Oamenii scriu și citesc multe despre planta de aloe vera. Proprietățile lor sănătoase sunt raportate în special. Mulți bloggeri promit piele și păr mai bune după ce au folosit gelul pe bază de plante. În zilele noastre, tot mai mulți oameni își pregătesc propriile produse cosmetice naturale acasă. De asemenea, este modern și sănătos să mănânci sau să bei produse cu aloe vera. Desigur, îți poți face și propriul gel de aloe vera. Și chiar dacă efectul bun de aloe vera sună foarte tentant, ar trebui să știți câteva lucruri despre plantă în avans:

Este important de menționat că nu toate aloe sunt create egale. Există peste 300 de subspecii cunoscute ale acestei plante. Aloe Vera Barbadensis Miller este considerat a fi cel cu cele mai bune proprietăți de sănătate.

Efectul revigorant al aloe vera poate fi demonstrat atât intern cât și extern. Peste 200 de substanțe eficiente îngrijesc și răsfățează corpul. Unele dintre ingredientele active sunt vitalizante, altele detoxifiante. O gamă întreagă de substanțe bioactive se găsește în frunzele plantei, de la vitamina A la zinc.

Faceți gel de aloe vera și beneficiați de efectele incredibile de vindecare

Suc de aloe vera, gel, cremă hidratantă, săpun și pudră pudră

Povestea spune că până în Primul Război Mondial a existat aloe vera în aproape fiecare gospodărie din Germania. Planta a fost folosită pentru tăieturi sau arsuri. Planta nu s-a mai întors decât în ​​anii 1980 și în prezent este privită mai mult ca o plantă de interior.

Acordați atenție secvenței corecte atunci când faceți singur gel de aloe vera

efect aloe vera al pielii de aloe vera

Efect Aloe Vera – vindecare și întinerire

Planta de aloe vera își datorează proprietățile anti-îmbătrânire ingredientului activ acermannan. S-a dovedit din punct de vedere medical că acest ingredient activ regenerează celulele corpului și astfel le întinerește. În plus, sistemul imunitar al organismului este întărit și protejat de ingredientul activ. Întărirea sistemului imunitar prin preparate de aloe vera este, desigur, extrem de bună pentru un corp bolnav. Sucul de aloe vera are efect asupra metabolismului și astfel detoxifică organismul.

Aloe Vera Gel – arma miraculoasă pentru fiecare tip de piele

efectele de aloe vera fac ca tu săpun de aloe vera

Faceți singur gel de aloe vera

Pe cât de ușoară pare producția de gel de aloe vera, poate fi, de asemenea, periculoasă. Gelul de aloe vera face frunzele plantei să arate atât de plinute. Cu cât frunza este mai suculentă, cu atât găsim mai mult gel în ea. Ar trebui să fii extrem de atent și să știi că frunzele culese trebuie spălate cu atenție. Coaja conține o toxină numită aloină. Ar trebui îndepărtat cât mai complet posibil înainte de consum!

Iată cum vă puteți face singur gelul de aloe vera:

Deci, mai întâi tăiați frunzele dorite și tăiați-le în jumătate. Dacă frunzele sunt prea mari, tăiați-le din nou! Puneți bucățile în apă timp de aproximativ 30 de minute. După acest timp îndepărtați cu atenție marginile! Apoi curățați scoarța cu un cojitor de cartofi și spălați din nou gelul în apă curată. Acum aveți baza pentru produse cosmetice și mâncare și băuturi sănătoase.

Cu cât frunza de aloe vera este mai plină, cu atât vei găsi mai mult gel de aloe vera în ea

efectele de aloe vera mănâncă aloe vera

O oază hidratantă numită aloe vera

efect de aloe vera par de piele aloe vera

Gelul de Aloe Vera îngrijește și protejează pielea și părul

Planta de aloe vera are multe ingrediente active sănătoase. Printre acestea se găsesc calciu vital, magneziu, potasiu, zinc și chiar întreaga gamă de vitamine. Gelul de aloe vera funcționează perfect împotriva pielii și părului uscat.

