Oricine are un câine în propriile patru pereți știe problema. Fie că este pe canapea, fotoliu sau covor – părul câinelui se atașează peste tot și este greu de îndepărtat. Chiar dacă încercați să faceți față situației în fiecare zi, rareori reușiți să scăpați de tot părul. Cu toate acestea, există câteva mici ajutoare și mici sfaturi pe care le puteți folosi pentru a preveni complet problema, dar pentru a o reduce.

Cum să – îndepărtați părul câinelui cu instrumentele potrivite

Aspiratoarele normale nu au nicio șansă împotriva părului lipit pe mobilă sau covoare. Indiferent cât de puternică este puterea de aspirație, aceasta nu va avea succes. Motivul pentru aceasta constă în natura periilor de pe fiecare aspirator. Oricine este expus la probleme foarte păroase, în special pe covor, ar trebui, prin urmare, să solicite curățenie aspiratoare speciale pentru parul animalelor A cădea din nou pe. Acestea sunt concepute în așa fel încât aspiră în primul rând părul și scamele cu ajutorul unor perii speciale. Același principiu este folosit pentru îndepărtarea părului folosind perii de mână speciale. Acestea sunt create pentru a fi utilizate împotriva tuturor tipurilor de păr de animale, dar au dezavantajul major că nu este posibilă o curățare eficientă și care economisește timp. Pe de o parte, sunt foarte potrivite pentru îndepărtarea părului de pe canapea sau fotoliu, pe de altă parte, tot ceea ce depășește acest lucru consumă mult timp și uneori devorează câteva ore. Prin urmare, pentru o curățare pe suprafețe mari, puteți utiliza de obicei doar aspiratorul special pentru părul animalelor.

igiena aspiratorului de par de caine

În cazuri foarte dificile, în care nici aspirarea regulată nu mai ajută, mănușile cu gropițe pot ajuta. Acestea sunt de fapt destinate pieptănării câinelui. Cu toate acestea, datorită suprafeței de cauciuc, părul aderă foarte bine la mănușă. Astfel, chiar și părul de pe covoarele aspre poate fi îndepărtat cu puțin efort fizic. Curățarea covoarelor plate funcționează după aceeași idee. În locul mănușii, puteți utiliza un dispozitiv de extragere standard pentru geamuri și trageți-l peste podea cu o presiune ușoară.

Periați regulat părul câinelui

Cei care se pieptănă mai des se luptă mai rar cu părul

Faptul că părul se găsește în mod regulat pe îmbrăcăminte și mobilier este pur și simplu inevitabil. Cu toate acestea, merită să petreceți câteva minute pe zi cu îngrijirea câinelui. Dacă îți pieptenești câinele timp de cinci minute pe zi, vei putea vedea rezultatul cu ochii tăi într-un timp foarte scurt. Cu toate acestea, ar trebui să acordați atenție tipului de blană. Câinii cu blană lungă ar trebui să fie pieptănați în mod ideal cu un pieptene sau cu o perie cu peri largi, în timp ce un pieptene cu smulgere este potrivit pentru blana groasă. Părul firesc sau foarte scurt, pe de altă parte, este cel mai bine prelucrat cu piepteni sau perii cu dinți scurți. Pe lângă marele avantaj că câinele distribuie mai puțini păr prin casă, faci și ceva bun pentru el. Periajul sau pieptănarea regulată favorizează circulația sângelui în pielea prietenului tău cu patru picioare, îndepărtează murdăria și bavurile și împiedică întărirea părului.

igiena părului câinelui îngrijire adecvată

dormitor igiena parului cainelui

perie de câine rezolvarea problemelor perie aspirator