Εάν είστε κουρέας που θέλει να ανοίξει ένα κουρείο, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μια μάρκα που θα προσελκύσει πελάτες. Ο σωστός σχεδιασμός κουρείου μπορεί να ανεβάσει την επιχείρησή σας στο επόμενο επίπεδο και να δημιουργήσει την τέλεια εμπειρία πελάτη. Όταν εκτελείται σωστά, η αισθητική του καταστήματός σας θα πρέπει να κάνει τους πελάτες να αισθάνονται χαλαροί, ευπρόσδεκτοι και ακόμη και ενθουσιασμένοι για το κούρεμά τους.

Από το στυλ διακόσμησης έως τις καρέκλες και τον φωτισμό μέχρι τα χρώματα και τη διακόσμηση των τοίχων, υπάρχουν πολλά vintage και μοντέρνα σχέδια κουρείων που πρέπει να λάβετε υπόψη. Ορισμένες ιδέες εσωτερικού σχεδιασμού ταιριάζουν καλύτερα σε μικρά κουρεία όπου πρέπει να συνδυάσετε τη λειτουργικότητα με το στυλ, ενώ άλλες διατάξεις καταστημάτων απαιτούν μεγάλο χώρο για να αναπτύξετε πλήρως τις δημιουργικές σας ιδέες.

Είτε θέλετε απλή και δροσερή είτε κομψή και πολυτελή διακόσμηση, το κουρείο σας θα πρέπει να συμπληρώνει το στυλ σας και να αντικατοπτρίζει τους τύπους πελατών που θέλετε να προσελκύσετε. Για να εμπνεύσουμε την αναζήτησή σας, έχουμε συγκεντρώσει τις καλύτερες ιδέες σχεδιασμού κουρείων για εξερεύνηση. Ελέγξτε αυτά τα εκπληκτικά μοντέρνα εσωτερικά σχέδια κουρείου για να βρείτε παραδείγματα διατάξεων, χρωμάτων, φωτισμού και διακοσμήσεων που θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της ικανοποίησης του πελάτη.

Ιδέες εσωτερικού σχεδιασμού κουρείου

Ιδέες εσωτερικού σχεδιασμού κουρείου

Διακόσμηση στυλ

Υπάρχουν άπειρες επιλογές όταν πρόκειται για πιθανά σχέδια κουρείων. Ο πιο εμβληματικός σχεδιασμός κουρείου που απεικονίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι διαθέτει χρωμιωμένες υδραυλικές καρέκλες, ένα πάτωμα σκακιέρας και τον κλασικό στύλο κουρείου με κόκκινες, λευκές και μπλε ρίγες.

Ένας κουρέας που σκοπεύει να προσφέρει μια παλιομοδίτικη εμπειρία κουρείου θα πρέπει να το ενημερώσει για τις σχεδιαστικές του επιλογές. Θα μπορούσατε να σχεδιάσετε το κατάστημά σας για να είναι ένα αντίγραφο του κλασικού στυλ. Αν θέλετε να παρέχετε παλιομοδίτικες υπηρεσίες αλλά να ενημερώσετε ελαφρώς τη διακόσμηση, συνδυάστε παραδοσιακά και μοντέρνα στοιχεία για να δημιουργήσετε μια ισορροπημένη ατμόσφαιρα.

Μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό κουρείου

Τα κουρεία μπορούν επίσης να δημιουργήσουν εντελώς προσαρμοσμένα θέματα κουρείου που θα αυξήσουν την εμπειρία του πελάτη. Ένα κουρείο που ειδικεύεται στην περιποίηση της γενειάδας μπορεί να στηριχτεί σε ρουστίκ οικοδομικά υλικά που μπορούν να ντυθούν με ειρωνικό στυλ hipster. Ένα κουρείο που απευθύνεται σε επαγγελματίες και πελάτες υψηλού επιπέδου μπορεί να είναι κομψό και μοντέρνο. Μια εκ των προτέρων επένδυση κατά το άνοιγμα του κουρείου σας μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της πιθανότητας επιτυχίας της επιχείρησής σας.

Τελικά, είναι σημαντικό για τα κουρεία να επιλέξουν διακόσμηση που υποστηρίζει τα είδη των υπηρεσιών που θα παρέχουν. Πολλά από τα καλύτερα κουρεία στο Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι, το Λας Βέγκας, το Χιούστον και την Ατλάντα έχουν δημιουργήσει ένα μοναδικό εσωτερικό σχεδιασμό και ατμόσφαιρα που χρησιμεύει επίσης ως εργαλείο μάρκετινγκ για την προσέλκυση νέων πελατών.

