Există ceva romantic și chiar mistic despre scările în spirală … nu crezi? Nu este de mirare, deoarece acestea au fost cioplite în fântâni adânci de piatră în vremuri străvechi și utilizate ulterior în turnurile și castelele medievale. Au fost adesea folosite ca căi de evacuare secrete, care au fost, de asemenea, foarte utile în apărarea împotriva atacurilor celorlalți. Mai târziu, scările în spirală s-au mutat în clădirile simple de apartamente ca o legătură practică între etajele apartamentului. Cel mai important motiv pentru aceasta la momentul respectiv a fost economisirea spațiului lor, deoarece datorită formei și funcției lor, aceste construcții curbe necesită foarte puțin spațiu de locuit. În zilele noastre, scările în spirală sunt construite din ce în ce mai mult din motive estetice și reprezentative, atât în ​​clădiri publice, cât și în case private.

Scările elegante servesc adesea ca un atractiv arhitectural elegant, mai ales atunci când nu sunt sprijinite pe perete, ci stau liber în cameră. Chiar și variantele simple ale acestei scări conferă ambianței un farmec foarte specific și asigură întotdeauna mai mult dinamism în cameră.

Dacă tu în curând Cumpărați scări în spirală sau doriți să aflați mai multe despre aceasta, am rezumat câteva informații utile pentru dvs. aici. Rămâneți cu noi și aflați mai multe despre structura, caracteristicile și materialele tipice unor astfel de scări.

scări în spirală scări în spirală trepte din lemn balustrade din oțel inoxidabil

Scări în spirală sau scări în spirală: care este diferența?

O scară în spirală este adesea menționată ca o spirală în limbajul zilnic. Dar ar fi mult mai precis să le numim elicoidale. Pentru că, spre deosebire de spirale, raza scării în spirală nu se schimbă. Foarte des se confundă chiar și termenii scară în spirală și scară în spirală.

Este adevărat că ambele tipuri de scări sunt destul de asemănătoare ca aspect și funcție. Dar există o diferență esențială între ele – așa-numita casă a scărilor. Numai scările în spirală au acest lucru. Este vorba despre un spațiu aerian central în jurul căruia se schimbă scara.

Destul de diferit cu scările în spirală. Elementul central, purtător, este așa-numitul fus – o coloană stabilă (numită și stâlp de susținere), în mare parte din oțel sau beton, de care sunt atașate treptele. Partea exterioară a scărilor este apoi închisă cu o balustradă. Scările în spirală nu se numesc degeaba scări care economisesc spațiu, deoarece sunt mult mai compacte și, prin urmare, ocupă mai puțin spațiu.

scară în spirală lemn din oțel inoxidabil dormitor cameră de zi

Standarde ridicate de siguranță și ergonomie perfectă

Ca și în cazul tuturor celorlalte tipuri de scări, aici se aplică reguli clare ale reglementărilor de construcție, care servesc la asigurarea unei protecții optime împotriva riscului de cădere și rănire. Desigur, confortul de mers pe jos joacă, de asemenea, un rol decisiv în calitatea și ergonomia unei scări. Toate aceste aspecte sunt întotdeauna verificate și urmate de specialiști cu experiență. De aceea ar trebui să căutați întotdeauna sfaturi bune în prealabil atunci când sunteți acolo, Scări prefabricate online a comanda. Dă preferință doar producătorilor și distribuitorilor care produc sau oferă produse de înaltă calitate. Deci nu faceți compromisuri!

Versatilitatea materialelor

Desigur, și materialele potrivite joacă un rol important. În funcție de zona de aplicare și funcție, trebuie comandate scările în spirală și în spirală din diferite materiale de construcție. Pentru spațiile exterioare, scările din oțel sau lemn special sunt mai potrivite. Și pentru interior, nu numai aceste două materiale s-au dovedit deja, ci și fontă, piatră artificială și sticlă. Acesta din urmă este deja considerat a fi o tendință destul de populară nu numai în designul interior al clădirilor publice, ci și al caselor de lux în general. Deși sticla este percepută ca fiind fragilă, materialul în acest caz este extrem de robust și are cea mai bună capacitate portantă posibilă, datorită unei tehnici speciale de prelucrare chimică și laminare.

scară în spirală din oțel inoxidabil trepte din lemn ușor scară în spirală

Din fericire, există în prezent o mare selecție de scări în spirală nu numai pe site, ci și online. Puteți răsfoi cât de mult doriți și puteți căuta scara perfectă pentru cei patru pereți. Și cel mai bun lucru este că toată lumea își poate comanda și propria scară personalizată. Deoarece treptele, balustradele și balustradele pot fi realizate individual și perfect adaptate propriului stil de amenajare.

Mai presus de toate, ascultați-vă propriile gusturi și preferințe personale și beneficiați în același timp de sfaturile de specialitate ale furnizorului la alegere. Oferiți casei dvs. o notă sofisticată, curbată, cu scara în spirală dreaptă! Editorii vă doresc mult succes!

    scară în spirală purpurie kit scară în spirală kit scară

edelstal scară în spirală scară în spirală albă