Cola este nesănătoasă? Ei bine, nu putem contrazice această afirmație. Cu toate acestea, dușul maro și dulce are încă multe proprietăți utile de care puteți beneficia atât în ​​gospodărie, cât și în viața de zi cu zi. Ce ar trebui să fie? Aparent din cauza ingredientelor speciale ale băuturii răcoritoare de renume mondial – mai presus de toate acidul fosforic și acidul carbonic. Mai jos sunt cele 10 preferate ale noastre când vine vorba de hacks de viață cu cola. Aruncați o privire la toate și încercați-le pe cele de care aveți nevoie chiar acum, dacă doriți. Acest lucru nu numai că vă economisește foarte mulți bani și timp, dar face și ceva bun pentru mediu. Pentru că în majoritatea cazurilor nu veți folosi clubul chimic.

Dacă nu îți place prea mult să bei cola sau dacă se prăbușește, profită de următoarele hacks de viață! 

Scapă de insecte cu cola

Sfat suplimentar: Asigurați-vă că preferați versiunea zaharată a băuturii și nu cea care are înlocuitori de zahăr. Acest lucru nu este complet filtrat de către stațiile de tratare a apei.

Curățarea ochelarilor

Curățarea paharelor cu coca cola

În funcție de cadru, ar trebui să fii mai atent. În principiu, se aplică următoarele: ochelarii sunt generoși umeziți cu cola și lăsați să stea câteva minute. Apoi clătiți cu multă apă și curățați cu o cârpă fără scame. Arată strălucitor și extrem de transparent imediat după aceea.

Îndepărtați guma de mestecat

Scoateți guma de mestecat din pantofi cu cola

Știm cu toții problema. Fie lucrurile enervante rămân pe tălpile pantofilor tăi atunci când mergi la plimbare, sau mai rău – ți se lipesc de păr. Se întâmplă foarte des copiilor în special. În loc să alergi la coafor, poți încerca Cola în prealabil. Înmuiați părul afectat în băutură câteva minute sau vărsați talpa pantofului cu el. După aceea, guma de mestecat poate fi de obicei îndepărtată cu ușurință.

Toaletă curată

curatarea toaletei cu cola

Bineînțeles că există produse de curățat toaletă din abundență. Majoritatea sunt destul de agresivi și dăunători mediului. Dacă vasul tău de toaletă este murdar sau calcificat doar ușor sau moderat, ar fi mai bine să folosești remedii casnice alternative și hacks de viață pentru a-l curăța. Una dintre ele este din nou cola. Puteți pur și simplu să agitați o sticlă mare din ea și să o lăsați să acționeze peste noapte. A doua zi, pur și simplu apăsați butonul de toaletă și folosiți peria de toaletă pentru a vă ajuta. O altă metodă constă în amestecarea unui litru de Coca Cola cu două pachete de praf de copt sau bicarbonat de sodiu și turnarea în toaletă. Programați ceva timp pentru a intra din nou în vigoare și clătiți. Solul de var și urină pur și simplu nu are nicio șansă.

pentru a îndepărta petele

eliminați petele de viață cu cola

Dioxidul de carbon și fosforul conținut în duș ajută, de asemenea, la îndepărtarea petelor încăpățânate de pe textile. Înainte de spălare, puteți umezi petele cu cola și le puteți lăsa o vreme, dar fără a le usca. După aceea, spălați-le în mașina de spălat ca de obicei. În majoritatea cazurilor, petele ar trebui să dispară. Unii fani Life Hacks recomandă, de asemenea, adăugarea unui pic de cola la detergentul lichid. Doar încercați.

Curățați vasul ars

curățați alimentele arse cu cola life hacks

Unele oale pur și simplu nu merg în mașina de spălat vase. Sau acestea sunt atât de arse încât niciun program de spălare nu le poate face să strălucească din nou. În astfel de cazuri, luați cola la îndemână și utilizați-l ca un detergent alternativ. Funcționează cel mai bine dacă turnați o sticlă de cola în oală sau tigaie și o încălziți ușor. Lăsați lichidul să fiarbă ușor timp de aproximativ 15 minute și apoi clătiți vasele cu apă. Mâncarea arsă ar trebui să dispară deja. Dacă este necesar, puteți repeta procesul.

Asigurați curățarea plăcilor

gresie de baie curată cu cola

Plăcile calcifiate din baie sau din bucătărie și mai ales îmbinările lor pot fi, de asemenea, curățate perfect cu Cola. Umeziți plăcile cu generozitate cu ea și folosiți o periuță de dinți și o cârpă pentru a curăța totul frumos. Puteți adăuga niște bicarbonat de sodiu, dar aveți grijă. Deoarece cele două substanțe reacționează foarte activ între ele și pot spuma mult.

spala parul

spălarea vieții părului hacks cu cola

Este un sfat privilegiat în îngrijirea alternativă a părului pe care puțini îl cunosc. Cu toate acestea, mulți bloggeri jură faptul că părul este mult mai fin și mai strălucitor după ce îl spală cu cola. Pur și simplu folosiți dușul dulce în loc de șampon și uscați-vă părul ca de obicei, fără îngrijire suplimentară a părului. complet!

Coacerea cu Cola

Coaceți tortul de ciocolată cu cola

Cola se potrivește perfect cu ciocolata, mai ales în prăjituri și briose. Oferă deserturilor auto-coapte o notă inconfundabilă și un gust minunat. Dacă coaceți cu el, ar trebui să adăugați mult mai puțin bicarbonat sau bicarbonat de sodiu, deoarece cea mai mare parte a dioxidului de carbon din băutură își face treaba..

Scapă de insecte

Ucideți afidele cu cola

Puteți alunga afide și melci cu cola. Multe insecte mici nu suferă de ingredientele băuturii și chiar pot muri din cauza ei. Pur și simplu stropiți cu cola zonele afectate ale plantelor. Puteți adăuga chiar și puțină apă cu săpun pentru a spori efectul. Și dacă doriți să țineți viespile sau zboară, puneți câteva cola într-o ceașcă și așezați-o pe celălalt capăt al mesei. Dăunătorii se simt atrași magic de el și cu siguranță vă vor lăsa în pace o vreme.

Fă-ți singur gheață

Faceți-vă înghețată slush cu cola

Copiii adoră înghețata slush, dar și adulții, nu? Dacă doriți să vă bucurați de o variantă răcoritoare de slush cu cofeină, o puteți prepara cu ușurință cu Coca Cola. Pentru a face acest lucru, puneți o sticlă întreagă de Cola în congelator timp de aproximativ 3 ore. Apoi scoateți-l și deschideți-l rapid și scurt. Închideți din nou sticla la fel de repede. În acest fel, acidul carbonic a dispărut. Acum întoarceți sticla cu susul în jos și scuturați-o de câteva ori. Deschideți sticla și puneți gheața cola fină într-o cană. Acum este timpul să puneți un paie, să vă întindeți pe balcon sau în grădină și să vă bucurați!

Iată și mai multe Life Hacks cu Cola de care să te minuni și să încerci: 

Mâncarea la grătar este marinată super delicioasă cu cola 

Pregătiți carnea cu cola

O cutie de conserve din băutură poate fi transformată rapid într-un super mini-grătar pentru cârnați 

life hacks coca cola mini grill

Cola este, de asemenea, ideală pentru fertilizare și compost

bătăile de viață se fertilizează cu plante cola

Scurgere înfundată? Folosește cola doar pentru a ajuta! 

curățarea chiuvetei cu coca cola

Hacks-urile de viață cu Coca Cola sunt cu adevărat amuzante și, mai presus de toate, practice

viața hacks cu coca cola