Dacă îți îngrijești în mod regulat părul și pielea cu măști de aloe vera, vei observa în curând că pielea ta arată mult mai tânără și că părul îți recapătă strălucirea și calitatea. Iată câteva rețete simple și foarte sănătoase pentru a-ți crea propria mască de față sau tratament pentru păr:

Desigur, gelul de aloe vera completează și produsele cosmetice de casă 

magazin cu efect de aloe vera cosmetice aloe vera

Gelul de aloe vera este potrivit pentru orice tip de piele

efect aloe vera aloe vera piele ochi

Mască de față pentru pielea strălucitoare: Amestecați aceleași cantități de gel de aloe vera, miere de flori organice și ulei de cocos! Aplică un strat subțire pe piele și în curând vei vedea schimbarea pozitivă pentru tine.

Mască de față pentru tenul uscat: 1 lingură ulei de măsline, 1 lingură gel de aloe vera, 1 linguriță miere. Urmați pașii de mai sus!

Mască de față pentru tenul gras: 1 lingură iaurt natural, 1 lingură gel de aloe vera, 1 linguriță suc de lămâie. Urmați pașii de mai sus!

Tratament vitalizant al părului: Se amestecă 1 lingură de ulei de măsline virgin în aproximativ 100 ml de gel de aloe vera! Aplicați pasta pe păr și înfășurați un prosop în jurul capului. Se spală normal după o oră.

Puteți adăuga câteva picături din uleiul preferat de aromă pe mască!

Aduceți-vă părul la viață, aplicând în mod regulat un balsam cu gel de aloe vera 

efect de aloe vera gel de aloe vera spală părul

Părul prinde din nou viață și este atât de ușor de pieptănat 

efect aloe vera aloe vera gel pieptene păr

Bea sau mănâncă aloe vera

Dintre cei 22 de aminoacizi cunoscuți de noi, găsim 20 doar într-o frunză de aloe vera. Participă la multe procese metabolice importante pentru viața noastră. Corpul nostru nu poate produce unii aminoacizi de la sine. Din acest motiv, este indicat să ne completăm dieta cu produse de aloe vera. Se spune că dacă bei un pahar de suc de aloe vera de trei ori pe zi, te faci bine și promovezi frumusețea și sănătatea.

Aportul regulat de suc de aloe vera trezește apărarea organismului 

efectele de aloe vera mănâncă aloe vera

Gelul de aloe vera detoxifică și revitalizează celulele corpului 

efecte aloe vera aloe vera mănâncă slăbire

Depozitați corect gelul de aloe vera și faceți-l să dureze mai mult

Gelul de aloe vera rămâne proaspăt până la 24 de ore la temperatura camerei. Dar dacă doriți să beneficiați de gel puțin mai mult, puneți-l în frigider. Utilizați recipiente etanșe și protejați gelul de lumină.

O alternativă foarte convenabilă și practică este umplerea gelului de aloe vera în forme de cuburi de gheață. Așadar, puteți folosi întotdeauna o parte din acestea în porțiuni.

Amestecă gelul de aloe vera cu miere și ulei de cocos și răsfăță-ți pielea și părul 

efect de aloe vera faceți crema de aloe vera chiar dumneavoastră

Faceți-vă propriile creme de față sau măști, încercați să le folosiți cât mai repede posibil.

Gelul de aloe vera nu poate fi utilizat doar pentru pielea feței sau părul. Pe lângă faptul că este blând și hrănitor, gelul de aloe vera are și proprietăți regenerante și vindecătoare. Combate cu ușurință psoriazisul sau eczemele.

Din nou, gelul de aloe vera ajută împotriva mătreții și iritarea pielii 

efect de aloe vera gel de aloe vera crește părul

Proprietățile antiseptice și calmante promit, de asemenea, gingii sănătoase. Puteți amesteca gelul cu ulei de cocos și îl puteți folosi în loc de pastă de dinți.

Nu în ultimul rând, am dori să adăugăm că acest elixir sănătos poate fi utilizat și preventiv și curativ la animalele de companie.

Prudență! Aloe vera completează terapiile conservatoare, nu le înlocuiește!

Dacă este păstrat într-un loc răcoros și protejat de lumină, gelul de aloe vera poate dura puțin mai mult 

efect de aloe vera face gelul de aloe vera singur 2

Colectează gelul de aloe vera vindecător și păstrează-l bine 

efectul de aloe vera face ca gelul de aloe vera să fie singur produsele cosmetice

Completați sticlele curate și utilizați-le în câteva zile 

efectul de aloe vera face tu uleiul de aloe vera

efect aloe vera ulei de piele aloe vera