Viitoarele case de pe lună și de pe Marte, precum și părți din mobilierul lor, ar putea consta aproape în întregime din ciuperci. Acea Proiect NASA pentru Myko-Architektur în prezent investighează posibilitățile ciupercilor ca alternativă mai durabilă la metal, plastic și sticlă. Ciupercile ar putea crește în jurul unei schele deja stabilite prin simpla adăugare de apă.

Casele de pe Lună și Marte ar putea fi făcute din ciuperci rădăcini de miceliu în sticlă

Ar putea fi viitoarele case de pe Lună și Marte din ciuperci??

Ideea și scopul principal al proiectului se bazează pe firele subterane care alcătuiesc partea principală a ciupercii. Așa-numitul miceliu este capabil să se reproducă și să se repare. Prin urmare, este o soluție potențială pentru construirea eficientă a spațiului.

„În prezent, conceptele de habitat tradițional pentru Marte, cum ar fi o broască țestoasă – ne ducem casa pe spate – sunt un plan fiabil, dar cu costuri energetice uriașe”, a declarat Lynn Rothschild, cercetătorul principal al proiectului, într-un comunicat de presă. “În schimb, putem folosi miceliul pentru a crește noi înșine aceste habitate atunci când ajungem acolo.”

Habitatul ar arăta ca o cupolă cu trei straturi formată dintr-un strat exterior de gheață. Al doilea strat ar fi format din cianobacterii. Acestea ar putea folosi soarele strălucind prin gheață și apa din gheață pentru fotosinteză. Acest strat ar genera apoi oxigen pentru stratul final, care este alcătuit din miceliu.

Scaun miceliu după două săptămâni de creștere. Următorul pas este un proces de coacere care are ca rezultat o piesă de mobilier curată și funcțională

Casele de pe Lună și Marte ar putea fi făcute din scaune de scaune de ciuperci din ciuperci

Abajururi organice din ciuperci

Casele de pe Lună și Marte ar putea fi făcute din ciuperci, abajururi din ciuperci

NASA explorează modalități de utilizare a ciupercilor de pe Pământ

În timp ce proiectul este încă în faza incipientă și se concentrează exclusiv pe spațiu, oamenii de știință examinează acum dacă aceste case de ciuperci ar putea fi folosite aici pe pământ.

„Când proiectăm ceva pentru spațiu, putem experimenta idei și materiale noi mult mai liber decât pe Pământ”, a spus Rothschild. „Și după ce aceste prototipuri au fost proiectate pentru alte lumi, le putem aduce înapoi la ale noastre”.

Oamenii de știință au fabricat cărămizi din miceliu, deșeuri de grădină și așchii de lemn. Aceste materiale ar putea reduce amprenta uriașă de carbon a industriei de construcții dacă sunt utilizate în locul materialelor tradiționale.

Pe lângă utilizarea ciupercilor ca elemente de construcție, potrivit NASA, există și posibilitatea de a utiliza aceste microorganisme pentru a filtra apa și a regla umiditatea. În plus, ciupercile pot fi folosite chiar pentru a genera electricitate fără a utiliza combustibili fosili.

Cărămizi din miceliu, deșeuri de grădină și așchii de lemn

Casele de pe Lună și Marte ar putea fi făcute din cărămizi de ciuperci din lemn și ciuperci

Cărămizile acestui turn înalt de 12 metri sunt realizate în întregime dintr-o combinație de tulpini de porumb tocate și miceliu

Casele de pe Lună și Marte ar putea fi făcute din turnuri de ciuperci din cărămizi organice