Vi lever på en planet med 7 miljarder människor. Storstäderna och att bo i dem är logiskt sett en stor fråga. Bland annat är detta också ett möjligt ämne för världsresor. Hur känns det att vara en del av en så stor metropol med hög befolkningstäthet? Det skulle verkligen vara en spännande och lärorik upplevelse. Är du nyfiken? Stanna sedan med oss ​​på vår virtuella resa genom världens största städer.

Kriteriet enligt vilket vi har klassificerat dem är deras bas. Vi listar dem i stigande ordning!

Världsturstips: De största städerna i världen

Mumbai, Indien 604 km²

mumbai indien bra idéer stadsresor

Mumbai

Mumbai är känt över hela världen som den kosmopolitiska staden där du har minst utrymme för dig själv. Mer än 24 miljoner människor bor där för närvarande. De delar ett territorium på bara 944 kvadratkilometer.

Moskva – 5000 km²

Moskva världsresor idéer

Ryska huvudstaden Moskva

Ryssland är det land med det största territoriet i världen. Några av de största städerna ligger också här. Omkring 7 miljoner människor bor redan i Moskva. Basen är lite mer än 5000 kvadratkilometer. Antalet invånare per kvadratkilometer är dock inte så stort. 2,9 tusen per kvadratkilometer kan tolereras väl.

New York, USA – 1, 2 tusen km²

new york world travel tips idéer

New York, USA

Den tredje största staden, som innehåller dagens två världstips, är New York. Med 20,8 miljoner människor är det klart att denna stad inte sover. Det territorium som metropolen har till sitt förfogande är cirka 12 tusen kvadratkilometer. Befolkningstätheten är relativt låg. I år är det bara 1,7 tusen människor per kvadratkilometer.

Calcutta, Indien1, 4 tusen km²

calcuta indien jätte stad

Calcutta, Indien

Indien är verkligen ett bra tips för världsresenärer. Detta är landet med det största antalet invånare i hela världen. Några av de största städerna som Calcutta ligger också här. Runt 17,5 miljoner människor bor i denna stad. De är spridda över 1,4 tusen kvadratkilometer. Antalet invånare per kvadratkilometer är mycket högt nämligen 13 tusen.

Manila, Filippinerna 1,8 tusen km²

manila philippines world travel

Huvudstaden i Filippinerna Manila

Manila är Filippinernas huvudstad. Omkring 23 miljoner människor bor här och alla delar en yta på 1,8 tusen kvadratkilometer. Befolkningstätheten är och de 12 000 människorna per kvadratkilometer.

Kairo, Egypten 2,1 tusen km²

egypten världen resa enorm stad

Egyptens huvudstad, Kairo

I Kairo bor för närvarande cirka 19,3 personer på ett område på 2,1 kvadratkilometer. Det är lite mindre än till exempel i Calcutta. För närvarande delar 9,6 tusen människor en kvadratkilometer där.

Delhi, Indien – 2,2 tusen km²

Delhi Indien bra idéer

Metropolen i norra Indien, Delhi

Vi kan knappt tänka oss att planera en världsresa utan Delhi. Det fanns nu 29,6 miljoner invånare. Arean i denna stad är cirka 2,2 tusen km². Befolkningstätheten är ganska hög, cirka 13,2 personer per kvadratkilometer.

City City Mexico 2,3 tusen km²

mexico city bra idé en bra stad

Mexico City

Våra virtuella världsturstips genom världens största städer inkluderar också Mexico City. Lite mindre än 21 miljoner människor bor där för närvarande. Stadens yta är cirka 2,3 tusen km². Befolkningstätheten når alltså cirka 9 tusen per kvadratkilometer. Intressant nog är Mexiko inte ett av de största länderna i världen alls, och ändå har det en av de högsta befolkningarna.

Sydkorea, Seoul 2,7 tusen km² 

seoul bra idé för en resa runt om i världen

Seoul, Sydkorea

Det är en av de mest moderna städerna i världen, och dess invånare är många futuristiska arkitekturidéer och erbjuder teknik. Sydkoreas huvudstad har lite mindre än 22 miljoner invånare. Stadens område är och 2,7 tusen km². 7,8 personer lever per kvadratkilometer.

Sao Paulo, Brasilien 3.1 Tusen km²

sao paolo i brasilien bra idé världsresor

Den största staden i Brasilien, Sao Paulo

Världsresor utan Brasilien? Det kan du knappt föreställa dig! En av de största städerna finns där och det är Sao Paulo. Denna stad har en befolkning på 12: e, 252 miljoner människor. De är fördelade över ett territorium på 3,1 tusen km². Befolkningstätheten är 7 000 personer per kvadratkilometer.

Jakarta, Indonesien 3,5 tusen km²

jacarta indonesien världsresor idéer

Jakarta, Indonesien

Nästan 35 miljoner människor bor i Jakarta Indonesien. Med tanke på detta är territoriet inte så stort. Det är cirka 3,5 tusen km². När det gäller befolkningstäthet betyder det cirka 9,7 tusen människor per kvadratkilometer. Det tror du inte heller?

Guangzhou 4 tusen km²

kina city ghangzhou

Guangzhou Kina

Kina visas flera gånger i vår lista och det säger sig självt. Runt 20 miljoner människor bor i staden och den täcker totalt 4 tusen kvadratkilometer. Med andra ord är befolkningstätheten lite mindre än 5 tusen människor per kvadratkilometer.

Den viktigaste industristaden Shanghai, Kina – 4 tusen km²

Shanghai Kina World Travel Tips

Shanghai, Kina

En annan kinesisk stad på vår lista är den viktigaste industristaden Shanghai med sina många invånare. Befolkningen är 22 miljoner människor och territoriet är 4 tusen kvadratkilometer. Det finns 5000 personer per kvadratkilometer här.

Peking, Kina – 4,1 tusen km²

Kina storstad världsresor beijning

Den kinesiska staden Peking

Uppenbarligen har storstäderna i Kina liknande egenskaper och det var därför de kom på vår lista en efter en. Peking har cirka 9,5 miljoner invånare och dess territorium är något mindre än Moskvas. Cirka 4,6 tusen människor per kvadratkilometer bor här.

Tokyo, Japan 8,2 tusen km²

tokyo japan world travel tips

Den japanska metropolen Tokyo

Tokyo skulle vara ett bra sätt att avsluta en resa runt om i världen, tycker du inte? Det är också logiskt att besöka den största staden i världen under en sådan resa. Cirka 38 miljoner människor bor där. De delar ett territorium på cirka 8,1 tusen km². Befolkningstätheten kan dock jämföras med mindre städer som Paris i Frankrike. Det är cirka 4,6 tusen människor per kvadratkilometer.