Arhitecți celebri: procesul creativ al lui Zaha Hadid în picturile sale

Zaha Hadid ar fi împlinit 66 de ani pe 31 octombrie 2016. Din păcate, celebrul arhitect ne-a părăsit destul de devreme. Dar, prin munca ei, ea rămâne cu noi și, de asemenea, cu oamenii din generațiile următoare pentru o perioadă mai lungă de timp.

Are cu ocazia zilei ei de naștere Archidaily a publicat un mare articol despre modul în care procesul creativ al Zaha Hadid se reflectă în picturile și desenele sale. În ciuda întârzierii, am dori, de asemenea, să vă prezentăm acest material extraordinar.

Forme extraordinare și concepte futuriste au fost puse în practică datorită geniului Zaha Hadid

zaha hadid un mare arhitect

Zaha Hadid a devenit faimoasă la nivel internațional în primul rând datorită eforturilor sale pentru realizarea conceptelor arhitecturale originale și avangardiste. În acestea a putut reflecta stilul de viață modern. Opera sa se bazează pe numeroase studii topografice, care la rândul lor au fost ilustrate prin lucrări picturale fluide, flexibile și expresive.

Ei reușesc să reproducă dinamica vieții moderne și opera lui Zaha Hadid.

Inginerul arhitect și-a propus obiective ambițioase și s-a bucurat destul de mult de succes

faimosul arhitect zaha hadid

În memoria acestor celebri arhitecți, Archidaily a făcut o selecție a imaginilor lor. Prin aceasta se obține o imagine mai clară a procesului lor de creație. Ele au, de asemenea, o importanță esențială a istoriei artei. Acest lucru va crește probabil în timp și va ajuta mulți critici și părți interesate să înțeleagă mai bine filosofia din spatele arhitecturii secolelor XX și XXI.

Arhitecți renumiți – Exerciții în abstractizare

arhitecți celebri și minunile lor arhitecturale

Imaginația celebrului arhitect pur și simplu nu cunoaște limite

pozele lui zaha hadid sunt uimitoare

Pozele lui Zaha Hadid sunt studii arhitecturale și exerciții de abstractizare care privesc toate cele trei dimensiuni. Abordarea ei artistică reprezintă o viziune inovatoare asupra lumii. Limitările fizice ale designului sunt puse la îndoială și fundamentele creative ale operei sale devin evidente.

Arhitecți celebri – Inspirații timpurii de la Zaha Hadid

În cariera sa anterioară, Zaha Hadid a fost puternic influențată de artistul Kazimir Malevich. El i-a motivat să folosească culoarea ca instrument în cercetarea arhitecturală. Zara Hadid și-a realizat primele proiecte în anii ’80. Ele s-au bazat deja pe mulți ani fructuoși de discuții teoretice despre subiectul „proiectării arhitecturale”.

Unele dintre studiile picturale asupra subiectului arhitecturii care au apărut în acest deceniu au fost ulterior implementate practic în contextul unor proiecte de construcții mai mari.

Studii ale peisajului urban

Primele picturi ale lui Zaha Hadid sunt eseuri din domeniul cercetării urbane urbane. Acestea au subliniat planuri mai mari pentru conexiuni extinse în și între diferitele orașe.

Un exemplu celebru din această perioadă este tabloul „Vârful”. În aceasta, faimosul arhitect pictează un munte artificial lângă Hong Kong, care ar oferi locuitorilor evadare și relaxare din marele oraș.

„Vârful” ne amintește de angajamentul nostru social față de conservarea naturii și conservarea spațiilor verzi

una dintre cele mai faimoase poze ale celebrului arhitect

În „Lumea (89 de grade)” Hadid explorează diversele posibilități ale noilor tehnologii și influența acestora asupra designului arhitectural. Lucrarea este o compoziție abstractă care amintește foarte mult de o vedere prin satelit a pământului. Perspectiva a fost luată doar din unghiuri ascuțite, ceea ce a conferit vederii o dinamică puternică. Aspectul este parcurs de un orizont larg, curbat. Mișcarea sa este menită să reflecte schimbările constante ale stilului de viață contemporan.

Arhitecți celebri – „Lumea (89 de grade)”

pământul dintr-un punct de vedere diferit

Aceste studii grafice sunt în același timp o nouă versiune a peisajelor urbane existente. Acesta este și cazul lucrării „Grand Buildings Trafalgar Square”..

