baie termală urbană proiectare partener arhitecți fațadă

Baie termală urbană proiectată de Smolenicky & Proiectat Arhitectura partenerilor

Băi termale Tamina, proiectate de Smolenicky & Arhitectura partenerului Arhitecții de la compania Smolenicky & Partenerii din Zurüch au proiectat băile termale Tamina pentru Grand Resort din Bad Ragaz, Elveția.

Descrierea proiectului „Tamina Thermal Baths” de Joseph Smolenicky:

Proiectul pentru băile termale Tamina este rezultatul unei competiții în două etape din 2003.

Scopul primei faze a procesului de selecție a fost de a coordona intervențiile arhitecturale care sunt în așteptare de mult timp în ceea ce privește planificarea urbană. Unde ar trebui să fie amplasat noul hotel de cinci stele, unde ar trebui să se construiască extinderea centrului medical și cum ar trebui ca noile băi publice să fie accesibile din lateral? Planul a prevăzut un total de 160 milioane SFr. investește în noi proiecte și schimbări structurale și gestionează proiectul.

Forme și linii ovale – fațadă

proiectarea băilor termale urbane arhitecți parteneri sistem de apă

A doua parte a competiției a inclus proiectarea celor două mari structuri noi – hotelul și băile termale. Firma de arhitectură Smolenicky & Proiectul pentru băile termale Tamina este parteneriat de compania Hilmer & Sattler și Albrecht Architects au câștigat unul pentru noul hotel.

Cum arată peisajul – trecerea afară

Băi termale urbane Proiectare pasaj arhitecți parteneri

Caracterul hărții orașului stațiunii de vacanță este dominat de clădiri reprezentative impunătoare, care sunt situate într-un peisaj extins al parcului. În acest sens, stațiunea se distinge în mod clar de identitatea satului Bad Ragaz. La momentul Belle Époque, acest principiu de construcție a ridicării unor clădiri hoteliere monumentale în vecinătatea satelor a fost implementat cu succes într-un număr mare de locații din Alpii Elvețieni. Cele mai importante exemple sunt Interlaken, St. Moritz și Gstaad. În Bad Ragaz, drumul principal, care duce prin terenul de golf și leagă stațiunea de Maienfeld, bifurcă două fundături sau așa-numitele cul-de-sac. În noul proiect, băile termale au fost mutate în mod deliberat în culisă cu acces la facilitățile publice ale stațiunii, cum ar fi centrul de conferințe din renovat Spa Spring Hall, cazinoul și clubul de golf. Al doilea cul-de-sac, care se întinde de-a lungul parcului, a fost păstrat liber pentru a permite accesul la cele trei complexe hoteliere magnifice și emană o atmosferă mai intimă și mai liniștită.

În loc să fie liberă, silueta clădirii voluminoase iese din spațiile exterioare închise.

urban spa proiectează parteneri arhitecți în aer liber

FORMĂ ȘI SPAȚII EXTERNE

 De exemplu, în zona piscinelor în aer liber, dimensiunea clădirii este redusă, iar zona de plajă este deschisă spre versanții împădurite ai lanțului muntos. Vederea se extinde la clădirile existente, ecranate de grupuri proaspăt plantate de copaci. Oaspeții hotelului experimentează un peisaj de parc care se îmbină în păduri și versanți montani.

Piscină integrată în curtea din spate

Băi termale urbane Arhitecții parteneri de proiectare mint

Atmosfera predominant pitorească, asemănătoare parcului, rămâne intactă în ciuda designului compact. Astfel, stațiunea continuă să fie caracterizată prin parcul său. Intrarea principală în băile termale, sala de primăvară spa, este așezată pe axa vizuală a cul-de-sac pentru a acționa ca o trăsătură caracteristică a faptului că este o facilitate publică prin prezența sa din principalul stradă.

Complexul de băi termale Tamina este destinat în mod explicit ca parte a marii culturi hoteliere.

spa urban proiectează curtea arhitecților parteneri

CRITERII DE CONSTRUCȚIE

 Identitatea culturală și estetică a proiectului caută afinități atât cu tradiția elvețiană, cât și cu marile hoteluri de lux de pe coasta baltică, cum ar fi Heiligendamm.

Din acest motiv, perimetrul clădirii este monumental, în principal pentru a face complexul să iasă în evidență ca o unitate în armonie cu restul clădirilor stațiunii. În același timp, conform concepției sale, complexul de băi termale îndeplinește și sarcina de relativizare a caracterului de zidărie aproape urbană a sălii de primăvară spa. Acest lucru explică designul lemnului alb ca zăpada al băilor termale, care conferă arhitecturii complexului farmecul de pavilion al unui complex istoric de vacanță..

Fereastra ovală ornamentată a clădirii

spa-ul urban proiectează accentele arhitecților parteneri

Strategia utilizării elementelor dintr-o arhitectură special concepută pentru stațiuni este subliniată de ferestrele ovale ale clădirii, bogat decorate pe margini. Văzute din interior, aceste ferestre creează efectul unor rame supradimensionate. Cadrele de pictură ovale au fost răspândite în reprezentările peisajului din epoca victoriană și pe baza acestui fapt, intenția proiectului modern este legată de efortul de a oferi punctelor de vedere ale peisajului relativ neutru o expresie specifică prin gestul cadrului..

În ceea ce privește structura, clădirea poate fi mai mult sau mai puțin comparată cu o pădure formată din coloane în loc de copaci

Băi termale urbane Proiectați ferestre de arhitecți parteneri

INTERIOR REZOLVÂND O PĂDURĂ

La nivel metaforic, există o analogie extinsă între proiectarea spațiului interior din proiect și eliberarea de poieni în modelul unei păduri prin tăierea copacilor individuali. Acesta este inversul procesului tradițional de proiectare. Spațiile exterioare au fost create în mod similar prin „scăderea” suporturilor în zonele periferice ale perimetrului clădirii. – un total de 115 stâlpi de susținere din lemn de 2.200 de brazi (prin cercetare această cantitate de lemn este regenerată în Elveția timp de două ore și jumătate).

Piscina interioară mare

Băi termale urbane Proiectați arhitecți parteneri în prezent

EXPRIMARE ȘI MATERIAL

În ceea ce privește materialele, proiectul finit are același aspect la interior ca la exterior. Lamelele din lemn vopsit cu zăpadă acoperă atât fațada interioară, cât și exterioară. În acest sens, nu se poate vorbi de fapt despre un design interior în clădire, ci mai degrabă despre o arhitectură uniformă a întregului sistem.

Un accent mult mai mare a fost pus pe fenomenele spațiale din această clădire

Băi termale urbane Proiectați scaunul arhitecților parteneri

Structura din lemn a clădirii nu este determinată doar de lățimea stâlpilor. În loc de accentul principal pe definirea funcției stâlpilor de susținere și consolidarea construcției, sa pus un accent mult mai mare pe fenomenele spațiale care creează frumusețe și creează o atmosferă ceremonială. Scăldatul este sărbătorit ca o activitate cultivată.

Informații utile sunt disponibile la recepție

spa urban proiectează recepția arhitecților parteneri

Mai multe detalii în clădire

spa urban proiectează arhitecți parteneri     Băi termale urbane Proiectați tavanul arhitecților parteneri urban spa proiectează detalii arhitecți parteneri   ´   Băi termale urbane Arhitecți parteneri de design interior    spa urban proiectează spațiul arhitecților parteneri  Băi termale municipale Piscină arhitecți parteneri de proiectare  spa urban proiectează arhitecți parteneri apă

Băi termale urbane Proiectare arhitecți parteneri de proiectare