Dependența de telefonul mobil chiar există și se spune că este similară dependenței de alcool, droguri și jocuri de noroc. Desigur, nu vă afectează sănătatea, cum ar fi alcoolul, dar „toxicitatea” acestuia are un impact enorm asupra conștiinței și relațiilor umane. Cu toate avantajele tehnologiei, smartphone-ul dvs. nu ar trebui să fie singurul dvs. prieten și partener de conversație din această lume. Studiile arată că ne verificăm obsesiv telefoanele mobile de aproximativ 160 de ori pe zi. Majoritatea oamenilor petrec în medie 6 ore pe telefoanele lor. Pur și simplu nu ne putem abține. De ce este așa? De unde vine puterea invizibilă a acestei tehnologii? Există deja multe de citit și de discutat despre asta. O mulțime de teorii și explicații psihologice. Mai grav este că consecințele negative sunt evidente și adesea observate de noi toți.

Dependența de telefonie mobilă este în mod clar una dintre cele mai moderne dependențe ale timpului nostru 

dependența de telefonul mobil în rândul tinerilor

Efectele dependenței de telefonie mobilă sunt terifiante

  • Calitatea conversațiilor noastre se va deteriora.
  • Este la fel cu memoria noastră pe termen scurt.
  • Rezolvarea problemelor și concentrarea sunt, de asemenea, afectate.
  • Comportamentul nostru de somn este influențat negativ.
  • Mai multă negativitate, stres și mai puțină recuperare emoțională la copii mici și adolescenți.

  • Lipsa exercițiilor fizice duce la creșterea obezității.
  • Neliniștea interioară și depresia sunt din ce în ce mai des legate de aceasta.
  • Mișcările unilaterale provoacă dureri la nivelul gâtului și degetului mare.
  • Unul este constant sub stresul inconștient de a fi disponibil peste tot.

Dependența de telefonul tău mobil te face din ce în ce mai puțin liber și stresat 

lupta împotriva sfaturilor de dependență a telefonului mobil

Combateți dependența de telefonie mobilă și trăiți din nou o viață mai echilibrată

Iată șapte sfaturi pe care le puteți folosi pentru a vă depăși dependența de telefonul mobil, pentru a vă revendica locul în lumea reală și, eventual, chiar pentru a ieși fără un smartphone!

Luați o zi pe săptămână fără telefonul mobil

Alegeți o zi a săptămânii, de obicei sâmbătă și duminică, și lăsați telefonul deoparte. Gata, fă-o un obicei. Nu trebuie să fii întotdeauna disponibil.

În această zi, cel mai bine este să faci ceva în natură cu cei dragi sau singur

Combateți dependența de telefonie mobilă în natură

Folosiți o perioadă de încercare de 30 de zile pentru a vă reseta utilizarea telefonului

Acesta este probabil unul dintre cele mai utile moduri de a-ți rupe obiceiul de telefon mobil. Limitați utilizarea smartphone-ului dvs. la apeluri sau mesaje text ocazionale timp de o lună (nu sunt permise alte aplicații – chiar și hărți și fotografii). În acest fel, vă puteți reseta utilizarea telefonului și vă puteți concentra pe activități mai importante din viață.

Nu încărcați telefonul lângă pat

Cel mai bun mod de a sta departe de telefon este să evitați încărcarea acestuia în dormitor. Multe dintre efectele negative ale utilizării excesive (somn slab, comunicare afectată și intimitate) pot fi eliminate prin păstrarea telefonului mobil din dormitor.

În principiu, dispozitivele electronice nu își au locul în dormitor

Luptați împotriva dependenței de telefonie mobilă

Dezactivați notificările din aplicații

Pur și simplu apucați smartphone-ul pentru a verifica o altă notificare și se transformă într-un flux de știri cu derulare de o jumătate de oră. Știi și tu asta? Asta pentru că notificările sunt captivante și nici măcar nu observi cât de atras ești de ele. Dacă dezactivați notificările, nu veți fi tentați să verificați alta. Dacă vă este frică să nu pierdeți ceva important, opriți mai întâi sunetul.

Înlocuiți obiceiul rău cu unul bun

Dacă te plictisești și vrei să omori timpul, de ce să nu iei o carte în loc de telefon? Psihologii sfătuiesc să înlocuiască prostul obicei cu unul bun. Deci, acum, dacă sunteți la coadă sau aveți un minut gratuit, puteți citi câteva pagini ale autorului preferat în loc să derulați fluxul de știri de pe telefonul smartphone.

Nu neglija cărțile vechi bune!

lupta împotriva dependenței de telefon mobil citit carte

Faceți o detoxifiere în rețelele sociale în mod regulat

Rețelele sociale au cu siguranță și partea ei bună. Cu toate acestea, acestea sunt adesea o mare pierdere de timp și doar o copie palidă a comunicării reale față în față. Unele studii au arătat chiar că utilizarea excesivă a acestor mijloace media nu numai că creează dependență, dar poate duce și la sentimente de inferioritate și depresie. Așadar, încercați să faceți o pauză de detoxifiere din când în când și nu mergeți pe Insta sau pe Facebook. În schimb, ia-ți mai mult timp pentru oamenii care se confruntă cu adevărat cu tine.

Folosiți rețelele sociale cu înțelepciune și, mai presus de toate, cu moderație 

sfaturi de detoxifiere în rețelele sociale

Combateți dependența de telefonie mobilă prin atenție

Aveți grijă când utilizați smartphone-ul cât mai des posibil. Întrebați fiecare priză sau priviți telefonul. Sunt acestea cu adevărat necesare sau o faci doar din obișnuință? Un mic truc: mai ales atunci când nu aveți nevoie de telefonul mobil pentru afaceri sau de urgență, lăsați-l puțin mai departe și departe de vedere. Cum să te păcălești pozitiv. Dacă acest lucru devine un nou obicei, cu siguranță veți observa în timp că unitatea interioară a telefonului mobil a scăzut. Și cine știe, s-ar putea chiar să reușești să-ți depășești complet dependența de telefonul mobil și să te simți din nou complet relaxat.

Având în vedere acest lucru, ne ținem degetele încrucișate pentru dvs. și vă dorim mult succes!

Fii mai puternic decât dependența ta!

luptați împotriva trucurilor pentru dependența de telefoane mobile

Alungă-ți smartphone-ul din pat!

dependență de telefonul mobil tulburări de somn

Țineți copiii mici departe de telefoanele mobile cât mai mult posibil 

Combateți dependența de telefonie mobilă la copii

Nu lăsați telefonul smartphone să vă perturbe relația 

dependența de telefonul mobil pune în pericol relația

Utilizarea moderată a telefonului mobil vă va relaxa, de asemenea, corpul 

dependență de telefonul mobil durere la nivelul gâtului dependență de telefonul mobil pericol pentru sănătate dependență de telefonie mobilă comunicare dezordonată familie sfaturi pentru rezolvarea problemelor legate de dependența de telefon mobil reduce dependența de telefonie mobilă dependență de telefonul mobil problemă la nivel mondial