Aici sunt două idei inovatoare deosebit de importante. Pe de o parte, a fost inclus un podium public, care solicita revigorarea tradiției întâlnirilor publice pe stradă. În plus, clădirile cu terase publice pot fi văzute în pictură, care de la înălțime corespund multor repere urbane.

Ideile originale ale lui Zaha Hadid ne oferă posibilitatea de a explora conceptul urban al marilor metropole dintr-un punct de vedere diferit

clădirile din Piața Trafalgar

Concurență pentru extinderea Berlinului de Vest

Zaha Hadid a participat, de asemenea, la un concurs pentru extinderea Berlinului de Vest. Proiectul dvs. s-a numit „Victoria City Aerial” și se ocupă de un context urban care a fost organizat la diferite înălțimi. Arhitectul a dorit să reprezinte mai multe magazine și obiective culturale din această zonă.

Proiectul modern și inovator pentru Berlinul de Vest a inclus cea mai populară stradă comercială din capitala Germaniei – Kurfürstendamm

revigorați și reproiectați Berlinul de Vest

Proiectele lui Hadid se bazează pe forme neconvenționale și un design neobișnuit

proiectul de kurtfuerstendamm din Berlin

Într-un alt proiect, ea și-a pictat ideea de a extinde Hafenstrasse la Hamburg. A fost vorba despre crearea de spații într-o zonă urbană caracterizată printr-o ierarhie verticală a casei. Eseurile sale grafice oferă o serie de construcții continue cu terase care duc spre Elba.

Zaha Hadid a dezvoltat un stil complet nou de arhitectură

proiectul portului Hamburg servește ca o legătură cu râul

Zaha Hadid a fost, de asemenea, însărcinată să creeze o serie de eseuri picturale pentru expoziția despre avangarda rusă „Marea Utopie” la Muzeul Guggenheim din New York. Ea a realizat o interpretare a Turnului Tatlin, monumentul lui Vladimir Tatlin, creat pentru a treia internațională comunistă (1919 – 1920).

Formele se îmbină și creează un sentiment copleșitor în privitor

pictura celebrului arhitect hamburg

De asemenea, a experimentat recreeri ale unor pictori ruși precum Kazimir Malevich și alții. De la studenție până la ultimii ani de muncă, Zara Hadid a folosit pictura ca pregătire pentru munca ei de arhitect. Procedând astfel, ea a arătat că nu ar trebui să încetăm niciodată să experimentăm. Deși a pictat toată viața și a participat la expoziții, a refuzat să fie numită pictor. Ea a subliniat întotdeauna că această lucrare a fost doar o parte a proceselor sale de cercetare și planificare ca arhitect.

Arhitecți celebri – Zaha Hadid depășește limitele obișnuitului

conceptul stației de pompieri vitra

Imaginile lor unice au pus bazele pentru crearea de noi stiluri arhitecturale uluitoare

proiectele sunt aduse la viață

Ideile abstracte prind deja contur – Centrul Cultural Heydar Aliyev din Baku, Azerbaidjan

clădiri impunătoare în baku

Clădirea uimește prin formele sale flexibile care arată grațiosBen și seamănă cu valurile elegante ale apei

zaha hadid și capodoperele ei de arhitectură

zaha hadid și ideile ei inovatoare de arhitectură baku

centru cultural azerbaidjan în interior

La Beijing putem găsi încă o capodoperă ingenioasă a arhitectului

centrul Beijingului uimit

forme și figuri uimitoare realizate în China

forme flexibile uluitoare se îmbină între ele

Arhitecți celebri – sediul BMW din Leipzig

sediul bmw din leipzig

În acest turn din Hong Kong, pardoselile par a fi „pătate” unul pe altul

zaha hadid și binecunoscutele sale proiecte

Hong Kong și da minunatul turn minune

o arhitectură uimitoare care atrage turiștii

Arhitecți celebri – Un alt proiect de Zaha Hadid a fost realizat la Shanghai

Sky SOHO

shanhai sky soho

clădirile trăiesc pe străzi

un proiect ambițios, dar nu imposibil

Dongdaemun Design Plaza din Seul, Coreea de Sud

 Seul și clădirile impunătoare

minuni ale arhitecturii lumii noi

arhitectura lui zaha hadid în Seul