Arhitectura modernă este un fel de revoluție. În cele din urmă ne-a schimbat orașele, locurile de muncă, apartamentele și casele noastre. Există multe caracteristici foarte specifice care determină caracterul lor. În general, urmează sarcina de a reflecta stilul nostru de viață modern și, astfel, de a fi potrivit pentru acesta. Dacă aruncați o privire mai atentă asupra arhitecturii moderne, veți descoperi căutarea realizării științifice, a sănătății și, în tot mai multe cazuri – chiar a justiției sociale.

Arhitectura modernă prezintă o varietate mult mai mare de materiale de construcție decât stilurile arhitecturale anterioare

proiectare actuală arhitectură modernă

Arhitectură contemporană și modernă

Să deosebim puțin cei doi termeni! Arhitectura contemporană și cea modernă sunt doi termeni diferiți care, în multe cazuri, se suprapun. Dar care este diferența dintre ele? Aflați mai multe despre acest lucru în rândurile următoare.

Arhitectura modernă

Ca atare, arhitectura modernă a fost adoptată la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Născut în secolul al XX-lea și reprezintă un fel de revoluție. Apogeul ei a început după al doilea război mondial. Aceasta, bineînțeles, are legătură cu eforturile de a ne reconstrui lumea. Principiile principale sunt întotdeauna tehnologiile și materialele moderne, precum și efortul de a subordona forma pentru a funcționa. Pentru a realiza un design optim, orice fel de experiment, respingerea anumitor reguli și libertatea de exprimare sunt binevenite.

Peisajul devine parțial o experiență în interior datorită principiilor moderne de construcție

o clădire cu arhitectură modernă de iluminat excelent

Soluții creative pentru lipsa spațiului de locuit

Printre altele, arhitectura modernă trebuie văzută ca o consecință a industrializării și a migrației către orașe. Soluțiile creative actuale ar trebui să asigure multe apartamente într-o zonă relativ mică. Un rezultat concret al acestui fapt sunt clădirile înalte, care arată și o utilizare optimă a zonei verticale. Tavanele joase și poveștile multiple sunt comune în arhitectura modernă. Diferitele stiluri continuă să fie caracterizate de diferite experimente în proiectarea spațiului de locuit. Scopul este de a atinge un confort maxim în cea mai mică zonă posibilă.

Deci, puteți combina apropierea de natură și design-urile moderne

o clădire super modernă în arhitectura modernă a apei

Arhitectura contemporană

Arhitectura contemporană este un termen care a caracterizat dezvoltarea construcției moderne încă din 2000. Conține multe dintre caracteristicile tipice ale arhitecturii moderne, dar include și câteva inovații complet noi. Aceasta este pur și simplu arhitectura „aici și acum”. În termeni pur stilistici, ele pot fi descrise ca eclectice. Ultimii ani sau decenii au fost marcate de redescoperirea multor stiluri diferite. Aceasta include unele stiluri istorice, printre altele. Această tendință arată, de asemenea, nivelul de dezvoltare al societății noastre. Se pare că se află în pragul unei schimbări majore. Se revizuiește realizările din trecut cu toate avantajele și greșelile lor. În consecință, concluziile ar trebui să servească drept bază pentru conturarea viitorului.

Oțelul inoxidabil și sticla sunt adesea combinate între ele

o mare clădire arhitectură modernă

Cinci principii de proiectare care reflectă ideologia arhitecturii moderne

Materiale noi de construcție

Înainte de începutul secolului al XX-lea, principalele materiale de construcție utilizate erau cărămida, piatra și lemnul. Inovațiile științifice au condus la dezvoltarea de materiale de construcții complet noi. Acestea sunt sticlă produsă industrial, oțel inoxidabil, beton armat și fier forjat. Au deschis perspective noi și largi în fața arhitecților. Desigur, au fost fascinați de experimentarea cu materiale care nu existau înainte.

Această clădire reflectă împrejurimile. Așa dublezi plăcerea frumuseții lor … 

fațadă cu o suprafață oglindă arhitectură modernă

Progres tehnic

Arhitectura modernă ar fi desigur imposibilă fără progresele tehnice ale secolului XX. În primul rând, a făcut posibilă utilizarea noilor materiale în construcții. Zidurile masive nu mai erau o condiție indispensabilă pentru stabilitatea clădirilor. Așa au fost create multe clădiri înalte și în același timp elegante. Puteți, de asemenea, să le echipați cu suprafețe largi de sticlă. Flexibilitatea noilor materiale și tehnici de construcție le-a oferit arhitecților spațiu liber pentru imaginația lor. Acest lucru a făcut clădirile moderne originale nu numai în ceea ce privește decorarea și echiparea, ci și în ceea ce privește elevarea și designul fațadelor.

