriitoarei, multe fotografii și fotografii grozave își păstrează amintirile vii.

Literatura mondială, Elif Shafak și filosofia

elif shafak imagini din literatura mondială

Elif Shafak este unul dintre autorii moderni ai literaturii mondiale care transmit, de asemenea, curente filozofice inovatoare. În cazul ei este vorba de sofism. Datorită acestei învățături filosofice, din cărțile ei curg înțelepciune, dragoste și înțelegere profundă pentru alți oameni.

Încă din copilăria lor, Elif a fost înconjurat de multe cărți, hărți ale lumii, fotografii și mai presus de toate – multă libertate.

Povestea vieții personale

cărți de literatură mondială elif shafak

Părinții lui Elif au divorțat foarte devreme, în 1972. Avea atunci un an. A rămas cu mama ei și au călătorit în jurul lumii împreună. Ai fost în Maroc, Liban, Marea Britanie. După absolvirea universității, a început să lucreze ca jurnalist.

Nostalgia pentru acasă

elif shafak literatura mondială ticăloșii din istanbul

Pentru mulți dintre autorii moderni ai literaturii mondiale, dorința și legătura puternică cu patria lor sunt tipice. Acest lucru se aplică cu siguranță și lui Elif Shafak. Nu și-a pierdut aceste sentimente în ciuda plimbărilor din viața ei. Pare chiar să o facă să-și aprecieze mai bine rădăcinile culturale. Procedând astfel, ea folosește turca otomană, care este considerată ca fiind învechită. Atât limbile cât și culturile sunt îmbogățite doar de influențe din culturi diferite. În cele din urmă, naționalitatea pare să dispară pur și simplu ca factor în acestea.

Creează o literatură mondială cu adevărat modernă care ne impresionează profund

elif shafak literatura mondială onoare

Elif Shafak este doar mai cosmopolit și multicultural

elif shafak literatura mondială elefant

  Scrie foarte bine atât în ​​engleză, cât și în turcă

Două dintre celebrele ei romane

elif shafak literatura mondială nou bestseller literatura mondială coperta roșie elif shafak