Denna otroligt bisarra herrgård i Fred Flintstone -stil ligger i Hillsborough, Kalifornien nära San Francisco. Det så kallade Flintstone-huset ser verkligen ganska ovanligt ut och sätter ett barnsligt leende på ansiktet hos många förbipasserande. För vem kan inte den roliga serien – “Flintstones” från sextiotalet? I början av 2019 stämdes dock den senaste ägaren av denna fantasifulla byggnad av stadens myndigheter för säkerhetsåtgärder och brist på bygglov, och huset och hennes verksamhet ifrågasattes. Hurså? Har myndigheterna rätt? Och vad är det som gör Flintstone -huset så speciellt ändå? Du kan få detaljer och mer detaljerad inblick i husets inre från oss.

Så här ser Flintstone -huset ut just nu

flintstone hus med dinosaurie

Berättelsen om Flintstone -huset

Det funkiga huset designades och byggdes 1976 av arkitekten William Nicholson. Hans inspiration kom faktiskt inte från den välkända tecknade serien, utan från Blå moskén i Istanbul. Även om Flintstone -huset nu visas i ljust lila och orange, var det från början krämigt vitt i flera år.

På åttiotalet fick byggnaden allvarliga skador till följd av kraftiga regn och översvämningar, men renoverades framgångsrikt och hölls i toppskick igen. Det var inte förrän år 2000 som en annan ägare målade husets fasad i orange och lila, vilket gav det glada, brokiga utseendet som huset har nuförtiden.

Den stolta ägaren till Fred Feuerstein House i Kalifornien – Florence Fang

flintstone house hillsborough california

År 2017 köpte Florence Fang, en välkänd pensionerad mediamogul, Flintstone-huset för 2,8 miljoner dollar och gjorde det till sin semestervilla, som främst används för olika evenemang. Hon har målat om hela fasaden i lila och orange och placerat en massa fantastiska skulpturer av dinosaurier och mammutar samt färgglada jättesvampar på bakgården. En stor bokstavstyp: “Yabba Dabba Doo” pryder vägen till garaget och på gården kan du se Fred Feuerstein själv liksom figurerna hos de andra filmkaraktärerna i livsstorlek.

Ett riktigt paradis för ivriga seriefantaster

flintstone house bisarra stenåldersvilla

Och det var just dessa lekfulla trädgårdsinstallationer som blev huvudproblemet och ledde till domstolen. Grannar har klagat på att all färgrikhet och statyer inte smälter in i omgivningen och stör stadens estetik. Dessutom har den nya hyresvärden inget bygglov alls för en potentiell säkerhetsrisk. Florance Fang har kämpat med det i flera månader och vill behålla sin fantastiska skapelse i nuvarande tillstånd. Många fans av Flintstone -huset har redan samlat flera tusen signaturer i en online -petition för att stödja bevarandet av stenåldersdekorationen.

Och hur ser den moderna stenåldersgrottan egentligen ut inifrån? Följ med mig och ta reda på det själv …

Hela Flintstone -utsikten kan avnjutas från den närliggande motorvägsbron

flintstone hus i Kalifornien rostiga dinosaurier statyer

Välkommen till Flintstone -huset!

Med sin bostadsyta på 250 kvadratmeter rymmer huset tre sovrum, ett rymligt vardagsrum, matsal, ett extraordinärt kök, två badrum och en underbar komforthörna med en makalös stil. Själva konstruktionen var naturligtvis inte mindre okonventionell. Då sprutade William Nicholson sprutbetong över gigantiska ballonger med trådnät som stödstruktur. Det är därför kupolerna och tornen ser så otroligt fantasifulla och unika ut.

Fred och Wilma skulle bara älska detta stenåldershus

flintstone hus bisarr arkitektur semester villa

Vi inbjuder dig att ta en kort rundtur i Flintstone House! Kom in och bli förvånad!

Inbjudande entré med välvda väggar och tak

flintstone hus i entréområdet i hallway i Kalifornien

Varma färger och original konstverk avrundar det hela smakfullt

vardagsrum terrass flintstone hus

Den lilla loungen erbjuder mycket nöje och avkoppling

flintstone hus inredning

Kökets organiska inredning ser nästan surrealistisk ut och imponerar med sin originalitet och optimala ergonomi

flintstone house organisk arkitektur bisarr villa

Matsalen erbjuder en underbar utsikt genom det stora fönstret

flintstone hus inredning matsal

Sovrummen är utrustade med originella cirkulära fönster i taket

flintstone hus i Kaliforniens sovrum

flintstone hus sovrum organisk arkitektur

Och här kan du verkligen koppla av eller ha trevliga konversationer

snyggt flintstone hus vardagsrum

Det är inte för ingenting som Flintston House har blivit en riktig kult

flintstone hus interiör

flintstone house ovanlig design

flintstone house california utan statyer

Välkommen till Flintstone House, Kalifornien