Παραδοσιακό Vintage Barber Shop Design

Χρώμα τοίχου και διακόσμηση

Όταν ένας κουρέας έχει προσαρμοστεί στο στυλ διακόσμησης, θα πρέπει να επιλέξει χρώματα τοίχων και διακοσμητικά στοιχεία που συμπληρώνουν αυτό το σχέδιο. Κάθε πτυχή του δωματίου, από την παλέτα χρωμάτων έως κάθε έπιπλο, βασίζεται στο θέμα και συνεχίζει να συμβάλλει στη μελλοντική εμπειρία πελατών.

Διακόσμηση τοίχου κουρείου

Οι τοίχοι είναι ο καμβάς πάνω στον οποίο είναι χτισμένο το υπόλοιπο ντεκόρ. Τα χρώματα και τα υλικά των τοίχων πρέπει να επιλέγονται με αυτό κατά νου. Ένα κουρείο με ρουστίκ θέμα μπορεί να διαθέτει τοίχο με ξύλινη επένδυση, ενώ ένα με πιο βιομηχανικό μοντέρνο σχεδιασμό μπορεί να έχει εκτεθειμένους τοίχους από σκυρόδεμα. Ένα πολυτελές κουρείο ανδρικό εμπνευσμένο από κλαμπ μπορεί να διαθέτει σκούρο ναυτικό ή δασικό πράσινο χρώμα ή ταπετσαρία με λεπτό μοτίβο.

Διακόσμηση τοίχου κουρείου

Καρέκλες κουρέων

Το πιο σημαντικό μέρος της εμπειρίας των πελατών συμβαίνει στην καρέκλα κουρείου, καθιστώντας τους τύπους καρεκλών που αποκτούν αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού ενός κουρείου. Όπως κάθε επαγγελματίας, είναι ζωτικής σημασίας να επενδύσετε σε ποιοτικά εργαλεία κουρείας. Πρώτα απ ‘όλα, μια καρέκλα κουρείου πρέπει να είναι άνετη τόσο για τον πελάτη όσο και για τον στυλίστα. Οι καρέκλες τυπικά διαθέτουν υδραυλικά έτσι ώστε ο στιλίστας να μπορεί να το προσαρμόσει στο ύψος που τους δίνει την καλύτερη γωνία κοπής μαλλιών. Αν σκοπεύετε να προσφέρετε ξυριστικά ξυραφιών με ζεστή πετσέτα ή υπηρεσίες περιποίησης γενειάδων, θα θέλετε καρέκλες που ακουμπάνε προς τα πίσω.

Καρέκλες κουρείου

Οι καρέκλες κουρείων διατίθενται σε ποικιλία διαφορετικών στυλ διακόσμησης. Τα κουρεία θα πρέπει να ερευνήσουν αξιόπιστες μάρκες και στη συνέχεια να αναζητήσουν ένα στυλ που ταιριάζει στο σχέδιο και το χώρο σας. Οι καρέκλες κουρείου για μοντέρνο στυλ σχεδιασμού θα είναι κομψές και χαμηλού προφίλ και μπορούν συχνά να βρεθούν σε υλικά όπως χρώμιο και μαύρο βινύλιο. Οι δημοφιλείς συνδυασμοί χρωμάτων είναι μαύρο και χρυσό, κόκκινο και άσπρο, μαύρο και ασημί και σκούρο καφέ και μαύρισμα, αλλά μπορείτε να προσαρμόσετε την καρέκλα σας ώστε να ταιριάζει στις προτιμήσεις σας.

Μια καρέκλα κουρείου σε ένα πολυτελές σαλόνι με έμπνευση ανδρικών συλλόγων είναι συνήθως πιο εξωφρενικά γεμάτη και άνετη για μια πολυτελή εμπειρία.

Barber Chair

Barber Pole

Οι πόλοι κουρείων είναι αναμφισβήτητα το πιο εικονικό στοιχείο στο σχεδιασμό κουρείων. Η χρήση τους χρονολογείται επίσης όταν οι κουρείς έκαναν ιατρικές διαδικασίες εκτός από το να κουρεύουν και να περιποιούνται τα μαλλιά του προσώπου. Το αρχικό σχέδιο χρωμάτων ενός στύλου κουρέα που χρησιμοποιείται για να αντιπροσωπεύει το αίμα (κόκκινο), τους επιδέσμους (λευκό) και τις φλέβες (μπλε).

