În acest articol vă vom arăta două exemple de arhitectură de foișor. Sunt foarte diferite, dar ambele sunt extrem de moderne. Prin aspectul și caracterul lor, ele reflectă înțelegerea actuală a clădirilor de acest tip.

vedere cu pavilion de grădină

Pavilion de grădină de Robert Edson Swain Architecture + Design

Primul model este de la Robert Edson Swain Architecture + Design. Se află în Seattle, SUA. De la distanță apare plutind pe versantul vestic al dealului Regina Ana. Se pare că clădirea s-a cuibărit acolo. Pavilionul este conceput ca un element sculptural, peisagistic.

În diferitele anotimpuri, pavilionul se schimbă rapid în conformitate cu cerințele meteo.

Aspectul său a fost inspirat de proiectele din Golful Elliott, Magnolia și Munții Olimpici din vest. Pavilionul a fost delicat integrat în proprietatea existentă de către client. De asemenea, protejează rădăcinile unui ulm mare.

vedere asupra peninsulei

Această lucrare preia și elemente din alte proiecte din același studio de arhitectură. Prin urmare, este izbitor în multe privințe pentru construcția modernă a unor astfel de clădiri. O extensie, formată din pereți de beton și garduri din oțel ruginit, se conectează la garaj. Acesta este echipat cu noi panouri fotovoltaice. Aceasta formează, de asemenea, marginea proprietății.

Un pasaj subteran din pereți de beton îi conduce pe locuitori în casă. Pavilionul din zona de vest a proprietății se deschide în fața lor.

latură protejată

Pavilionul grădinii ascunse / designul metropolei

Celălalt proiect pe care am vrea să îl prezentăm se numește Pavilionul Grădinii Ascunse și este proiectat de Metropolis Design. Se află în Africa de Sud, Cape Town.

Face parte dintr-o renovare majoră și este situat pe pantele înalte ale Vlakkenberg. Clienții doreau un pavilion ca parte a grădinii sale largi și frumoase. De acolo se bucură de împrejurimile naturale din jur.

vedere largă a clădirii

Proprietatea are mai multe terase. Orientarea este de la nord la sud. Terenul devine mai mic spre est. Casa se întinde pe 2 terase și se uită la alta de dedesubt. Există vederi minunate asupra munților și, de asemenea, asupra unei peninsule la est.

Iarna aici sunt vânturi foarte dure de sud-est. În partea de sud se formează frumoase cascade de apă. Acestea se varsă într-un iaz cu o fântână artistică. Această facilitate este poziționată pe o axă care duce la piscina mare.

vedere exterioară

Conceptul

Avem de-a face cu un aspect sculptural. Reproduce o formă intermediară a cuibului și vârful copacului. Pavilionul pare să plutească ușor deasupra zonei de dedesubt. Aspectul nu poate fi numit nici rațional, nici prea abstract. Mai degrabă, se realizează un echilibru între cele două. Există ceva elementar în caracterul său și el pare mai mult ca un obiect din natură în jurul său decât o clădire. Această integritate cu natura evocă un sentiment de schimbare constantă.

Aspect

Organizare și cazare

În interior există o serie de zone de relaxare. Unele sunt sub acoperiș, iar altele – în aer liber. Există, de asemenea, o zonă de grătar. Pavilionul are bucătărie, spațiu de depozitare și baie. Sunt incluse atât de multe facilități pentru a face posibile întâlniri și evenimente mai mari aici. Aranjamentul constă din multe axe care se intersectează. Acest lucru aduce, de asemenea, pavilionul grădinii în contact cu peisajul din jur. Clădirea a fost poziționată în așa fel încât în ​​jurul ei se formează o serie de locații cu caracteristici spațiale diferite.

vederea cu zona de relaxare noaptea

Structură și materiale

Materialele asigură un aspect minimalist. Combină tencuiala din Paris, beton și lemn. Acoperișul este realizat din scânduri de pin. A fost ales un tratament de suprafață mai blând, astfel încât uniformitatea să nu fie stricată sub influența soarelui.

În ambele clădiri observăm un echilibru între integritate și un aspect elementar, independent. Ambele aspecte contribuie în felul lor la relaxarea ideală în natură. Deci, ceea ce vedem aici este preluarea modernă a ideii tradiționale de pavilion.

Mai multe de la pavilionul de grădină al lui Robert Edson Swain Architecture + Design

vedere apropiată

portada

luminează-camera

Pavilionul grădinii ascunse / designul metropolei

vedere cu copac

scaun șemineu