ice hotel suedia dormitor pat dublu

Ice Hotel Sweden – al 25-lea hotel din Jukkasjärvi

În fiecare an, mica așezare din nordul Suediei, Jukkasjärvi, primește peste 50.000 de vizitatori cu ocazia unui obiect de artă special – hotelul de gheață. Recent, Ice Hotel Sweden s-a deschis pentru a 25-a oară și și-a manifestat din nou măreția și frumusețea. Zeci de artiști au lucrat la asta și și-au adus contribuția la crearea hotelului de gheață, fie că este vorba de sculpturi, iluminat sau doar tipografic.

Primul și cel mai mare hotel de gheață din lume a fost reproiectat după trei luni de muncă grea. Peste 1.000 de tone de apă înghețată au fost folosite pentru întregul lucru și peste 30.000 m3 de zăpadă și gheață au fost amestecate cu aerul. Destul de mult atunci când ai în vedere volatilitatea inevitabilă a acestei creații incredibil de frumoase.

Ice Hotel Sweden – intrare principală

hotel de gheata suedia hotel intrare principala

Fiecare cameră a hotelului este de fapt un fel de suită. Stăpânit cu măiestrie și imaginație și conceput din gheață. Multe stiluri diferite pot fi văzute aici. De la minimalist la folclor până la stilul baroc. Suita Borderland to German Grenzland, de exemplu, are numeroase sculpturi pe gheață pe viraje și pe tavan. Patul dublu este din gheață de cristal și amintește de un pat din fier forjat, dar din sticlă. Tipul Art Suite Hot într-un cadru rece ”este mai minimalist cu elemente tipografice. Bara de gheață este spațioasă, cu un blat din gheață transparentă, sculptat geometric. În Camera de primăvară pentru primăvara germană, vă puteți bucura de florile și ramurile filigranate de pe pereți și stâlpi și vă puteți bucura de ceva mai multă primăvară. În suita de frumusețe Abject puteți admira sculpturile artistice și bisericuța hotelului, cu cupola și băncile din gheață limpede, vă invită să vă rugați.

Deci, dacă mergeți în nordul Suediei în această iarnă, nu ratați ocazia de a vizita Hotelul Ice din Jukkasjärvi. Crede-ne, nu am promis prea multe. Veți fi fascinat de această operă de artă pe gheață.

Art Suite Borderland de Tomasz Cjazkowski & Eryk Marks

gheață hotel suedeză art suite borderland

Art Suite „Hot type in a cold setting” de John Bark & Charli Kasselbäck

ice hotel suedia tip camera dormitor

Fragmente de gheață

gheață hotel suedia detalii

Icebar ‘Boom’ de Wouter Biegelaar, Viktor Tsarski & Maurizio Perron

ice hotel sweden bar jukkasjärvi

Tejgheaua barului de înghețată

gheață hotel sweden bar counter

„Two as one” de Jose Carlos și Cabello Millán

ice hotel suedia cu pat dublu art suite

‘Spring’ de Wilfred Stijger & Edith van de Wetering

gheață hotel suedia suite spring

‘Abject beauty’ de Lotta Lampa & Julia Gamborg Nielsen

gheață hotel suedeză artă de frumusețe rece

Biserica de gheață

gheață hotel suedia biserică