O nevoie de îngrijire, indiferent de nivelul îngrijirii, întoarce multe lucruri pe dos. Aceasta include și viața acasă. Scările care erau ușor de urcat sunt acum o provocare majoră. Scăldatul și alte măsuri de igienă sunt o durere de cap, deoarece cresc riscul de rănire. faptul este, că cei care au nevoie de îngrijire trebuie mai întâi să se obișnuiască cu noua lor situație. Mediul social și schimbările structurale ale propriilor patru pereți vă pot ajuta. Am compilat cele mai importante măsuri de renovare pentru persoanele care au nevoie de îngrijire și rude îngrijitoare pentru dvs..

Remodelat inteligent - trăind cu un nivel de îngrijire frumos, în ciuda nevoii de îngrijire

Mai multă aderență datorită mânerelor

Mânerele și consolele sunt la fel de simple pe cât de ingenioase. Acestea contribuie la reducerea semnificativă a riscului de căderi și accidente. În exterior, pot fi atașate la intrare, precum și la terasă. Dacă totuși puteți urca scările în ciuda nevoii de îngrijire, mânerele sunt de mare ajutor. Suporturile au un scop important nu numai în aer liber, ci și în baie. departe Nivelul 2 de îngrijire poate fi util să le atașați. Locurile potrivite sunt lângă toaletă, la duș sau în cadă. Ajutoarele suplimentare, cum ar fi un scaun de duș, pot fi, de asemenea, utile dacă nu mai puteți sta mult timp în picioare sau dacă, în general, vă simțiți nesigur.

Explorează podelele folosind ascensoare pentru scări

Când oamenii nu mai pot urca scările din casa lor, acest lucru duce adesea la faptul că unele camere nici nu mai sunt intrate. Întreaga viață este apoi transportată la un etaj. Cu toate acestea, acest lucru nu asigură satisfacția în cazul în care o mare parte a mediului acasă nu mai poate fi folosită. Un lift pentru scări este o modalitate bună de a rezolva această problemă. Poate fi atașat la aproape orice scară. Pentru aceasta se utilizează șine, pe care se mișcă ascensorul. Dacă doriți să cumpărați un lift pentru scări, trebuie să contactați o companie specializată. Aveți propria soluție pentru scările care nu sunt drepte. În cel mai bun caz, obțineți o ofertă în prealabil. Deci, puteți decide în pace dacă doriți să luați în considerare investiția.

Remodelat inteligent - trăiește cu ascensor la scară la domiciliu

O navigare mai bună prin praguri

Oamenii care au nevoie de îngrijire se bazează adesea pe ajutoare pentru a experimenta mai multă independență în viața lor de zi cu zi. Aceasta include, de exemplu, un rollator sau un scaun cu rotile electric. Indiferent dacă depindeți sau nu de un vehicul, coborârea pragurilor ușii are sens în multe cazuri. La urma urmei, nu numai că sunt dificil de depășit cu ajutorul mijloacelor de mers, dar reprezintă, de asemenea, un pericol crucial de declanșare. Un element de ușă fără prag sau rampe mici de cauciuc pot face ca interiorul să fie mai ușor de mers și de condus. Acest lucru necesită adesea puțin efort.

Dușul a fost ușor

Am menționat deja anterior că mânerele și suporturile din baie pot simplifica măsurile de igienă. Pentru cei care au nevoie de îngrijire, merită să luați în considerare și o cabină de duș. Dacă intrarea este prea mare, independența în viața de zi cu zi este mult redusă. Dacă aveți un nivel de îngrijire relevant, de exemplu nivelul de îngrijire 5, puteți lua în considerare și un lift pentru cadă. Permite scăldatul chiar și pentru persoanele cu limitări fizice severe. Apa caldă este percepută ca benefică, mai ales în caz de durere sau pentru relaxare. Cu măsurile de conversie potrivite, vă puteți bucura în continuare de căzi. Dacă depindeți de un scaun cu rotile, aveți opțiunea de a instala un chiuvet nou la o înălțime confortabilă. Un ghid bun aici este la 67 de centimetri deasupra podelei.

Remodelat inteligent - trăiește cu sfaturi pentru scaunul cu rotile la nivel de baie

Atenție: risc de rănire: sfaturi pentru viața de zi cu zi

Măsurile de conversie pot crește semnificativ independența și confortul. Cu toate acestea, problema securității este una care nu poate fi susținută doar de facilități suplimentare. Chiar și schimbările simple vă ajută să vă deplasați în siguranță în mediul de acasă, în ciuda nevoii de îngrijire. Am dori să profităm de această ocazie pentru a vă oferi ceva de gândit.

  • Verificați împrejurimile pentru marginile covorului: Covoarele sunt populare. Acestea oferă camerelor o notă individuală. Din păcate, ele pot crește și riscul de căderi. Acest lucru este valabil mai ales atunci când marginile covorului sunt destul de înalte. Cu mobilitate restricționată, acest lucru poate duce rapid la accidente. În plus, navigarea covoarelor cu un rollator nu este ușoară. În cel mai bun caz, scoateți covoarele din spațiul dvs. de locuit sau căutați-le pe cele care au marginea scăzută a covorului.
  • Asigurați-vă că totul este ușor accesibil: Acest sfat pare simplu, dar nu este aplicat în mod constant în multe gospodării. Persoanele care au nevoie de îngrijire suferă de limitări fizice sau mentale. Chiar și treburile casnice simple sunt o provocare pentru ei. Atunci este important să faceți obiectele ușor accesibile. Prin urmare, plăcile nu trebuie să fie în dulapul superior. Ajutoarele mici, cum ar fi cleștele de prindere, facilitează viața de zi cu zi. Cu aceasta, de exemplu, telecomanda poate fi apropiată.
  • Proiectați-vă camerele clar: Oamenii care au nevoie de îngrijire ar trebui, desigur, să-și poată trăi gustul în viață. În acest fel, bunăstarea în propriii tăi pereți este întărită. Cu toate acestea, este recomandabil să implementați un concept de viață bine gândit. O structură ordonată face minuni. Pentru a nu exista alergare de slalom, lămpile de podea, fotolii și mese laterale inutile pot fi îndepărtate.

Remodelat inteligent - trăind cu un nivel ridicat de îngrijire Furnizați baia în mod corespunzător pentru cei care au nevoie de îngrijire

Problema finanțării

Dacă este necesar să efectuați renovări în casă din cauza nevoii de îngrijire, se ridică în mod firesc întrebarea cu privire la cine va plăti costurile. La urma urmei, modificările pot costa câteva mii de euro. Vestea bună este că fondul de asigurări de îngrijire pe termen lung contribuie până la 4.000 de euro. Birourile de integrare, birourile de asistență socială și KfW Bank sunt, de asemenea, contacte potențiale.

Remodelat inteligent - trăind cu un nivel ridicat de rampe de îngrijire acasă