În acest articol vă provocăm înțelegerea arhitecturii moderne cu o lucrare foarte futuristă de Robin Falck. Numele proiectului este „cabina Nolla” și prima întrebare pe care ți-o pui când te uiți la el este următoarea: ai putea trăi cu adevărat în el? Da, puteți și pe viitor veți accesa astfel de concepte de design din ce în ce mai des. Principalele avantaje sunt evidente – ergonomie și flexibilitate. Și da, cu utilizarea materialelor de înaltă calitate și a conceptelor de depozitare și de viață bine gândite, vă puteți simți confortabil acolo. Acesta este clientul proiectului Compania Neste iar stilul este inconfundabil scandinav.

Model pentru arhitectura modernă minimalistă

cerul albastru și arhitectura modernă

Arhitectură modernă și durabilitate

Există multe perspective în care se mișcă arhitectura modernă, dar o tendință nu poate fi deloc trecută cu vederea. Ideea este că conceptele arhitecturale viitoare ar trebui să fie cât mai durabile posibil. Robin Falck – un designer modern și artist în același timp, pare să creadă în asta.

Sustenabilitatea este în mod evident prioritatea sa numărul 1. În conformitate cu aceasta, el pare să efectueze experimente pentru a afla cum să obțină un confort maxim într-un spațiu minim. Deoarece „cabina Nolla” poate părea mică, dar în același timp devine una cu natura și răsfește persoana care locuiește acolo cu manopera de cea mai înaltă calitate. Deci te simți mult mai liber.

Este mai mult decât pare

arhitectura moderna pe un deal

Realism și arhitectură modernă

De fapt, am dori să lăsăm deschisă deocamdată întrebarea cât de realist este să trăiești într-un astfel de proiect de arhitectură modernă. Dar suntem bucuroși să vă prezentăm diferitele poziții și opinii. Una dintre laturile pozitive este șansa de a ne concentra asupra esențialului vieții și de a evita ceea ce este inutil. Exact asta trebuie să facă mulți oameni pentru a fi mai fericiți în viața de zi cu zi și, de asemenea, în timpul călătoriilor lor. Acest dispozitiv poate fi instalat practic oriunde. Rezistența și stabilitatea la intemperii sunt incluse în ciuda structurii cu aspect fin. În mod clar, cel mai puternic factor negativ este, desigur, spațiul restrâns. Dar nu toată lumea este de acord!

Deși coliba din lemn pare puțin înghesuit, pereții transparenți te fac să te simți conectat la împrejurimi și îi poți include ca spațiu de locuit. Aceasta nu este deloc o problemă, mai ales pe vreme caldă. Un alt dezavantaj este, desigur, în ciuda unei izolații bune, că vremea rece nu este potrivită pentru a trăi în mijlocul naturii.

Proiectanților moderni de arhitectură le place să se bazeze pe materiale de cea mai înaltă calitate

arhitectură modernă vedere frontală

Contexturi diferite pentru acest tip de arhitectură modernă

Mai presus de toate, acest tip de arhitectură modernă este destinat pentru diferite peisaje din natură. Datorită posibilității de a desface piese și a le remonta din nou, această colibă ​​poate fi adaptată la diverse terenuri, inclusiv complicate. Totuși, nici un astfel de proiect pentru un context urban nu ar fi exclus. Ceva de genul acesta ar putea câștiga spațiu de locuit suplimentar sau ar putea extinde curtea interioară. Unde ai prefera să trăiești? Vrei și tu să experimentezi într-o casă atât de mică și durabilă??

Pereții transparenți creează un sentiment de libertate și deschidere

vedere spre exterior arhitectura modernă

Cu o vedere ca aceasta, spațiul nu se simte înghesuit

idee de masă arhitecturală modernă

Elementele funcționale precum luminile au și ele o valoare decorativă

perspectiva arhitecturii moderne pe un lac

Ideile practice pentru congestie sunt de o importanță enormă 

pat minunat și vedere la lac arhitectura modernă

Arhitectură minimalistă și design interior inovator – utilizarea eficientă a suprafețelor peretelui

un pat minunat pentru a dormi în arhitectura modernă

O astfel de arhitectură modernă poate avea un efect deosebit de magic prin suprafețele oglinzii

arhitectura moderna o lampa frumoasa

Mulți oameni s-ar putea simți confortabil într-o astfel de ambianță

persoană în picioare arhitectură modernă

pat minunat și vedere la lac arhitectura modernă

arhitectura moderna o lampa frumoasa

O chicinetă a fost, de asemenea, integrată în interior

spațiu modern de depozitare a arhitecturii în colț

arhitectură modernă zonă de bucătărie excelentă

lac frumos și arhitectură modernă