Barber Pole

Δεδομένου ότι οι κουρείς δεν τείνουν να διπλασιάζονται ως θεραπευτές αυτές τις μέρες, η αρχική έννοια πίσω από τον στύλο του κουρέα είναι ξεπερασμένη. Ωστόσο, πολλά κουρεία εξακολουθούν να τα διαθέτουν, επειδή είναι ένα τόσο αναγνωρίσιμο σύμβολο και μπορούν να τραβήξουν την προσοχή των δυνητικών πελατών..

Αλλά αν ένας κουρέας ήθελε να ξεχωρίσει το μαγαζί τους, θα μπορούσαν να κάνουν τη δική τους στροφή σε αυτό το κλασικό χαρακτηριστικό, αλλάζοντας τα χρώματα για να ταιριάζουν με το επιλεγμένο χρωματικό τους σχέδιο. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τα δομικά υλικά για να συντονιστείτε με το στυλ σχεδιασμού. Ένα πιο μοντέρνο κουρείο μπορεί να έχει έναν κομψό στύλο με χρωμιωμένες άκρες, ενώ ένα πιο ρουστίκ κατάστημα μπορεί να διαθέτει έναν ταλαιπωρημένο βαμμένο ξύλο.

Barber Shop Pole Design

Σήμανση στο μπροστινό μέρος

Το σημάδι σας είναι συχνά η πρώτη εντύπωση που παίρνει ένας πελάτης για την επιχείρησή σας. Παρόλο που είναι μόνο ένα μικρό στοιχείο της διακόσμησής σας, θα πρέπει να χρησιμεύσει ως ισχυρή αναπαράσταση της μάρκας σας. Όλα από τη διάταξη έως τη γραμματοσειρά έως το λογότυπο πρέπει να είναι προσεκτικά σχεδιασμένα και αντιπροσωπευτικά της διακόσμησής σας.

Σήμανση κουρείου στο μπροστινό μέρος

Ένα παλιομοδίτικο κουρείο μπορεί να φέρει μια πινακίδα εμπνευσμένη από vintage, ενώ ένα κουρείο αστικών κομμωτηρίου μπορεί να έχει μια πινακίδα εμπνευσμένη από γκράφιτι. Ένα κουρείο που προσφέρει περιποίηση γενειάδας μπορεί επίσης να ενσωματώσει μια γραφική εικόνα ενός γενειοφόρου άνδρα στο λογότυπό τους. Αυτά είναι όλα υπέροχα παραδείγματα τρόπων με τους οποίους το σημάδι σας μπορεί να βελτιώσει τη διακόσμηση του κουρείου.

Ιδέες μπροστά από το κουρείο

Παρκέ

Υπάρχουν δύο βασικοί παράγοντες που πρέπει να έχουν κατά νου οι κουρείς όταν επιλέγουν δάπεδα για το κατάστημά τους: η λειτουργικότητα και το στυλ. Τα πατώματα του κουρείου πρέπει να σκουπίζονται πολλές φορές την ημέρα για να καθαρίσουν τα μαλλιά και τα μουστάκια που έχουν πέσει κατά τη διάρκεια του κουρέματος και της περιποίησης των μαλλιών στο πρόσωπο. Επομένως, ένα δάπεδο με μοκέτα δεν θα είχε νόημα.

Δάπεδα κουρείων

Υπάρχει μια ποικιλία τύπων δαπέδων που λειτουργούν σε κουρείο. Ένας κουρέας που προσπαθεί να μιμηθεί ένα κλασικό στυλ κουρείου μπορεί να επιλέξει ένα κλασικό ασπρόμαυρο επιλεγμένο πλακάκι ή δάπεδο από λινέλαιο. Ένα κουρείο με ρουστίκ διακόσμηση, από την άλλη πλευρά, μπορεί να διαθέτει ένα κατασκευασμένο ξύλινο πάτωμα. Το κατασκευασμένο σκληρό ξύλο είναι πιο ανθεκτικό από το αυθεντικό σκληρό ξύλο και θα διαρκέσει περισσότερο σε μια περιοχή με μεγάλη εμπορία, όπως ένα πάτωμα κουρείου.