O abordare ludică a contrastului dintre ușurința și monumentalitatea

mobilier pentru clădiri - mare arhitectură modernă

Formularul urmează funcția

Înainte de era arhitecturii moderne, forma a jucat un rol principal. Scopul principal a fost realizarea anumitor estetici și vizualizarea simbolismului acestora. În epoca arhitecturii moderne de la începutul secolului al XX-lea, pe de altă parte, se procedează din funcție. Câți oameni ar trebui să locuiască sau să lucreze într-o clădire? A fost pentru muncă sau pentru a trăi? Ar trebui să existe spațiu pentru familii sau pentru persoane individuale? Cum ar trebui să vă asigurați suficient spațiu și un spațiu de locuit adecvat pentru toate activitățile importante de zi cu zi? Acestea sunt întrebările practice la care arhitectul ar trebui să ofere cu siguranță un răspuns adecvat ca parte a proiectului său.

Aici avem un mare exemplu de manipulare modernă a materialelor tradiționale 

lemn, sticlă și metal pe fațade arhitectură modernă

Confort, sănătate și progres social în clădirile comerciale

Confort și sănătate

Clădirile comerciale la modă sunt orientate către un sentiment pentru confortul angajaților. Acest lucru îl datorăm realizărilor pe care fiecare om modern le ia de la sine. Dar nu a existat întotdeauna spațiul larg cu care suntem familiarizați. Arhitectura modernă le-a inventat și asta se aplică și ideii de a crea o conexiune cu zona exterioară. Iluminarea naturală amplă a devenit principiul principal în construcția clădirilor comerciale. În secolul al XX-lea, se pune un accent puternic pe igienă, pe o atmosferă sănătoasă, pe posibilitatea pregătirii moderne a meselor sănătoase. Zonele pentru mâncare și relaxare au devenit, de asemenea, o chestiune firească, ceea ce nu era cazul înainte. Ca o comparație, clădirile comerciale de dinaintea erei moderne aveau în mare parte ferestre mici sau deloc, un număr mare de camere mai mici și, altfel, aproape nici un plus pentru pauze și divertisment.

Reducerea culorilor la esențele lor are loc la fel de des în clădirile moderne

arhitectură modernă - o casă de vis frumoasă

Progres social

Mișcările de muncă au schimbat radical structura socială a societății noastre. Multe mari schimbări în acest sens au avut loc în secolul al XX-lea. Bineînțeles că și condițiile mai bune de muncă fac parte din aceasta. Locurile de muncă sănătoase și plăcute sunt acum practic o necesitate. Arhitectura modernă se confruntă cu sarcina de a asigura un cadru din ce în ce mai bun pentru aceasta.

Tocmai acest aspect este preluat și dezvoltat în continuare în arhitectura postmodernistă și contemporană. Stilul de comunicare în activitatea de zi cu zi definește designul interior al spațiilor de lucru. Dacă doriți deschidere și comunicare între diferitele departamente, camerele deschise și pereții despărțitori transparenți domină. Structurarea creativă internă face ca locul de muncă să fie interesant și, în același timp, să asigure locuri izolate unde puteți lucra independent și concentrat.

Arhitecții moderni și contemporani își pot lăsa imaginația să se dezlănțuie 

arhitectură modernă - o clădire foarte grozavă

Restul de patru principii ale arhitecturii moderne rămân, de asemenea, actualizate și sunt în curs de dezvoltare. Soluțiile arhitecturale rezultate devin din ce în ce mai fascinante în fiecare zi. Deci, în viitor, clădirile moderne vor satisface din ce în ce mai mult nevoile noastre interne și, astfel, ne vor face viața de zi cu zi acasă, la serviciu și în clădirile publice mai armonioasă și mai fericită.

Casele moderne se adaptează de obicei peisajului

arhitectură modernă - fațade mari de sticlă

Clădirile publice cu un caracter unic sunt câteva dintre simbolurile arhitecturii moderne

arhitectură modernă - idei excelente pentru design interior

arhitectură modernă - mare design modern de fațadă

arhitectură modernă - idei minunate cu diferite module

Utilizarea modulelor este tipică pentru clădirile moderne 

idei de proiectare arhitectură modernă

arhitectură modernă o clădire cu un pasaj minunat

arhitectură modernă model geometric design fațadă

Un alt mare exemplu de contraste pe fațadă

arhitectură modernă clădiri din lemn pătrate

arhitectură modernă mari clădiri contemporane

arhitectura moderna peisaj frumos cu arhitectura moderna

Acest exemplu arată cum iluminatul interior poate deveni parte a designului fațadei 

spațiu de locuit deschis arhitectură modernă

clădire imensă pătrată arhitectură modernă

iluminat frumos al casei - arhitectură modernă

Designul modern al fațadelor și designul grădinii au dus la un efect atrăgător

curte frumos plantată arhitectură modernă

interioare grozave - idei grozave - arhitectură modernă

mare idee modernă pentru o casă arhitectură modernă

idei în formă de undă pentru proiectarea fațadelor arhitectură modernă