Κομμωτήριο Πατώματα

Δημιουργήστε έναν άνετο χώρο αναμονής

Πριν ο πελάτης φτάσει στην καρέκλα του κουρέα, πιθανότατα θα χρειαστεί να καθίσει στην αίθουσα αναμονής για τουλάχιστον λίγα λεπτά. Η σωστή διακόσμηση της αίθουσας αναμονής μπορεί να βοηθήσει στον καθορισμό του τόνου για το υπόλοιπο της επίσκεψης, βοηθώντας τον πελάτη να μπει στη σωστή νοητική νοοτροπία για να απολαύσει πλήρως την εμπειρία.

Διακόσμηση χώρου αναμονής κουρείου

Κάθε πτυχή του χώρου αναμονής μπορεί να συμβάλει στη συνολική εμπειρία. Όταν οι κουρείς προσπαθούν να δημιουργήσουν μια χαλαρωτική εμπειρία στο σπα, η αίθουσα αναμονής πρέπει να διαθέτει άνετες καρέκλες και απαλή μουσική. Εν τω μεταξύ, ένα κομμωτήριο που απευθύνεται σε επαγγελματίες των επιχειρήσεων μπορεί να διαθέτει οικονομικά περιοδικά για τους πελάτες να περιηγούνται όσο περιμένουν.

Καναπές Cool Barberry Shop Waiting Area

Φωτισμός κουρείου

Ο σωστός φωτισμός είναι σημαντικός για τη διακόσμηση της διακόσμησης του κουρείου, αλλά πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη λειτουργικά στοιχεία. Ο κουρέας πρέπει να είναι σε θέση να δει τι κάνει ώστε να μπορεί να προσφέρει το καλύτερο δυνατό κούρεμα ή ξύρισμα. Ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί η τέλεια ισορροπία στιλ και φόρμας είναι να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία πηγών φωτισμού σε όλο το κατάστημα.

Φώτα κουρείου

Τα φώτα του κουρείου σας μπορούν να αντανακλούν ένα μοντέρνο, βιομηχανικό, παλιό ή ρουστίκ στιλ, αλλά η διακόσμηση θα πρέπει να ταιριάζει με τη γενική ατμόσφαιρα του καταστήματος και της διάταξής σας. Όταν ρυθμίζετε τον φωτισμό σε ένα κουρείο, είναι καλύτερο να συνδυάσετε φωτεινότερο φωτισμό από πάνω με πιο ζεστά φώτα γύρω από τους καθρέφτες. Το έντονο φως πάνω από το κεφάλι επιτρέπει άφθονη ορατότητα, ενώ τα θερμότερα φώτα κοντά στο πρόσωπο του πελάτη είναι κολακευτικά και χτίζουν αυτοπεποίθηση.

Φωτισμός κουρείου

Ρεσεψιόν και οθόνες προϊόντων

Ένα κούρεμα ή ένα ξύρισμα είναι μόνο ένα μέρος της εμπειρίας του κουρείου. Η πώληση προϊόντων περιποίησης μαλλιών μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία των πελατών επιτρέποντάς τους να διατηρήσουν καλύτερα το στυλ τους μεταξύ των συνεδριών. Μπορεί επίσης να προσφέρει μια σημαντική ροή εσόδων για κουρεία.

Ρεσεψιόν Barber Shop

Τα προϊόντα τείνουν να έχουν τον ισχυρότερο οπτικό αντίκτυπο όταν τοποθετούνται σε ειδικά σχεδιασμένα ανεξάρτητα εξαρτήματα ή σε τοίχους. Η διατήρησή τους κοντά στη ρεσεψιόν επιτρέπει επίσης μια επιπλέον ευκαιρία να προτείνετε προϊόντα στους πελάτες κατά το check out. Τα κουρεία θα πρέπει να κάνουν την έρευνά τους για την ψυχολογία πίσω από τη διάταξη λιανικής πώλησης καθώς συνδυάζουν το σχέδιο του καταστήματός τους.

Παραδοσιακή Περιοχή Παραδοσιακού Κουρείου

Δημιουργήστε μια περιοχή μπαρ

Ένας τρόπος με τον οποίο τα κουρεία ενισχύουν την παραδοσιακή εμπειρία είναι να φέρνουν λιβάνες. Λεπτομέρειες όπως αυτό ανεβάζουν ένα ταξίδι κουρείου από ένα συνηθισμένο έργο σε μια ξεχωριστή εμπειρία. Εάν ένας κουρέας προσπαθήσει να πάρει τις κατάλληλες άδειες για να σερβίρει αλκοόλ στο κατάστημά του, θα πρέπει να κάνει το επιπλέον βήμα για να διασφαλίσει ότι τα ποτά που σερβίρονται θα ενισχύσουν την εμπειρία.

Φτιάξτε ένα μπαρ στο κουρείο σας

Εάν ένα κουρείο διαθέτει διακόσμηση εμπνευσμένη από art deco, θα ήταν διασκεδαστικό να σερβίρετε ποτά κατάλληλα για την εποχή από έναν μυστικό χώρο εμπνευσμένου από το speakeasy μπαρ. Ένα απλό κουρείο που διαθέτει αθλητικά παιχνίδια στις οθόνες της τηλεόρασης από την άλλη πλευρά μπορεί να σερβίρει μπύρα στη βρύση.

Barber Shop Bar

Επωνυμία

Στην τρέχουσα εποχή, ο εσωτερικός σχεδιασμός και η διακόσμηση δεν πρέπει να επικεντρώνονται μόνο σε έναν φυσικό χώρο. Η επιλογή της διακόσμησης ενός κουρέα θα πρέπει επίσης να συνδέεται με τη μάρκα τους.

Το branding είναι ο τρόπος με τον οποίο μια επιχείρηση καθιερώνει την ταυτότητά της τόσο στο έντυπο όσο και στο ψηφιακό μάρκετινγκ. Η επωνυμία αποτελείται από ένα συνδυασμό λογότυπου, γραμματοσειράς, συνδυασμού χρωμάτων και προσωπικών μηνυμάτων που μπορούν να βρεθούν σε ιστότοπους μιας επιχείρησης, επαγγελματικές κάρτες, εικονίδια κοινωνικών μέσων και πολλά άλλα. Εάν ένα κουρείο κάνει τα δικά του προϊόντα για πώληση, οι ετικέτες του θα πρέπει επίσης να είναι συνεπείς με το θέμα της μάρκας.

Μάρκα κουρείων

Η καλή επωνυμία κουρείων θα πρέπει να είναι συνεκτική με το στυλ εσωτερικής διακόσμησης ενός κουρείου. Ένα μοντέρνο, πολυτελές κουρείο θα μπορούσε να επιλέξει γυαλιστερό χαρτόνι υψηλής ποιότητας και κομψά στοιχεία μοντέρνου σχεδιασμού, ενώ ένα κλασικό κουρείο μπορεί να χρησιμοποιεί vintage γραμματοσειρές και στοιχεία στη μάρκα τους..

Καλύτερες ιδέες σχεδιασμού κουρείου

Καλή φυσική διάταξη εστιασμένη στα βασικά

Ανεξάρτητα από το στυλ διακόσμησης που επιλέγει ένας ιδιοκτήτης κουρείου, υπάρχουν ορισμένα βασικά στοιχεία σχεδιασμού που πρέπει να έχετε κατά νου. Ακόμα και το πιο δημιουργικό θέμα διακόσμησης θα πρέπει να είναι λειτουργικό και φιλικό προς το χρήστη ή θα μειώσει την παραγωγικότητα του κουρέα και την εμπειρία του πελάτη.

Διάταξη κουρείου

Για παράδειγμα, η ρεσεψιόν πρέπει να τοποθετηθεί ακριβώς στην είσοδο ή να υπάρχει μια σαφής γραμμή των ματιών από το γραφείο μέχρι την μπροστινή πόρτα, έτσι ώστε οι πελάτες να μπορούν να καλωσοριστούν. Η διάταξη επίπλων θα πρέπει να δημιουργεί δρόμους για τους πελάτες να μετακινούνται εύκολα από την αίθουσα αναμονής στην καρέκλα κουρείου.

Ως επιχείρηση που αντιμετωπίζει τον καταναλωτή, οι επιγραφές και οι τοιχογραφίες πρέπει να αποφεύγουν αμφιλεγόμενες δηλώσεις για να διατηρήσουν μια θετική ατμόσφαιρα. Ανεξάρτητα από το πόσο αριστοκρατικό και δροσερό θέλετε να είναι το σχέδιο του κουρείου σας, ο στόχος είναι να χτίσετε μια επιτυχημένη επιχείρηση.

Τα καλύτερα κουρεία